Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.109
Поени од реакции
23.573
Не, не мислев на тоа, но е убаво,дека го споменуваш, заштото лугето не добиват права врз база на нивниот етникум, а врз база на индивида.
--- надополнето: 13 април 2012 во 20:48 ---

Ем не си го читал, ама си готов да имплементираш. Да гледаш е едно, да го прочиташ е малце поразлично.
ајде сегаааа.
ако ве кудат нечини, ако ве пофалат пак не чини.
незнам дали ме свати погрешно ама сакав да ти кажам дека некои делови од уставот конкретно за гласањето ви се многу подобро решени од кај нас.
тоа е комплимент иначе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ајде сегаааа.
ако ве кудат нечини, ако ве пофалат пак не чини.
незнам дали ме свати погрешно ама сакав да ти кажам дека некои делови од уставот конкретно за гласањето ви се многу подобро решени од кај нас.
тоа е комплимент иначе.
Jaс добро разбирам дека е комплимент, но устав се гради врз база на конституционална традициja. Тогава имаш jaка осмисленост.
Не може например англичанин или швед да ти пише устав за балканска држава.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.109
Поени од реакции
23.573
Jaс добро разбирам дека е комплимент, но устав се гради врз база на конституционална традициja. Тогава имаш jaка осмисленост.
Не може например англичанин или швед да ти пише устав за балканска држава.
па бугарија не е шведска или англија. комши сме.
и затоа реков не цел устав буквално да се копира, туку некои делови да се применат.
ете во случајот за гласањето.

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Дали има некој информација колку е времето за закажување за Интервју за државјанство во Министерството за Правда во Софија.Има информации дека за закажување интрвју се чека и до 5 месеци.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
От една друга колумна можете да видите и разбереме,дека не се делуват само пасоши на македонските грагани,но и процедурите за делуване ке се забрзат.

Попова се ангажира с ускорјаване на процедурата за получаване на б'лгарско гражданство, както и с помошт за всички, които искат да кандидатстват в'в висши учебни заведенија у нас.
http://society.actualno.com/news_383667.html

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
значи оваја попова сака да кажи дека ке се убрза процедурата или што?? а инаку дали знај некој, сите овие посредници некако самите си клаваат датуми и време колку се чека, па дали има некој од искуство да кажи, 1 година од кога?? од Интервјуто, или 1 година од првото поднесување на документите таму??

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
значи оваја попова сака да кажи дека ке се убрза процедурата или што?? а инаку дали знај некој, сите овие посредници некако самите си клаваат датуми и време колку се чека, па дали има некој од искуство да кажи, 1 година од кога?? од Интервјуто, или 1 година од првото поднесување на документите таму??
,, оваја попова'' е потпретседател на Бугарија таа ти дозволува пасош :facepalm: Зошто ти треба посредник сам не можеш? Колку време ќе трае зависи од тоа по која основа аплицирааш .Имаш докази дека некој од твоите биле Бугари, и ти врз основа на тоа сакаш, или сакаш да добиеш државјанство по вкупниот поредок (со Арапите, Пакистанци, Русите).Може и да не добиеш тоа да не е сирење ! До крајот на годината ќе бидат дадени уште 10 000 државјанства на Македонци.Не сум го гледал наскоро мислам 68 000 чекаат.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
,, оваја попова'' е потпретседател на Бугарија таа ти дозволува пасош :facepalm: Зошто ти треба посредник сам не можеш? Колку време ќе трае зависи од тоа покоја основа аплицирааш .Имаш докази дека некој од твоите биле Бугари, и ти врз основа на тоа сакаш, или сакаш да добиеш државјанство по вкупниот поредок (соАрапите,Пакистанци,Русите).Може и да не добиеш тоа да не е сирење ! До крајот на годината ќе бидат дадени уште 10 000 државјанства на Македонци.Не сум го гледалнаскоромислам68000чекаат.
па ко го вадев производот, т.е корените, имав дадено свидетелство од дедоми од 42ра година, завршено 2ро одд, со потпис и печат, република бугарија на него. Но исто ми излезе за 1 месец, како и сите други кој аплицираат без документ. А инаку на интервју бев јануари 20ти некаде, па си течи процедурата, али ме буни тоа со датумот, кој прашај го секој различно кажува. Некој викат и пред 1 година се зема, некој па чекаат година и 4-5 месеци.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
па ко го вадев производот, т.е корените, имав дадено свидетелство од дедоми од 42ра година, завршено 2ро одд, со потпис и печат, република бугарија на него. Но исто ми излезе за 1 месец, како и сите други кој аплицираат без документ. А инаку на интервју бев јануари 20ти некаде, па си течи процедурата, али ме буни тоа со датумот, кој прашај го секој различно кажува. Некој викат и пред 1 година се зема, некој па чекаат година и 4-5 месеци.
Хах и и баба ми завршила 2ро одд 42година во Скопје:icon_lol: . Никој не може да ти каже точно колку време ќе чакаш.По закон се обврзани за една година да ти кажат Да или Не,ако имаш среќа може и уште септември да земеш, штом си дал некој документ си со предност пред другите што немаат!

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Хах и ибаба мизавршила2роодд42годинавоСкопје:icon_lol: . Никој не може дати кажеточно колку време ќечакаш.Позаконсе обврзаниза една годинада тикажат Даили Не,акоимашсреќаможеиуштесептемврида земеш, штомси далнекојдокумент си со предностпреддругитештонемаат!
хахаха школски да не беа :D :D :pos: мајтап на страна, не сме од ист крај :icon_lol: . Teшки да е така до септември, али ке чекаме, не се брзам ја :) инаку наставничката од бугарија му била и се викала како поинаку ако не СОФИЈА :icon_mrgr:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Таа Попова, ке се застапи да се одвиват процедурите побргу. Таа подпишува от името на председателот сека една апликациja и дозволува државенство врз база на доклад за сека личност.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Таа Попова, ке се застапи да се одвиват процедурите побргу. Таа подпишува от името на председателот сека една апликациja и дозволува државенство врз база на доклад за сека личност.
а нели апликацијата поминува кај 6 министри, кои треба да потпишат, или јас сум погрешно информиран?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
а нели апликацијата поминува кај 6 министри, кои треба да потпишат, или јас сум погрешно информиран?
Знам дека апликациjaта преминува преку многу министерства и различни служби,кои проверуват лугето но дали оди до министри... не можам да кажам.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Знам дека апликациjaта преминува преку многу министерства и различни служби,кои проверуват лугето но дали оди до министри... не можам да кажам.
сепак ова од попова се однесва на старите апликации или сите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom