- Член од
- 25 март 2014
- Мислења
- 202
- Поени од реакции
- 198
Уште два нови протокола!. Околу 800 за последниве десет дена.
Осум различни комисии од различни институции. Секоја молба поминува низ сите осум, и кога ќе помине последната, се одобрува, се одбива, или се иде на дополнителна. Нема правило. Некои со бројче 5000/12 не добиле, а некои од 2013 добиле. Заглавило во системот. Ќе се одглави.Има некој овде како мојот случај? Бев на интервју септември 2012та, дополнителни документи однесов (оригинал потврда од бугарска војска за дедо ми) во почетокот на февруари оваа година. Статусот сеуште не ми е сменет од дополнителна. Посредникот ме убедува дека ќе се среди работата, демек зависело и на која комисија е доделена мојата преписка, мислам дека рече дека биле 8 различни комисии. Проблемот е што помина многу време, а читам овде луѓе кои аплицирале после мене веќе добиле државјанство.
Има некој овде како мојот случај? Бев на интервју септември 2012та, дополнителни документи однесов (оригинал потврда од бугарска војска за дедо ми) во почетокот на февруари оваа година. Статусот сеуште не ми е сменет од дополнителна. Посредникот ме убедува дека ќе се среди работата, демек зависело и на која комисија е доделена мојата преписка, мислам дека рече дека биле 8 различни комисии. Проблемот е што помина многу време, а читам овде луѓе кои аплицирале после мене веќе добиле државјанство.
Осум различни комисии од различни институции. Секоја молба поминува низ сите осум, и кога ќе помине последната, се одобрува, се одбива, или се иде на дополнителна. Нема правило. Некои со бројче 5000/12 не добиле, а некои од 2013 добиле. Заглавило во системот. Ќе се одглави.
Ако отиде на дополнителна, значи ги поминало сите проверки, и се чека на дополнителни документи. нормално дека не иде од почеток по сите нивоа на проверка (правда, внатрешни, безбедност, итд).Vie zboruvate za procedura pred da izleze na dopolnitelna proverka. Stom izleze na dopolnitelna proverka nema povtrono 8 komisii tuka samo 1. Da proveris dali posrednikot ja odnel potvrdata ne ke e loso oti negovoto epten nedrzi voda soglasno procedurata.
И мене веќе ми станува сомнително затоа и прашав дали има некој со случај како мојот. Е сега се прашувам дали ќе ми дадат инфо на тој бројот на дирекцијата за бугарско државјанство што го има на страната на mjs.zatoa velam deka posrednikot go laze koga veli deka brojceto ne se znae vo koja od 8 komisii ke se padne koga e vrateno na dopolnitelna proverka. Na dopolnitelna proverka ima samo 1 komisija i taa odlucuva dali dopolnitelnite dokumenti prilozeni se vo red ili ne. Vo negoviot slucaj dokolku potvrdata deka dedo mu sluzel vojska e izdadena od Bugarska institucija togas do sega trebal da ima drzavjanstvo.
od koga toa za pari i korist (vo nivna polza) da ne mozes da zemes nesto i toa vo bugarija ?Ако задоволуваш услови ќе си земеш и ако е тоа законски.
Vidi rok na traenje na opakovkataJas imam proishod od 2008.no na intervju bev 2013 maj.ima li vrska data od proishod
И мене веќе ми станува сомнително затоа и прашав дали има некој со случај како мојот. Е сега се прашувам дали ќе ми дадат инфо на тој бројот на дирекцијата за бугарско државјанство што го има на страната на mjs.
Marko klaber jas sum istio slucaj kako tebe podnesov dokumenti za bg proishod vo oktomvri 2013 vo Bg konzulat vo Bitola mi rekoa da se javam vo juni 2014 dokolku ne ne viknat porano koga se javiv vo juni 2014 rekoa javi se posle 10 juli se javiv rekoa od 1 septemvri natamu pa posto sme ist slucaj mozeme da razmenuvame informacii togas koga podnesuvavme dokumenti ne ni baraa dopolnitelni dokumenti ne znam dali ti imas nesto dopolnitelno odneseno? I za onie koi se podobro informirani da prasam tatko mi e roden 1941 god Avgust za vreme na vladeenje Bugarska administracija vo MK samo krstenice original nemam se e frleno ako nekoj znae neka kaze dali toa nesto moze da mi pomogne vo procedurata zatoa so toj prakticno e roden na bg teritorija vo toa vreme i vo makedonskiot izvod pisuva data na raganje. PozzDali nekoj ima zemeno pobrzo proizhod i na koj nacin? ,jas imam podneseno dokumenti oktomvri mesec preku konzulatot no seuste nee stasan koga da se nadevam deka ke izleze nekoj nesto da ne znae sto ke bide.
i sakam da prasam za toj klubot vo strumica koga treba da pocne so rabota i koj ke bide nacinot na rabota?
toj dokumentot sto ke go izdavaat ke treba da go dostavam i da go zemam proizhodot a potoa i za drzavjanstvo da podnesam dok? i kade da se dostavi direktno vo soffija ke mozi ili ke mora preku konzulat?
ako nekoj nesto znae za procedurava sto kako ve molam pojasnete i pomognete da zememe pasos.