Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кое е подло Леандра? Jaс знам зашто им е на голем дел,знам дека има и други на кои не им обезбедува живот. Мене повеке подло ми личи лагата коja си готов да подпишеш за да добиеш едно,второ,трето.
Ајде тогаш јасно и гласно кажи овде зошто им е?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тебе зошто те создавале твоите кога сте биле по мизерни и од сомалијците тогаш?
Поради си нечив интерес ве примија во ЕУ па сега се правите тука некои цивилизирани луѓе а не кажуваш дека со приемот во ЕУ само мал број од народот виде добро.Останатите се уште по мизерни него ли во 80тите.
Помизерни от сомалиjците никога не сме били. ;) Провери каков животен стандарт е имало овде от почетокот на XX век, до 90-те и после пак ке зборуваме.
Не ние ставаме налепници - секоj мора да има 3 деца.
Зашто мислиш се правиме, па вака си е - поцивилизирани луге от доста други балканци. Со приемот во ЕУ, многу голем дел виде добро. Секи ден кога излезеш от дома можеш да видиш табла на проекти реализирани со пари по ЕУ. Да, не са доволно, но ке ги има се повеке и повеке.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 15:41 ---
Ајде тогаш јасно и гласно кажи овде зошто им е?
Има луге,кои го барат от економски причини, но има и легу,кои си се чувствуват бугари и си го барат от национални причини. Секоj,коj сака да демантира едното и другото, просто лаже.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 15:44 ---
Најмалце пола милион млади работоспособни луѓе збришаа од татарија штом се отворија границите.Ке излезам надвор,на попис пак ке се пишам Македонец,а ти ке останеш татар
Исто ке беше доколку беше обратна ситуацијата,ние да влезевме во ЕУ,ке имаше милион бугари што ке бараа наш пасош.
И што? Тоj процес го има и во Унгариja и во Полска и насекаде во източна Европа. Бугариja не е изклучок.
Jaс нема да останам татар, но повероватно некоj друг да поверува на врзки со хунзите.
Ами сам си отговори на прашането зашто имаше 300 000 македонци преди 50 години во Бугариja ;)

Член од
25 април 2009
Мислења
368
Поени од реакции
135
да не има некој инфо како се до каде се бројчината за од 2012та година?? :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кој е ПРОТИВ и нека ми даде реални факти и аргументи.

Значи прво остави на страна патриотизам и духовна храна. Праиме муабет за ЕГЗИСТЕНЦИЈА,за ГОЛ ЖИВОТ за нешто шо твоите деца ти го бараат,а не можиш да им го приуштиш. Кажи му на децата дека си МАКЕДОНЕЦ од тие АНТИЧКИТЕ во таква ситуација па да те видам. Че ти речи детето,а бе кур ме боли шо си,дај ваму пари за храна за школо за да излезам со девојката....

НЕМАШТИЈАТА го направи овај тренд,а не желбата некој да стане бугарин!
Колку пати сум потонал и испливал и не ми било срам за егзистенцијата на мене и моето семејство да работам се и сешто во Македонија.
НИКОГАШ за подобра ЕГЗИСТЕНЦИЈА не им седнав на татарите во скут за да земам бугарски пасош.
Башка што јас за да земам бугарски пасош не ме пишуваат само мене татар туку наназад две колена.
Е па та ти ебам подобрата егзистенција ама без идентитет

B

Black Guard

Гостин
Сеедно веќе се случи почнувајќи од љубчо па преку нивните кои требаше правно да регулираат.

Касно е сега а ако веќе сте зеле бугарски пасош и ги користите правата кои произлегуваат од истиот не заборавајте на обврските.

А ќе даваат пасоши сигурно уште 3-5 години така да бројката расте и расте.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Постапката важи само лица кои бугарската влада официјално ги смета за Бугари по потекло (види:Велика Бугарија), т.е. за Србите од источна Србија,
Што сакаш ти бе да кажеш, дека божемски во денешна Србиjа нема Бугари? Па тоа е великосрпски шовинизам. Дали си ти тогаш Светисавац, зошто шириш ваква пропаганда?
http://bg.wikipedia.org/wiki/Стојан_Костов

http://bg.wikipedia.org/wiki/Иван_Попов_(просветен_деец)

други лица од Молдавија, Романија, Украина и Русија (по потекло внуци на кан Кубер и Аспарух :facepalm: )
Тоа се Бесарабски Бугари бе неписмен еден.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bessarabian_Bulgarians

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
От днеска наваму само некоj да ми рече,дека е едноставно само за егзистенциja и немал друг начин за прехрана.
Веке има сина картица, дава право на работа и не сака да се подпишувате како бугари.
http://forum.kajgana.com/threads/Што-носи-сината-карта.63501/

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
От днеска наваму само некоj да ми рече,дека е едноставно само за егзистенциja и немал друг начин за прехрана.
Веке има сина картица, дава право на работа и не сака да се подпишувате како бугари.
А фактот дека се работи само за Германија влијаеше на твојот пост или тешко, Македонците од источна Македонија најчесто одат на работа во Италија а и други земји во ЕУ каде веќе имаат создадено заедници. Ама нема везе семудриот булгар со еден удар пресече и реши долгогодишен проблем.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
До четири години во Германија ќе може да престојува оној кој завршил германски факултет или, пак, се образувал во странство, а германските власти му ја признаваат дипломата, и кој има доказ дека годишно во просек ќе заработи 44.800 евра..
Ова не значи ништо,нашите кој зимаат бугарски пасош најчесто не се оние со факултет,туку необразовани кој ќе работат како молери и физикалци:) Ај најди ми ти кој факултет го признава германија а посел тоа и работа треба од тука да најдеш:)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Колку пати сум потонал и испливал и не ми било срам за егзистенцијата на мене и моето семејство да работам се и сешто во Македонија.
НИКОГАШ за подобра ЕГЗИСТЕНЦИЈА не им седнав на татарите во скут за да земам бугарски пасош.
Башка што јас за да земам бугарски пасош не ме пишуваат само мене татар туку наназад две колена.
Е па та ти ебам подобрата егзистенција ама без идентитет
Не знам шо си работел за колку пари и каде,само едно знам...Од работа во "државава" може само грбка да ти никни,ништо повеќе! Иди со плата купи кола,стан,појди на летување/зимување...Кредити и задолжувања на сите страни. Ебати животот таков со долгови да не спиеш раат!

Ова држава го ставив во наводници во смисол на систен на уредување,а не како земја Македонија,да не почни некој политики да ми меша ;)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Помизерни от сомалиjците никога не сме били. ;) Провери каков животен стандарт е имало овде от почетокот на XX век, до 90-те и после пак ке зборуваме.
Не ние ставаме налепници - секоj мора да има 3 деца.
Зашто мислиш се правиме, па вака си е - поцивилизирани луге от доста други балканци. Со приемот во ЕУ, многу голем дел виде добро. Секи ден кога излезеш от дома можеш да видиш табла на проекти реализирани со пари по ЕУ. Да, не са доволно, но ке ги има се повеке и повеке.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 15:41 ---

Има луге,кои го барат от економски причини, но има и легу,кои си се чувствуват бугари и си го барат от национални причини. Секоj,коj сака да демантира едното и другото, просто лаже.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 15:44 ---
прв болд:
Баш тој период одевме стално за Ќустендил и Софија,беше смешно и жално истовремено како изгледаше народот тогаш. На улица се продаваше сешто,од нова до носена роба,користени играчки,кујнски апарати,буквално дома се што нашле или по контејнери го изнеле да го продаваат за да земат некој лев.за две-три червени можеше да се купи било што,а пак со 100 марки можеше да се наполни цел гепек со што сакаш и од каде сакаш.Јадев сладолед,пола кило за 20 стотинки,за 5 лева цела вреќа играчки купував.
втор болд.
Нешто си или болен у главата или со сила се правиш будала.За оваква изјава јавно некаде кај нас можеш да настрадаш гадно.Ако не веруваш пробај,дојди и у фаца кажи ми го истово.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
прв болд:
Баш тој период одевме стално за Ќустендил и Софија,беше смешно и жално истовремено како изгледаше народот тогаш. На улица се продаваше сешто,од нова до носена роба,користени играчки,кујнски апарати,буквално дома се што нашле или по контејнери го изнеле да го продаваат за да земат некој лев.за две-три червени можеше да се купи било што,а пак со 100 марки можеше да се наполни цел гепек со што сакаш и од каде сакаш.Јадев сладолед,пола кило за 20 стотинки,за 5 лева цела вреќа играчки купував.
втор болд.
Нешто си или болен у главата или со сила се правиш будала.За оваква изјава јавно некаде кај нас можеш да настрадаш гадно.Ако не веруваш пробај,дојди и у фаца кажи ми го истово.

тепачот шо сега Бугарите ти се криви сакаш пасош да или не
не туке тролај иди у Гејција и барај пасош.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Ти сакаш БГ пасош?ако сакаш поради што го вадиш? затоа што се осеќаш бугар или поради други причини?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ти сакаш БГ пасош?ако сакаш поради што го вадиш? затоа што се осеќаш бугар или поради други причини?
Затоа што имам повеќе опции од еден пасош па макар да е од Кенија .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom