Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
ај отвори огласи за работа :D
Moжи?
Ќе видиш се што е за во странство мора да имаш бугарски пасош
Тачка .
Ајт сеа кажувај им ги тие прикаски на некои дечиња :D
Брат странство сум! БЕЗ бугарски пасош. Студирам, но знам луѓе кои успеале и без ебан бугарски пасош.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Брат странство сум! БЕЗ бугарски пасош. Студирам, но знам луѓе кои успеале и без ебан бугарски пасош.
Да погодам преку програмата студирај во странство откако си платил бог знае колку пари.
Види парите на повеќето луѓе не раснат на дрво за да плаќаат по илјадници евра за да стигнат до европа кога можат за 200-300 евра да земат пасош и да не му ја мислат или пак имаат изглед на Леонардо Ди Каприо па се фатиле со некоја 40+ госпоџа за брак.
Прикаски за мали деца не овде .

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не.......за атар на дедо ми и за уште неколку други поблиски или подалечни роднини.
Мене до душа исто ми се фаќа, не дека сум некој патриот.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Прикаски за мали деца не овде .
и давање дупе под кирија НЕ ОВДЕ..се успева во животот и без вулгарски паспорт..само треба човек да остане човек и да се помачи малку, не на готово да добие..зашто ѓаволот ќе си дојде по свое, или денес или утре..

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
и давање дупе под кирија НЕ ОВДЕ..се успева во животот и без вулгарски паспорт..само треба човек да остане човек и да се помачи малку, не на готово да добие..зашто ѓаволот ќе си дојде по свое, или денес или утре..
Ти синко седи си и плаќај си арач , во рајот ти ќе одиш не бери гајле . Остај не нас грешните да си земеме блгарски паспорти ок?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
јас работам и и плаќам арач на оваа држава, само немам моќ да ги испоебам сите што лежат во оваа држава со душмански паспорти.., тоа е штета..

I

IBIZA SOUND

Гостин
a bre decki bugarskiot pasos nitu voda nitu leb saka
pa zatoa ne e loso da go ima covek :)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
па и ниту сида-та вода и леб не сака, па не е лошо да ја имаат..со се татарскиот паспорт..

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Од патриотска гледна точка (?!?!), што е побрутално:
- живот во странство без бугарски пасош, но син ти да го крстиш Џереми (Трајковски)
- живот во Македонија со бугарски пасош, и повремено рмбање во странство?

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Од патриотска гледна точка (?!?!), што е побрутално:
- живот во странство без бугарски пасош, но син ти да го крстиш Џереми (Трајковски)
- живот во Македонија со бугарски пасош, и повремено рмбање во странство?
Остај ти тоа, тоа се нарекува адаптација не рентање чмар , настрана што тие со бугарски пасош плаќаат даноци овде и трошат пари овде пак они се говеда лајна ( вметни лош збор) за разлика од Џими Трајковски кој ни праќа поздрави од странство .

V

Vollstandig

Гостин
Еве еден мој пријател што доби со бугарскиот пасош:

Работеше како келнер, долго време, за евтини пари 7000 месечно. После тоа замина грција на работа и донесе 2-3 000 евра за 3 години работа макотрпна и газ веќе даде од работа, и незнам ни тие како успеа да ги извај, и напушти заради шо не сакат многу македонци таму. Дојде овде ги сјеба парите и пак исто келнер и други банални работи. Парите што му останаа си ги уплати за бугарски пасош што знам ја колку давачки имаат и кога му излезе пасошот, веднаш 1000 врати му се отворија. Работа во словенија, хрватска грција, кај сакаше можеше да оди и за брзо време спечали повеќе пари во неколку земји кај што најде работа, и ден денеска може да работ кај сака.
Па сега, ако дава макеоднија повеќе, имајте македонски.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Кај нас нема стандард што сакаш кога сите се враќаат тука КО ЦАРЕИ и продаваат поефтини IPHONE 4 и од T-Mobajl,прават 10 пати појак бизнис од некој тука шо рмба по цел ден.

А некој доктор или интелектуалец нема ни за бурек.

ЦЕЛТА ги оправдува средствата нели...........................

-ем мангупчиња
-ем ганстербајчиња
-бегаат назад и прават пари а тука си ги трошат.

Како и шо имаат пасош ова она не ме интересира ИМААТ СТАНДАРД ,

V

Vollstandig

Гостин
Кај нас нема стандард што сакаш кога сите се враќаат тука КО ЦАРЕИ и продаваат поефтини IPHONE 4 и од T-Mobajl,прават 10 пати појак бизнис од некој тука шо рмба по цел ден.

А некој доктор или интелектуалец нема ни за бурек.

ЦЕЛТА ги оправдува средствата нели...........................

-ем мангупчиња
-ем ганстербајчиња
-бегаат назад и прават пари а тука си ги трошат.

Како и шо имаат пасош ова она не ме интересира ИМААТ СТАНДАРД ,
Точно. Патриотизмот не се гледа на хартија. Можам ја да пишам ти оти си кинез, ама тебе ако мајчин јазик ти е МАКЕДОНСКИ, и си МАКЕДОНЕЦ, и си живеел во македонија, никој не можи да го оспори тоа.
Така да мислам оти тие луѓе најубаво си живеат. Како што велат, заеби пари на хартија, гледај во џеб да се:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom