Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
imam edno prasanje dali rabotnicka kniska od dedo mi na bugarski e ,moze da mi pomogne za proishod,napisano e deka dedo mi e bugarin

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
So se slucuva so zdruzenieto vo strumica ke vrsi Li rabota za dopolnitelna proverka

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
So se slucuva so zdruzenieto vo strumica ke vrsi Li rabota za dopolnitelna proverka

Sent from my HTC One S using Tapatalk
И јас прашував ама немам повратна информација, на нивната web страна нема телефон за контакт и незнам како да се унформираме, нека пиши кој е информиран!!!

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
od ponedelnik treba da pocne so rabota klubot so delenje na pristapnici so koj site sto sme na dop.prov ke dobieme pasosi...sekoj reon ke ima covek koj ke deli pristapnici.

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Дали може на интернет на да се види дали ти е излезно решението за Бугарски происход или мора во амбасада да се праша!?

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Дали може на интернет на да се види дали ти е излезно решението за Бугарски происход или мора во амбасада да се праша!?
jas odam preku ambasada ,nemam posrednik,se javiv nekni mi rekoa za proishod da se javam za dva meseca[DOUBLEPOST=1405181804][/DOUBLEPOST]
jas se javiv vo ambasada mi rekoa za dva meseca ke bile gotovi

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
jas odam preku ambasada ,nemam posrednik,se javiv nekni mi rekoa za proishod da se javam za dva meseca
Истото ми го рекоја и мене, не ни провери дали има стигнато, туку отсечно за происход за два месеци јавете се.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Истото ми го рекоја и мене, не ни провери дали има стигнато, туку отсечно за происход за два месеци јавете се.
a ti imas posrednik?jas se mislam dali da odam preku posrednik,ne znma sto da pravam?

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
a ti imas posrednik?jas se mislam dali da odam preku posrednik,ne znma sto da pravam?
Наспроти амбасада, кај шо е прием за странки имат една агенција преку нив ја почнав процедурата.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Наспроти амбасада, кај шо е прием за странки имат една агенција преку нив ја почнав процедурата.
kaj Kamelija si?Sudskiot preveduva taka?[DOUBLEPOST=1405182875][/DOUBLEPOST]
kaj Kamelija si?Sudskiot preveduva taka?
jas vo fevruari podnesov za proishod,i uste go cekam im dadov i dokaz za poteklo,od dedo mi rabotnicka kniska,mi rekoa prvo vo juni ke bilo se javiv i nisto sega za vo septemvri cekam

Последно уредено:
Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Od ponedelnik ke pocni klubot vo strumica so rabota (najverojatno)

Ama preku klubot vo strumica GOLEMA prednost imat site so imat rodnini ili rodnina od pobliskata familija so BG drzavjanstvo t.e. pasos ... ke se zema sertifikat od strumica i ke si naprat kopija od pasos BG i licnata karta BG od toj so ima pa se nosi kako dopolnitelen dokument...A tie so nemat rodnini so BG drzavjanstvo ke dobivat ist sertifikat samo na nego ke bidi naglaseno deka nema bugarski rodnini taka da 50-50 deka ke zemi drzavjanstvo

sega za sega tolku ko ke ima nesto novo ke pisam :)

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44

Ama preku klubot vo strumica GOLEMA prednost imat site so imat rodnini ili rodnina od pobliskata familija so BG drzavjanstvo t.e. pasos ... ke se zema sertifikat od strumica i ke si naprat kopija od pasos BG i licnata karta BG od toj so ima pa se nosi kako dopolnitelen dokument...A tie so nemat rodnini so BG drzavjanstvo ke dobivat ist sertifikat samo na nego ke bidi naglaseno deka nema bugarski rodnini taka da 50-50 deka ke zemi drzavjanstvo

a dali takov klub ima vo Skopje,i kako moze da se iskontaktira

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Marko klaber jas sum istio slucaj kako tebe podnesov dokumenti za bg proishod vo oktomvri 2013 vo Bg konzulat vo Bitola mi rekoa da se javam vo juni 2014 dokolku ne ne viknat porano koga se javiv vo juni 2014 rekoa javi se posle 10 juli se javiv rekoa od 1 septemvri natamu pa posto sme ist slucaj mozeme da razmenuvame informacii togas koga podnesuvavme dokumenti ne ni baraa dopolnitelni dokumenti ne znam dali ti imas nesto dopolnitelno odneseno? I za onie koi se podobro informirani da prasam tatko mi e roden 1941 god Avgust za vreme na vladeenje Bugarska administracija vo MK samo krstenice original nemam se e frleno ako nekoj znae neka kaze dali toa nesto moze da mi pomogne vo procedurata zatoa so toj prakticno e roden na bg teritorija vo toa vreme i vo makedonskiot izvod pisuva data na raganje. Pozz

nemam nisto doplolnitelno dostaveno druze i mi nemaat nisto receno da dostavam eve cekam i neznam sto da prevzemam,nekolku pati se imam javeno vo april maj juni.i nasekoe mi vikaa prasaj za mesec dva posledno i mene mi rekoa posle prvi septemvri javise prasaj,a predhodno mi rekoa deka postata vo sofija im bila ispratena vo mart mesec ako ti imas podneseno dok vo oktomvri.mnogu vreme ispadna skoro edna godina samo za proizhod.neznam sto da se pravi dali da cekame ili da se bara toj dok od klubot vo strumica kade ke treba da se dostavi dali ke moze vo sofija za da se ubrza ili ke mora preku konzulatot neznam,ako nekoj znae nesto neka pisi[DOUBLEPOST=1405191046][/DOUBLEPOST]

nema vrska toa dali imas rodnina so bg pasos ili ne tuku ke treba da se uplati 10 ili 20evra clenstvo vo klubot i ke go izdavaat toj dokument sto ke treba da se dostavi do bugarskite institucii i za tie sto se vrateni na dopolnitelna proverka a i za novite lica sto ke sakaat da zemat proizhod i drzavjanstvo,i ke se zavrsi rabota .samo neznam koga tocno ke pocnat da go izdavaat toj dok i dali ke mora da se odi strumica detalite ne gi znam tocno

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom