Не, ако пишува дека е германец ќе ти помогне да земеш бугарски пасош....imam edno prasanje dali rabotnicka kniska od dedo mi na bugarski e ,moze da mi pomogne za proishod,napisano e deka dedo mi e bugarin
hahah,dobro jas malku glupo go formulirav prasanjeto,sorryНе, ако пишува дека е германец ќе ти помогне да земеш бугарски пасош....
И јас прашував ама немам повратна информација, на нивната web страна нема телефон за контакт и незнам како да се унформираме, нека пиши кој е информиран!!!So se slucuva so zdruzenieto vo strumica ke vrsi Li rabota za dopolnitelna proverka
Sent from my HTC One S using Tapatalk
jas odam preku ambasada ,nemam posrednik,se javiv nekni mi rekoa za proishod da se javam za dva meseca[DOUBLEPOST=1405181804][/DOUBLEPOST]Дали може на интернет на да се види дали ти е излезно решението за Бугарски происход или мора во амбасада да се праша!?
jas se javiv vo ambasada mi rekoa za dva meseca ke bile gotoviДали може на интернет на да се види дали ти е излезно решението за Бугарски происход или мора во амбасада да се праша!?
Истото ми го рекоја и мене, не ни провери дали има стигнато, туку отсечно за происход за два месеци јавете се.jas odam preku ambasada ,nemam posrednik,se javiv nekni mi rekoa za proishod da se javam za dva meseca
a ti imas posrednik?jas se mislam dali da odam preku posrednik,ne znma sto da pravam?Истото ми го рекоја и мене, не ни провери дали има стигнато, туку отсечно за происход за два месеци јавете се.
Наспроти амбасада, кај шо е прием за странки имат една агенција преку нив ја почнав процедурата.a ti imas posrednik?jas se mislam dali da odam preku posrednik,ne znma sto da pravam?
kaj Kamelija si?Sudskiot preveduva taka?[DOUBLEPOST=1405182875][/DOUBLEPOST]Наспроти амбасада, кај шо е прием за странки имат една агенција преку нив ја почнав процедурата.
jas vo fevruari podnesov za proishod,i uste go cekam im dadov i dokaz za poteklo,od dedo mi rabotnicka kniska,mi rekoa prvo vo juni ke bilo se javiv i nisto sega za vo septemvri cekamkaj Kamelija si?Sudskiot preveduva taka?
a dali takov klub ima vo Skopje,i kako moze da se iskontaktiraOd ponedelnik ke pocni klubot vo strumica so rabota (najverojatno)
Ama preku klubot vo strumica GOLEMA prednost imat site so imat rodnini ili rodnina od pobliskata familija so BG drzavjanstvo t.e. pasos ... ke se zema sertifikat od strumica i ke si naprat kopija od pasos BG i licnata karta BG od toj so ima pa se nosi kako dopolnitelen dokument...A tie so nemat rodnini so BG drzavjanstvo ke dobivat ist sertifikat samo na nego ke bidi naglaseno deka nema bugarski rodnini taka da 50-50 deka ke zemi drzavjanstvo
sega za sega tolku ko ke ima nesto novo ke pisam
Marko klaber jas sum istio slucaj kako tebe podnesov dokumenti za bg proishod vo oktomvri 2013 vo Bg konzulat vo Bitola mi rekoa da se javam vo juni 2014 dokolku ne ne viknat porano koga se javiv vo juni 2014 rekoa javi se posle 10 juli se javiv rekoa od 1 septemvri natamu pa posto sme ist slucaj mozeme da razmenuvame informacii togas koga podnesuvavme dokumenti ne ni baraa dopolnitelni dokumenti ne znam dali ti imas nesto dopolnitelno odneseno? I za onie koi se podobro informirani da prasam tatko mi e roden 1941 god Avgust za vreme na vladeenje Bugarska administracija vo MK samo krstenice original nemam se e frleno ako nekoj znae neka kaze dali toa nesto moze da mi pomogne vo procedurata zatoa so toj prakticno e roden na bg teritorija vo toa vreme i vo makedonskiot izvod pisuva data na raganje. Pozz
Od ponedelnik ke pocni klubot vo strumica so rabota (najverojatno)
Ama preku klubot vo strumica GOLEMA prednost imat site so imat rodnini ili rodnina od pobliskata familija so BG drzavjanstvo t.e. pasos ... ke se zema sertifikat od strumica i ke si naprat kopija od pasos BG i licnata karta BG od toj so ima pa se nosi kako dopolnitelen dokument...A tie so nemat rodnini so BG drzavjanstvo ke dobivat ist sertifikat samo na nego ke bidi naglaseno deka nema bugarski rodnini taka da 50-50 deka ke zemi drzavjanstvo
sega za sega tolku ko ke ima nesto novo ke pisam