- Член од
- 10 август 2013
- Мислења
- 541
- Поени од реакции
- 929
Добро дечко.. Ако сакаш да бидеш со сила бугарин терај си, твое право е тоа !!!Нема откажување... Ама камени мост е премал да не собере!!
Последно уредено:
Добро дечко.. Ако сакаш да бидеш со сила бугарин терај си, твое право е тоа !!!Нема откажување... Ама камени мост е премал да не собере!!
Ako imas nesto da kazes na temata kazi,a ne da provociras....Добро дечко.. Ако сакаш да бидеш со сила бугарин терај си, твое право е тоа !!!
Kazuva Bobi. Stavot negov za bugarskiot pasosh. Vo negoviot slucaj e protiv. Nitu provocira, nitu osuduva. A vie decki naucete da gi prifakate razlicnite stavovi na drugite. I dosta so sherifuvanje po temava.Ako imas nesto da kazes na temata kazi,a ne da provociras....
Не од другар ти ништо неправиш.drugari ne sum bil do sega aktiven na stranata,sega sakam da prasam ako nekoj znae sigorno da mi kaze? Brojceto mi izleze pred 5 dena sega treba da nosam najverovatno dopolnitelni dokumenti a nemam orginalni bg dokumenti no imam drugar koj ima bg licna karta i voena kniska od dedo mu koj e mrtov a tie dokumenti se orginalni od 1943 god dali ke mozat da mi zavrsat rabota za zemam bg pasos fala odnapred
ok fala drugar znaci ne mozam da se predstavam tamu kako negov vnuk i da zavrsam rabotaНе од другар ти ништо неправиш.
Само од твоја страна да е
Не сакам да провоцирам боби, само си ја кажувам вистината како што треба да биде. Мене тоа не ми одговара, ти текнува што сакам да кажам..[DOUBLEPOST=1403450309][/DOUBLEPOST]Ako imas nesto da kazes na temata kazi,a ne da provociras....
#blue ladybug Ти благодарам што му објасниKazuva Bobi. Stavot negov za bugarskiot pasosh. Vo negoviot slucaj e protiv. Nitu provocira, nitu osuduva. A vie decki naucete da gi prifakate razlicnite stavovi na drugite. I dosta so sherifuvanje po temava.
Ti vikas zasto so sila sme se pravele bugari? A od kaj znaes ti deka so sila me tera nekoj da se pravam bugar i da zemam bugarski pasos? Da ne si vidovit? Jas sam i bez prisila sum podnel molba za bugarsko drzavjanstvo. Nikoj ne mi stavil pistol na chelo i ne mi rekol ili zemi bg pasos ili ke te pukam. Toa e demokratsko pravo na izbor,i nemozes da go okarakteriziras deka so sila sme zemale. Sekoj odgovara za svoite postapki. Toa e demokratsko pravo na sekoj,sto saka da pravi do granica koja nema da gi zagrozuva drugite edinki.[DOUBLEPOST=1403468873][/DOUBLEPOST]Не сакам да провоцирам боби, само си ја кажувам вистината како што треба да биде. Мене тоа не ми одговара, ти текнува што сакам да кажам..[DOUBLEPOST=1403450309][/DOUBLEPOST]
#blue ladybug Ти благодарам што му објасни
A toa na tebe sto ne ti odgovara sto zemame bg pasos,toa e tvoj problem. I na mene ne mi odgovara sto ziveam vo skapanava drzava,pa komu mu e gajle...Не сакам да провоцирам боби, само си ја кажувам вистината како што треба да биде. Мене тоа не ми одговара, ти текнува што сакам да кажам..[DOUBLEPOST=1403450309][/DOUBLEPOST]
#blue ladybug Ти благодарам што му објасни
Добро пријателе, јас напоменав прееска тоа е твое право. Јас неможам да ти кажам на пример оди фрли се во вардар или слично....Ti vikas zasto so sila sme se pravele bugari? A od kaj znaes ti deka so sila me tera nekoj da se pravam bugar i da zemam bugarski pasos? Da ne si vidovit? Jas sam i bez prisila sum podnel molba za bugarsko drzavjanstvo. Nikoj ne mi stavil pistol na chelo i ne mi rekol ili zemi bg pasos ili ke te pukam. Toa e demokratsko pravo na izbor,i nemozes da go okarakteriziras deka so sila sme zemale. Sekoj odgovara za svoite postapki. Toa e demokratsko pravo na sekoj,sto saka da pravi do granica koja nema da gi zagrozuva drugite edinki.[DOUBLEPOST=1403468873][/DOUBLEPOST]
A toa na tebe sto ne ti odgovara sto zemame bg pasos,toa e tvoj problem. I na mene ne mi odgovara sto ziveam vo skapanava drzava,pa komu mu e gajle...
Ако не гледаш перспектива во ЕУ и Западна Америка, најдоброто што може да го понуди оваа планета како стандард на живот... онда оди на Марс може подобар стандард ќе надеш....Луѓе дајте малце оладете овој форум го читаат и бугари се смеат колку прости сме .
Значи вака имајќи европски пасош не ви гарантира ништо надвор еве јас имам пријатели во ЕУ кои не се Македонци значи оригинал Италијани.Французи ,Шпанци и така натака и сите се жалат како тешко се живее таму значи проблемите и таму и тука се исти горе - доле со чест на исклучоци.
Е сега дали може да биде подобро можеби кога Европската унија ќе воведе некој подобар систем на работа и Балканот ќе влезе во Европското семејство со сите закони и тракатанци.
Вака ништо не чини барем не за живот џабе ти квалификација кога за Македонецот не важат европски закони за работникот.
Дајте не заебавајте ве молам да се надеваме на подобри времиња. А пасошот е само плус.
Лично не гледам некоја перспектива од некои држави во ЕУ и западна Америка .
Највеќе ми се стандард Канада ,Швајцарија ,Шведска ,Австралија,Русија и некои држави кое не се во ЕУ.
Ако не гледаш перспектива во ЕУ и Западна Америка, најдоброто што може да го понуди оваа планета како стандард на живот... онда оди на Марс може подобар стандард ќе надеш....
И ако за тебе "стандард" е Русија тогаш сварно незнаеш што е стандард...
Добро гледам која дата е. Но читај ги коментарите за вистинските Македонци кои не се откажуваат од Македонското државјанство !!! Што ги има во мал број за жал.......Јас работев таму 10 месеци и си дојдов сега во мај и затоа ти велам дека тропаш глупости, и врз основа на што заклучуваш дека е земја на мафијаши?[DOUBLEPOST=1403514271][/DOUBLEPOST]
Ти треба да ги прочиташ и да видиш од која дата се