Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
хехехех абе стварно си бил талент ...Кирил и Методиј ви поклониле нешто што се вика писменост. Ако си писмен отвори пасошот и прочитај што пишува а ако мислиш дека ИДЕНТИТЕТОТ го пишале за украс а не како доказ и потврда тогаш застани пред собрание и почни даштрајкуваш :LOL:
Е, во нашите пасоши нема графа идентитет. :ROFLMAO:

П

Пепси_

Гостин
Бугарски не би извадил,ама словенски или германски би извадил без да ми трепнат очите :)
Патем ѓабе се тепате со вашиот патриоидиотизам оти така ќе ви помине животот и нема ништо да видите а ќе мислите дека се сте видела оти ви наместиле нови споменици и фонтани,и оти ви изградиле 2-3 трговски центри и 1 фабрика.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Е, во нашите пасоши нема графа идентитет. :ROFLMAO:
па како ке има бе Азијче, ко незнаете ни кој сте ни што сте ...него прочитај сериозно дали ке најдеш некаде НАЦИОНАЛНОСТ
--- надополнето: Jun 22, 2011 12:33 PM ---
Бугаризмот (руски: Булгаризам) е политичка идеjа поддржувана од дел од жителите на Република Татарстан кои сметаат дека нивното потекло е поврзано со тоа на Прабугарите, а не со тоа на Татарите.[1] Според Бугаристите, името Татари им е неправедно дадено, а нивното право име е Прабугари (руски: Булгары). Тие тврдат дека историските Татари биле насилници врз автохтоните Волшки Бугари и некои од нив денес се изjaснуваат како "Прабугари" [2]. Бугаристите се дискриминирани од официјалната влада на републиката како политички неудобни.
Белешки

1. Цвиклински С. Татаризм vs булгаризм: «первыј спор» в татарској историографии, Ab imperio, №2, 2003.
  2. Ассоциација национально-культурных об'единениј Республики Татарстан. Обштественнаја организација «Булгарскаја обштина г. Казани».
--- надополнето: Jun 22, 2011 12:41 PM ---
Бугарски не би извадил,ама словенски или германски би извадил без да ми трепнат очите :)
Патем ѓабе се тепате со вашиот патриоидиотизам оти така ќе ви помине животот и нема ништо да видите а ќе мислите дека се сте видела оти ви наместиле нови споменици и фонтани,и оти ви изградиле 2-3 трговски центри и 1 фабрика.
е како бе пријателче ке извадиш словенски илигермански туку така?

прво се вади бугарски, после се престојува некаде и врз база на тој престојј се вади нов пасош словенски, германски... и на крај се оди во бугарија и се дава изјава уште еднаш, ми смо се мало шалили не ни треба блгарска паспорта повеке зошто не сме блгари. И така на се им правиш пу пу неважи. Исто така од секој документ кој го потпишуваш во бугарија при вадење на државјанство го копираш и го заверуваш на нотар во Македонија, и во моментот кога ке се обезбедиш со трет пасош го ги објавуваш во службен весник тие документи, со тоа што ги прогласуваш за невалидни. Така татарчињата ке бидат искористени за да си извадиш нов пасош од друга земја

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
па како ке има бе Азијче, ко незнаете ни кој сте ни што сте ...него прочитај сериозно дали ке најдеш некаде НАЦИОНАЛНОСТ
Бугаризмот (руски: Булгаризам) е политичка идеjа поддржувана од дел од жителите на Република Татарстан кои сметаат дека нивното потекло е поврзано со тоа на Прабугарите, а не со тоа на Татарите.[1] Според Бугаристите, името Татари им е неправедно дадено, а нивното право име е Прабугари (руски: Булгары). Тие тврдат дека историските Татари биле насилници врз автохтоните Волшки Бугари и некои од нив денес се изjaснуваат како "Прабугари" [2]. Бугаристите се дискриминирани од официјалната влада на републиката како политички неудобни.
Белешки

1. Цвиклински С. Татаризм vs булгаризм: «первыј спор» в татарској историографии, Ab imperio, №2, 2003.
  2. Ассоциација национально-культурных об'единениј Республики Татарстан. Обштественнаја организација «Булгарскаја обштина г. Казани».
Не ми кажуваj и сам можам да познаjaм - Wikipedia :ROFLMAO::notworthy::ROFLMAO:
Види сега, националност и етничка припадност са две различни работи.
Ама неписмени луге тежко прават разлика.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Не ми кажуваj и сам можам да познаjaм - Wikipedia :ROFLMAO::notworthy::ROFLMAO:
Види сега, националност и етничка припадност са две различни работи.
Ама неписмени луге тежко прават разлика.
хихихихихихиххихихихихихихихихихихихихихихихихиххихихи ......важи ....хихихихихихиххихихихихихихихихихихихихихихихихиххихихи
--- надополнето: Jun 22, 2011 12:53 PM ---
http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=Податотека:Tatar-bugar_passport.jpg&filetimestamp=20090517211307

исто ...википедиа

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Белешки

--- надополнето: Jun 22, 2011 12:41 PM ---

е како бе пријателче ке извадиш словенски илигермански туку така?

прво се вади бугарски, после се престојува некаде и врз база на тој престојј се вади нов пасош словенски, германски... и на крај се оди во бугарија и се дава изјава уште еднаш, ми смо се мало шалили не ни треба блгарска паспорта повеке зошто не сме блгари. И така на се им правиш пу пу неважи. Исто така од секој документ кој го потпишуваш во бугарија при вадење на државјанство го копираш и го заверуваш на нотар во Македонија, и во моментот кога ке се обезбедиш со трет пасош го ги објавуваш во службен весник тие документи, со тоа што ги прогласуваш за невалидни. Така татарчињата ке бидат искористени за да си извадиш нов пасош од друга земја
Pirat можеш да имаш колку сакаш пасоши и шо сакаш да праиш и никој неможе да ти спори ништо ама едно да знаеш тебе или те тепале некои бугари или стварно имаш некоја фобија од нив,ајде кажи шо ти направиле па толку да ги мразиш,

Да не те плаќаат од некоја организација ти стварно си забеган АЈДЕ АДМИНИСТРАТОР АЦИД кај си.....................

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Голјама част от Казанските татари са наследници и на домонголското население на този рајон — волжки б'лгари, според булгаристите. Официалната позиција на републиката, обаче, както и на нјакои партии като „Ватан“ е, че днешните татари са с'с сложен етногенез, в којто освен праб'лгарите има голјамо участие нај-вече на кумани, както и монголи, и др. народи

тоа сте си вие. незнам само зошто си се срамите сами од себе :LOL:
--- надополнето: Jun 22, 2011 1:03 PM ---
Pirat можеш да имаш колку сакаш пасоши и шо сакаш да праиш и никој неможе да ти спори ништо ама едно да знаеш тебе или те тепале некои бугари или стварно имаш некоја фобија од нив,ајде кажи шо ти направиле па толку да ги мразиш,

Да не те плаќаат од некоја организација ти стварно си забеган АЈДЕ АДМИНИСТРАТОР АЦИД кај си.....................
мене може ме теппале ама тебе те ебеле па ти се уарнило изглеа ...

ако ве вреѓа вистината не сум ви јас крив

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Голјама част от Казанските татари са наследници и на домонголското население на този рајон — волжки б'лгари, според булгаристите. Официалната позиција на републиката, обаче, както и на нјакои партии като „Ватан“ е, че днешните татари са с'с сложен етногенез, в којто освен праб'лгарите има голјамо участие нај-вече на кумани, както и монголи, и др. народи

HAHAHAHAHAAAAAA(n)(n)(n)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.235
Поени од реакции
30.467

Престани бе досаден ко мува.
Свативме дека ги мразиш бугарите, де доста не труеш.
Си имате лични конверзации па пцујте си се таму и поштедете не нас.

Не значи дека некој автоматски се претвора во ПЕДЕР ако има секс со маж.

Па у право си, ете гледаш типот може е бисексуалец.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Престани бе досаден ко мува.
Свативме дека ги мразиш бугарите, де доста не труеш.
Си имате лични конверзации па пцујте си се таму и поштедете не нас.
Па у право си, ете гледаш типот може е бисексуалец.
Не ги мразам бугарите под дифолт, туку само татар4ињата како него кои мислат дека македонците се еден народ со бугарите или со други зборови и ние сме биле бугари. Исто важи и за грците, исто важи и за србите, исто важи и за сите. Нек си се погледнат прво они па после нека серат по форуми и кај ке стигнат со тие нивните ебани тези

H

-HRO

Гостин
Ристо никој не ја спори историјата ама теророт не бил правен само од страна на Бугарите тоа биле геополитички политики, каде секој сакал да ја сочува својата нација и да земе дел од туѓа територија и во такви околности Македонија си преживеала ,а знаеш ли ти дека и Америка и Англија никогаш не и помогнале на Македонија ,така да не се вадите дека сме биле тепани од еден комшија .Македонија била мала и не биле офромена како држава ,немала лобисти па затоа и трпела порази.

Животот у 21 век е друг можеш да живееш кај сакаш а како ќе се опредечуваш тоа си е твое право брат ,дали ќе бидеш богат или сиромав зависи само от тебе.
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:01 AM ---

Тука си грешка брат Македонците биле убиени од Македонците од својте браќа а затоа никој не ни е крив,

Знаеш и ти самиот паметен пират си,кој ги предал на пример Ченто,Гоце,Даме, Петров итн.....................

Македонците биле само измачувани и индоктринирани од другите нации ама ние сме си правеле чистки.

Поздрав
Точно да, се сложувам. Македонија не била тероризирана само од страна на бугарите. Била тероризирана од сите наши соседи (Грција, Србија, Албанија, Бугарија).
Англија и Америка иако се прават дека ни се пријатели, тие никогаш не ни биле пријатели, а и нема некогаш да ни станат пријатели затоа што секогаш ни работат зад грб. За жал тоа е така и до ден денес. Русија е секогаш на наша страна, но само на зборови. Тие си го гледаат само својот личен интерес што всушност претставува и најпаметна работа.
Што да кажеме за Турците? 5 века под турско ропство? А денеска наеднаш сме браќа со турците?
Јас не ги посочувам главно бугарите како единствени одговорни виновници за тоа што и се случило на Македонија и Македонците, ги посочив бидејќи темава е за работа поврзана со нив. Мене кога ќе ми текне што преживеале моите предци и моите роднини од страна на бугарите, неможам ни да помислам дека вадењето на бугарски пасош е коректна работа, а камо ли пак да го извадам.
Се сложувам за тоа дека сите си го бранат својот интерес, својата земја и својот народ. Тоа е патриотизмот и национализмот. Тоа е така во сите држави во светот и е нормално. Сите сакаат да добијат територија и да ги зголемат своите граници.
Штом бугарите знаеле одамна да го прават тоа, знам денеска и јас да го правам тоа. На Македонија и требаат патриоти и националисти, а патриот и националист не е оној што вади бугарски пасош или друг личен документ од туѓа земја.
Незнам за тебе, ама доколку пропадне Македонија и јас ќе пропаднам со неа. Барем ќе ми биде совеста чиста дека сум останал Македонец до смрт.
Денеска ќе слушнеш многу луѓе кои викаат дека не се замараат со историја и дека не се замараат со вакви ствари. Токму таквите придонесуваат да немаме силна оформена држава.
А тоа дека е 21в. е коректно. Друга е политиката сега и поинаку се живее, но иако е 21в. бугарите сеуште сакаат да ни го земат и овој Вардарски дел и да го припојат кон нивната територија. Тоа значи дека идејата и замислата во нивната глава сеуште работи, и дека се сеуште против нас на национален и политички план.
Незнам за другите, ама јас нема да ја дозволам таа контрола и да им ја олеснам работата да воспостават поголема контрола врз нас (како поединец), а тоа што го прават другите таканаречени „лажни Македонци“ е нивни проблем. Тие дури не заслужуваат ни да бидат наречени Македонци, па макар и со погрден епитет.
Македонија низ историјата страдала главно од предавници. Предавници кои се продавале за пари.
Истото се случува и денеска во 21в, но овојпат имаме предавници кои вадат бугарски пасош и бугарско државјанство за да дојдат до пари и убави евтини студии во Бугарија.
Слично нели? ;)

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Таков ти е животот денес снајди се па живеј,немам друг пасош освен Македонски али не ги напагам оние што вадат бугарски пасоши, и познавам такви кој извадија бг пасош и отидоа да спечалат некоја пара. Умре тоа време коа нашите одеа во Бугарија ко господа, нека ви каже некој од вашите родители кој бил таму тоа време.И сега никој не ни е крив нас што сме во ваква положба полоша од нив. Незнам зошто би некој вадел друг пасош ако овде има работа ,ако не те прашаат која партија си и да те вработат ако им одговара,ако имаш диплома само да ти краси дома.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Смешни ми сте вие што мислите дека бугарски пасош е решение за сите проблеми. И да имате пасош и да заминете некаде, треба уште многу да се измачите додека да постигнете нешто. Ако сте паметен.вреден,снаодлив и со МАКЕДОНСКИ ПАСОШ ќе успеете.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Смешни ми сте вие што мислите дека бугарски пасош е решение за сите проблеми. И да имате пасош и да заминете некаде, треба уште многу да се измачите додека да постигнете нешто. Ако сте паметен.вреден,снаодлив и со МАКЕДОНСКИ ПАСОШ ќе успеете.
ај отвори огласи за работа :D
Moжи?
Ќе видиш се што е за во странство мора да имаш бугарски пасош
Тачка .
Ајт сеа кажувај им ги тие прикаски на некои дечиња :D

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Освен ако некој не те претепа со смрт со коцка од калдрма во Охрид.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom