Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Тој барем отворено си признава за своето Бугарско убедување,а додека овие од власта лицемерат со народот и се прават големи патриоти,а ништо не се поразлични од дотичниов .

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Imeto ne go davame. Se somnevam deka ke se resi problemot. Ako ja ucenat Grcija so pari i skratuvanje i prisilni zastedi duri togas ke prifati.

Zagrizuva politikata na Bugarija i promenata na uslovite za izdavanje drzavjanstva.

Imeto moze da se resi mnogu lesno eve predlog Hristijanka Republika Makedonija
so eden udar ubivame dve muvi ni ja priznavat crkvata a i nema da imame problem ponatamu za vo EU
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 23:01 ---
A zosto nieden Makedonec sto saka da izvadi bg pasos nemozese da snimi novinarot Eftov ?? Zosto pred Petar Kolev ovoj od zdruzenieto most kazuva deka intelegencijata imat izvadeno bg pasosi i toa skoro site ..Petar Kolev ne krie deka e bugarin razgovara sosema prirodno covekot vo bg ja nasol svojata sreca neka mu e so sreca sto ima tuka cudno ??
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 23:03 ---
i sto ti bese muabetot nisto ne napisa o_O
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 23:03 ---
filkomak010

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Само за пример от едната ми страна на работа стои момче от Куманово,преку мене стои момче от Корча и дваjцата со бугарски пасоши и работат и живат во Софиja
Ги знам јас и двајцата, живеат тука во близина кај што ви се разознавачките служби, ок значи таму работиш.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Преписката № 8027/2012.
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.

Кога влегувам за проверка го добивам ова!Има ли некој идеја што е работава.Инаку чекам од минатиот август за пасош и уште ништо нема...

Registriran

Professional
Член од
20 јули 2010
Мислења
42
Поени од реакции
44
@Star DIm

До 25 ноември треба да однесеш дополнителни документи (до 25 ноември 2013 г. се предоставја в'зможност да представјат документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт "б'лгарин" - § 2, т.1 от ДР на ЗБГ.)

--- надополнето: 22 ноември 2013 во 12:21 ---
Ако оженам Бугарка ќе ми дадат ли пасош ??

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Dzabe se nadevate. Sega se zategna rabotata okolu pasosite. Ke treba da prilozite i vistinski dokumenti za bugarsko poteklo t.e. da dokazete deka pretcite Vi se bugari i posle ostanuva prasanjeto dali tie dokumenti ke vi gi prifatat.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
ова ако е вака треба парите да ни ги вратат.:(

B

Borg_Drone

Гостин
Таквите класични перачи на мозоци како Латас, Ефтов, Талевска и ко. ја уништија државава, бомбардирајќи нè секојдневно со новини од штабовите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ и сега они ги назначуваат овие што земаат пасоши предавници, поголеми предавници од овие нема, затоа и дваесет години по ред не дупчат во ребра станавме Северна Кореја, со инфраструктура полоша од на Зимбабве, Етиопија и Камбоџа, зошто нивните „работодавци“ ја испокрадоа цела држава последниве дваесет години, и сега тие солат памет за патриотизам и критикуваат некој кој отишол да земе пасош за да прехрани деца дома, додека овој што води емисија добива редовно секој месец по илјада евра од неговите „работодавци“, одвратни ми се, Ефто нека погледне во сопствениот двор малку да види што се случува во Битола со училиштата и со инфраструктурата во земјата, па тогаш нека земе да прави репортажи за другите и да ги оцрнува:
http://kajgana.com/wef-makedonija-megju-drzhavite-so-najloshi-patishta-na-balkanot

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Пасоши престанаа да се даваат на барање на Македонската Влада, не ги кривите Бугарите. Некаде како да прочитав летоска дека една од главните теми на средбата Никола Груевски Орешански на барање на Груевски по избор на новата бугарска влада било давањето државјанства. Па некако се совпаѓа со прекинот на издавање. Се слагам со Борг дека држават ни наликува на С.Кореја. Кој све не стигна да биде институција новинар,полицаец , министер.... јас искрено жалам за луѓето овде кој гледале надеж во Бугарски пасош од овие причини.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Пасоши престанаа да се даваат на барање на Македонската Влада, не ги кривите Бугарите. Некаде како да прочитав летоска дека една од главните теми на средбата Никола Груевски Орешански на барање на Груевски по избор на новата бугарска влада било давањето државјанства. Па некако се совпаѓа со прекинот на издавање. Се слагам со Борг дека држават ни наликува на С.Кореја. Кој све не стигна да биде институција новинар,полицаец , министер.... јас искрено жалам за луѓето овде кој гледале надеж во Бугарски пасош од овие причини.

Да и грчката влада ке го прифати името Република Македонија, само ако владата на Груевски го побара тоа.... :pos:

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
за да го направи тоа нешто бугарската влада треба да наруши уставот, (не дека не е можно да го направи Орешарски) но тогаш ќе се интервенира бугарскиот претседател бидејќи пасошите ги дава тој. А и што треба да му вети Груевски за да направи таков гест Орешарски Незнам, македонија не е воопшто во позиција да поставува услови и тоа такви

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ги знам јас и двајцата, живеат тука во близина кај што ви се разознавачките служби, ок значи таму работиш.
И каде са тиja служби?Да видиме дали знаеш даже адреса или збориш вака на памет?
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 22:12 ---
Преписката № 8027/2012.
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.

Кога влегувам за проверка го добивам ова!Има ли некој идеја што е работава.Инаку чекам од минатиот август за пасош и уште ништо нема...
Дополнителна проверка.Имат сомнениja за нешто.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 22:14 ---
@Star DIm

До 25 ноември треба да однесеш дополнителни документи (до 25 ноември 2013 г. се предоставја в'зможност да представјат документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт "б'лгарин" - § 2, т.1 от ДР на ЗБГ.)

--- надополнето: 22 ноември 2013 во 12:21 ---
Ако оженам Бугарка ќе ми дадат ли пасош ??
Тоа е сосем друга процедура.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 22:17 ---
Без промена на закона за бугарско државjaнство, нема што да се направи за да се ограничат ни бараниjaта,ни даваниjaта.Порелеватен е фактот дека целата држава во моментот е во мраз.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom