Тоа „вистинска причина“ е релативна работа... Тоа што за некој вреди, за тебе не вреди и обратно...Не можеш а и не смееш да го наметнуваш твоето мислење
Па не можам да им забранам јас, никако?
Јас овде не кажувам став на некаква организација, туку мој личен.
И моите лични сфаќања за важно и неважно, оправдано и неоправдано.
Од патриотски аспект, нема оправдано, но секој нормален човек ќе сфати дека е оправдано во случај на:
1. Немање пари за егзистенција
2. Болест
3. Високо образование
4. Сигурна сум дека има уште една...
Но колички, моторчиња, курнас правење... да, тоа само за тешки сељачишта може да биде причина.
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:24 PM ---
Не.
Воопшто не морал да зема бугарско или српско државјанство.
Можел да се бори и од тука, како Питу Гули или Ѓорги Сугарев, и тие загинале за слобода и тоа без декларирање како бугари...
Безуспешно сакаш да најдеш оправдание за Гоцета и неговото доброволно земање бг пасош и учење за бугарски офицер при што во случај да завршел факс ќе морал да се заколне на верност на царот бугарски...
Или морал да учи за офицер на бугарската армија, друго немало шо да се праи по светов...
Не сум сигурен дека граѓаните на Грција не смеат да имаат две државјанства, ниту пак дека “ќе изгубат све“. Сигурна си дека е така?
А и што е тоа све? Зарем има нешто посвето и посилно од нацијоналното чуство?! Македонци а дремат со грчко државјанство?
Како сега вакви муабети?
Прстосекачу, нема да се инаетам со тебе. Од секој пост се извртуваш, а тоа не е убаво према твоите пријатели
Граѓаните на Грција можат да имаат двојно државјанство.
Исто како што и државјаните на Република Македонија имаат намалување на невработеност.
Има, како нема, ама за кого како, нели?
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:26 PM ---
Колко перверзно, вместо да сакаш ТВОJAТА држава да ти даде истата можност и да обезбеди истата иднина, ти се прашаш да одиш другаде да ти дават можноста и иднината, што не може твоjaта држава да ти даде.
Бугарската држава е извоувала това право за своите грагани. Направете така, дека РМ да има истите можности, но со критики ком европските институции, со капсулиране, со публични навреди и загреване на тензии нема да стане.
Може, може да се извојува, како не може, само ценичката малце скапа ни делува, ами викаат името да сме менувале?
Знаеш, трагична е оваа политика.
Често одам за Бугарија, познавам Бугари.
Еден ме нема наречено никако поинаку освен Македонка од Македонија.
Ама политикава нешто не и штима тоа... нели?
Дури ќе се изненадам ако вие не се побуните, откако ќе расчистиме со јужниве.