Тој барем отворено си признава за своето Бугарско убедување,а додека овие од власта лицемерат со народот и се прават големи патриоти,а ништо не се поразлични од дотичниов .
Imeto ne go davame. Se somnevam deka ke se resi problemot. Ako ja ucenat Grcija so pari i skratuvanje i prisilni zastedi duri togas ke prifati.
Zagrizuva politikata na Bugarija i promenata na uslovite za izdavanje drzavjanstva.
Ги знам јас и двајцата, живеат тука во близина кај што ви се разознавачките служби, ок значи таму работиш.Само за пример от едната ми страна на работа стои момче от Куманово,преку мене стои момче от Корча и дваjцата со бугарски пасоши и работат и живат во Софиja
Човек срам да го фати од нискоста на водителот.
Пасоши престанаа да се даваат на барање на Македонската Влада, не ги кривите Бугарите. Некаде како да прочитав летоска дека една од главните теми на средбата Никола Груевски Орешански на барање на Груевски по избор на новата бугарска влада било давањето државјанства. Па некако се совпаѓа со прекинот на издавање. Се слагам со Борг дека држават ни наликува на С.Кореја. Кој све не стигна да биде институција новинар,полицаец , министер.... јас искрено жалам за луѓето овде кој гледале надеж во Бугарски пасош од овие причини.
за да го направи тоа нешто бугарската влада треба да наруши уставот, (не дека не е можно да го направи Орешарски) но тогаш ќе се интервенира бугарскиот претседател бидејќи пасошите ги дава тој. А и што треба да му вети Груевски за да направи таков гест Орешарски Незнам, македонија не е воопшто во позиција да поставува услови и тоа таквиПасоши престанаа да се даваат на барање на Македонската Влада, не ги кривите Бугарите. Некаде како да прочитав летоска дека една од главните теми на средбата Никола Груевски Орешански на барање на Груевски по избор на новата бугарска влада било давањето државјанства. Па некако се совпаѓа со прекинот на издавање. Се слагам со Борг дека држават ни наликува на С.Кореја. Кој све не стигна да биде институција новинар,полицаец , министер.... јас искрено жалам за луѓето овде кој гледале надеж во Бугарски пасош од овие причини.
И каде са тиja служби?Да видиме дали знаеш даже адреса или збориш вака на памет?Ги знам јас и двајцата, живеат тука во близина кај што ви се разознавачките служби, ок значи таму работиш.
Дополнителна проверка.Имат сомнениja за нешто.Преписката № 8027/2012.
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.
Кога влегувам за проверка го добивам ова!Има ли некој идеја што е работава.Инаку чекам од минатиот август за пасош и уште ништо нема...
Тоа е сосем друга процедура.@Star DIm
![]()
До 25 ноември треба да однесеш дополнителни документи (до 25 ноември 2013 г. се предоставја в'зможност да представјат документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт "б'лгарин" - § 2, т.1 от ДР на ЗБГ.)
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 12:21 ---
Ако оженам Бугарка ќе ми дадат ли пасош ??
Без промена на закона за бугарско државjaнство, нема што да се направи за да се ограничат ни бараниjaта,ни даваниjaта.Порелеватен е фактот дека целата држава во моментот е во мраз.Пасоши престанаа да се даваат на барање на Македонската Влада, не ги кривите Бугарите. Некаде како да прочитав летоска дека една од главните теми на средбата Никола Груевски Орешански на барање на Груевски по избор на новата бугарска влада било давањето државјанства. Па некако се совпаѓа со прекинот на издавање. Се слагам со Борг дека држават ни наликува на С.Кореја. Кој све не стигна да биде институција новинар,полицаец , министер.... јас искрено жалам за луѓето овде кој гледале надеж во Бугарски пасош од овие причини.
Бришете го овој пост,ова е спам,воопшто не го отварајте линков ќе си го зае*ете комп.napravete pari ovde ne vi treba nikakov pasos : http://MegaStoon.Com/1/?share=228180 mala greska ovde e po lesno: http://MegaStoon.Com/?share=228180