Зошто споменуваш анархизам, а не знаеш што значи тоа? Не е добро да се користат поими на кои значењето не им се знае.Башка...во последно време младината се пали на левичарски утопии како анархизми, комунизми, чешисикуризми и останати пропаднати учења за кои сметаат дека се ин, и демек, они така се определуваат, ова она... а кои во пракса некаде во почетокот на 90-тите отидоа у ПМ.
А за високо образование што треба бе пиле? Јас бев студент од внатрешноста во Скопје и верувај ми, за да завршиш факс, треба ПАРЕ!!!Не со големи примања. Најчесто со високо образование, потребно во тие земји.
Епа во очите на тој што зел друго државјанство заради кола, мотор, курнас правење, ти излегуваш „тешка сељачана“ заради твоите „оправдани причини“ што ги наброја од 1 до 4.Па не можам да им забранам јас, никако?
Јас овде не кажувам став на некаква организација, туку мој личен.
И моите лични сфаќања за важно и неважно, оправдано и неоправдано.
Од патриотски аспект, нема оправдано, но секој нормален човек ќе сфати дека е оправдано во случај на:
1. Немање пари за егзистенција
2. Болест
3. Високо образование
4. Сигурна сум дека има уште една...
Но колички, моторчиња, курнас правење... да, тоа само за тешки сељачишта може да биде причина.
Како сака нека нарекува, до сега никој не ме навредил.Ееее, Пумо розева, те нарекол Македонка... ама што подразбира тој под Македонка... Македонка како ние што разбираме, или Македонка како Блгарка от прво качество
А јас сум сега студент и знам дека треба пари. И што со тоа?А за високо образование што треба бе пиле? Јас бев студент од внатрешноста во Скопје и верувај ми, за да завршиш факс, треба ПАРЕ!!!
Јас многу добро знам што е анархизам, а немам обичај да употребувам зборови на кои не им го знам значењето...Зошто споменуваш анархизам, а не знаеш што значи тоа? Не е добро да се користат поими на кои значењето не им се знае.
Во денешна Струмица инаку, бг пасошот слушам е популарен сеуште, евергрин уште од времето на Гоцета и Дамета...
А јас ќе ти кажам, по милионити пат, европската раја нема да се согласи со тебе кој е сељак.Епа во очите на тој што зел друго државјанство заради кола, мотор, курнас правење, ти излегуваш „тешка сељачана“ заради твоите „оправдани причини“ што ги наброја од 1 до 4.
Пак ќе речам, секој си има свои приоритети во животот.
Еве това е големата перверзиja, што ви нудат веке 20 години.Може, може да се извојува, како не може, само ценичката малце скапа ни делува, ами викаат името да сме менувале?
Знаеш, трагична е оваа политика.
Често одам за Бугарија, познавам Бугари.
Еден ме нема наречено никако поинаку освен Македонка од Македонија.
Ама политикава нешто не и штима тоа... нели?
Дури ќе се изненадам ако вие не се побуните, откако ќе расчистиме со јужниве.
А бе фемчо,знам дека си има тука доста блгарски здруженија што си работат за својот народ,па нали сега ги тераа да гласаат и да идат на митинзи,па уште клипчиња правеа за пописот...доста креативни луѓе,и убаво платениТова малцинство има jaзик, првото школо субсидирано то бугарската влада е отворено и е спечелено со проект на невладина организациja от Охрид.
На секи един от вас мора да ви диме jaсно, дека во преговорите со ЕУ, сека една држава ке биде прашана минимум 2 пати за секо едно преговорно поглавие (отваране и затваране), а тиja са около 32. Бугариja ке биде прашана минимум 64 пати.
евергрин уште од времето на Гоцета и Дамета...
Това е вистината, запрашаjте се зашто ВАШАТА држава не може да ви обезбеди истиот третман. Продават ви убави зборови како - името не го даваме, ама не прашат откаj ке извадиш 5000 евра за кола, не прашат откаj ке извадиш 13 000 евра да школуваш детето си, не прашат дали можеш да одиш по свет како бел човек.е, секоја чест, арно ни го тресна, за ова имаш и лајк од мене..ако не се сложуваме во други работи, не значи дека од време на време немаш кажано некоја паметна..
Не ми се прави тука Мајка Тереза, кога фино знаеме како одат работите и ЗОШТО бугарската држава нуди разни погодности за Македонци...Това е вистината, запрашаjте се зашто ВАШАТА држава не може да ви обезбеди истиот третман. Продават ви убави зборови како - името не го даваме, ама не прашат откаj ке извадиш 5000 евра за кола, не прашат откаj ке извадиш 13 000 евра да школуваш детето си, не прашат дали можеш да одиш по свет како бел човек.
Побитното е се погрева национализма и популизма - това го гледаме 20 години. Затова и вака одат работите.
Ти сигурно не си била во Европа штом збораш вакви глупости, излези во Англија, Германија, Шведска на вечер и ќе видиш дека мочаат на семафори, посрани од што се пијани.А јас ќе ти кажам, по милионити пат, европската раја нема да се согласи со тебе кој е сељак.
Дали си свесен за тоа?
Дека критериумите не се нешто лично што си го доживуваме, туку дека светот, барем Европа, знае да цени квалитет?
А дали гледаш нешто квалитетно во нафурана сељачаана?
Може тој ќе успее да биде фраер од маало, неуспешен во ништо, освен локање пиво и ждригање.
Сакаш Европа?
Е така Европа - нема.
После Словенците биле вакви, Германците такви... сите тие се на место. Ама на Македонецот - не му се работи, а и кога му се работи, се преценува сам себе.