Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јуни 2014
Мислења
44
Поени од реакции
28
За секого не е пасош. Некои дури незнаат и за што служи.
dejan_kav како што кажува пасош има од 2000 година а не знае дека Македонија може да ја напушти само со МК пасош. Исто е со влегувањето во Македонија мора со мк пасош. Што се однесува за Англија овој месец заминаа преку 150 мои сограгани во околината на Манчестер на една огромна фарма и сите отидоа со авион и никого не вратија од аеродромот.
epa zdravo inaku sum zensko i jas poima nemam kako da izlezam so avion od zemjava a da odam vo britanija, pa dali toa e mozno navistina??? kako odi toa

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Барајте си друга тема за начинот на патување со двојно државјанство, кој има да каже нешто во врска со темата нека повели, кој нема нека не замара!!!

Член од
6 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
ако има добиено позитивен одговор посочи го неговото бројче ако имате исти дедо во изводите на родителите, тогаш за тебе нема проверка. Ако не е исто ондак не може како што ти кажаа погоре.[DOUBLEPOST=1403209737][/DOUBLEPOST]

нели можеш да најдеш потврда во мк дека го сменил презимето.

/
Pa toj ima dobieno pozitiven odgovor, ama pred nekolku godini. No problemot e sto toj ne go podignal svoeto drzavjanstvo, bidejki e nadvor od zemjata (malku e komplicirano). Inaku jas pisav do nivniot drzaven arhiv vo vrska so pra dedo mi i mi rekova deka mora da se navede, potochni podatoci sto, kade i koe vreme bil. Prebaruvajki po arhivite mislam deka ako se najde od MK nekoj podatok moze kje zavrsat rabota, no seuste baram pa ako ima rezultati kje pisam.

Последно уредено:
S

simpleman

Гостин
Ова со избориве дури не се закаже датум официјално како што читам и гледам не ми е сигурно дали ќе ги има,пошто викаа ќе олеснуваме за државјанства постапката па испадна обична лага тоа,така да и ова може да испадне само дел од политичките реторички игри и на крај ништо.Голема штета е за чесните луѓе кои сакале да избегаат од оваа тиранска вукојебина,преку една законска постапка за стекнивање на бг државјанство,животните егзистенции да им зависат од ликови како Груевски,Орешарски,Златанова итн...:(

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Имам информација, непотврдена, дека кон крајот на јули ќе почнат да ги одобруваат молбите без дополнителни документи, врз основа на името, дали припага на бугарскиот систем на имиња. Дали некој има иста информација?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
znae li nekoj kako ide procedurata od ko ke zemes pasos kako da zemes i vozaka dozvola t.e se menuva so ovaa nasava ili??? i uste prasanje ako nekoj znae so bg pasos sakam na avion no do london , cuv nesto deka pravele problem deka moras da izlezes od zemjava so mkd pasos dali nekoj znae za ovakvo nesto
У скопје на аеродром покажуваш мк пасош,у лондон им даваш само бг пасош.возачка дозвола каква сакаш зимај у англија ќе можеш само 12 месеци да возиш и ќе треба да полагаш поново.
Иначе у англија на граница може и да ти постават неколку прашања,као каде одиш,зашо одиш и слично.имаш посебна тема за лондон.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Jas pak imam informacija od eden bugarski sovetnik vo bugarskata ambasada vo skopje so koj razgovarav pred nedela dena vo vrska so pasosite. Toj rece deka ke imalo zastoj so izdavanjeto na pasosite. Edno poradi pocnuvanjeto na letnite odmori,a drugo poradi predvremenite izbori vo bugarija,taka da i on ne znaese tocno da kaze koga ke se opravi rabotata. Znaci se se sveduva na spekulacii,i nikoj ne moze so sigurnost da kaze nekoja precizna informacija. Situacijata se menuva od mig vo mig.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
У скопје на аеродром покажуваш мк пасош,у лондон им даваш само бг пасош.возачка дозвола каква сакаш зимај у англија ќе можеш само 12 месеци да возиш и ќе треба да полагаш поново.
Иначе у англија на граница може и да ти постават неколку прашања,као каде одиш,зашо одиш и слично.имаш посебна тема за лондон.
Нема врска, со бугарска возачка дозвола можеш да возиш колку сакаш во Англија... Со македонска-меѓународна е 12 месеци....

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Нема врска, со бугарска возачка дозвола можеш да возиш колку сакаш во Англија... Со македонска-меѓународна е 12 месеци....
Има голема врска.можеш со бг колку сакаш али ако си полагал у бугарија.а ако македонска смениш за бугарска тогаш у англија ќе возиш 12 месеци.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Има голема врска.можеш со бг колку сакаш али ако си полагал у бугарија.а ако македонска смениш за бугарска тогаш у англија ќе возиш 12 месеци.
А ако смениш македонска за бугарска, каде ќе пишува на возачката каде си полагал??

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
А ако смениш македонска за бугарска, каде ќе пишува на возачката каде си полагал??
Смени па види.колку што знам имаат код дека е сменета.ако не ми веруваш слободно контактирај DVLA у англија и ќе ти го кажат истово што го кажав и веќе беше кажано на друга тема.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Смени па види.колку што знам имаат код дека е сменета.ако не ми веруваш слободно контактирај DVLA у англија и ќе ти го кажат истово што го кажав и веќе беше кажано на друга тема.
ОК, може не сум сигурен... сепак мислам дека нема да имаш проблем да смениш македонска за англиска дозвола, ако си европски државјанин.. Јас во Америка сменив македонска интернационална за возачка од Колорадо без проблем....

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
ОК, може не сум сигурен... сепак мислам дека нема да имаш проблем да смениш македонска за англиска дозвола, ако си европски државјанин.. Јас во Америка сменив македонска интернационална за возачка од Колорадо без проблем....
И македонска не може да се смене.англичаниве имаат некои строги правила.и ова со заменети бугарски е од пред година и пол.претходно изглеа можело да се мења веќе заменета возачка,али нов закон јбга и веќе не може.решение е само полагање наново во англија.

Член од
10 август 2013
Мислења
541
Поени од реакции
929
Ма не ми треба бугарски, што и да биде јас ќе сум МАКЕДОНЕЦ ДО КРАЈ, НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ !!!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom