Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Благодарам ти за лекциjaта по македонски.
Стварно многу сте интересни,кога речете овде е македонски форум. И? Интернетот не е ничиj. Очекувате да имате некаква ексклузимност и предност.
Да се запрашам дали сме задолжени - па да вкупно 17% от БВП. Нема на Балканот,а многу пошироко држава со ваков мал долг. Помал е например на Естониja. Затоа таа финта со задолжуването не ти минава.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:15 ---

Па така се третират лугето земели бугарски пасош во РМ. Па затоа му лепат на истиот етикети, но и ти си во право - има некоja глупа коja мора да става етикети на лугето.
Знаеш зашто тоа ВМРО нема право да се вика вака? Заштото преди 1945 година ВМРО издаваше смртни пресуди зарад грчката пропаганда, а днес ВМРО ja спроведува среде Македониja. Се уште можат да се прочитат записките на Каравангелис и Мелас.

Относно помошта - знаеш колко е смешно,кога тоа се негира? Или кога некоj ти рече - тиja тенкове не чинели, но никоj не зборува за мунициите,никоj не зборува за митралезите,кои и до днес са во состав на АРМ.

Jaс стварно не знам што пречи. Jaс мора да прашам, со што са поразлични македонците со бугарско джравjaнство от тези со србско, хрватско или австралиjско?
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:17 ---

Абсолутно точно и затоа почни со записките на Каравангелис и Мелас да ги читаш,а после примини през водачите на ВМРО. Тогава може би историски ке се описмениш.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:21 ---

Знаеш,на мене ми е лесно,заштото можам да видам тоа што некои овде не сакат да го видат. Се е функциja на образованието. Едно време македонците се образоваха во бугарската мужка гимназиja во Солун па памтеха своja род и родина и смртни пресуди даваха на тиja што си помислат за античност, еве днеска jaничарите вилнеjaт на татково огниште.
Повели и друг пат, тука сум јас да помогнам за описменување на простата раја иначе очигледно не може човек со тебе да дискутира бидејќи си во некоја сосема трета реалност каде што се е розево и се што ти знаеш е точно и е апсолутна вистина. Ако некогаш те интересира вистинската вистина преиспитај се што знаеш, без пристрасност.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 21:35 ---
Види го бре:)

Па јас имам Историчар родител бе чедо божјо,настаран историските книги Македонската литература е доволна за да разбереш..ако ти фаќа црпката.

Не веруј кога станува збор за премиери и министри сум импотентен ама не можам да го кажам истотом за еден куп Глупа раја која ја лоботомираат две декади и пак не им иде умот.

Моето досегашно описменување ме има донесено до еден заклучок а тој е-Непријателската специјална војна(тоа е посебен термин и не вклучува само пропаганда) е неефикасна и неисплатлива за непријателот во услови кога кохезивните сили т.е јадрото на една држава е речиси неделиво е сега колку тие кохезивни сили опаѓаат толку повеќе сме поранливи-конкретно во Македонското општество истите кохезивни сили од пред 20 години кои важеа во односот помеѓу македонец,влав,турчин албанец не се исти со денешните ниту пак се толку цврсти да одолеат на пропагандата(Албанска,Бугарска едноставно НЕПРИЈАТЕЛСКА)-ако беа факмани политичарите нека донесеа закон за двојно државјанство-или и нив им одговара да има кај да бегаат со нелегално стекнатиот имот.:)

Не ги заборавај и кодошењата.
Извини, погрешно те разбрав

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Знаеш,на мене ми е лесно,заштото можам да видам тоа што некои овде не сакат да го видат. Се е функциja на образованието. Едно време македонците се образоваха во бугарската мужка гимназиja во Солун па памтеха своja род и родина и смртни пресуди даваха на тиja што си помислат за античност, еве днеска jaничарите вилнеjaт на татково огниште.[/quote]

Само ти гледаш а другите се слепи.Така испаѓа.И точно се е функција на обрзованието.Не си ти крив што така ве учат, дека Блгарија е на три морета. Живеј си во илузии.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Ако продолжите да дискутирате за било што, освен за пасошите (како до сега), тогаш сите под мене ќе добијат забрана за пристап до темава.
Избришав 10-тина мислења.

Член од
20 септември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
fmi jas sum zainteresiran za bg pasos i ako moze da stapime vo kontakt da mi objasnis nekoi raboti :) ?

D

Drima94

Гостин
Епа вака ако знај некој да ми одговори.. кои се новите правила за вадење на бугарски пасош ? Имам слушнато дека треба да се оди 6 пати во текот на процесот дали е тоа точно ? Има една личност од Велес пријател на мој близок човек шо ги вади пасошите за 250 евра и плус два пати пат по 25 евра се на се 300 евра и ми рече дека 3 месеци бил процесо дури да се почни со процедурата и после за 1 година сум добивал пасош . А иначе пасошо ми е за студирање... корисни се било какви информации :)

Член од
20 септември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
znaci prvo 5reba elektronski da se prijavis da zakazes za da podneses dokumenti za proishod na prvata slobodna data a toa nekade okolu eden mesec. Mozes da se prijavis na nivniot sajt www.aba.goverment.bg i tamu pise se sto ti treba samo ima nekoj dokumenti sto ti trebat a ne gi razbiram koi se tocno pa zatoa go molam FMI ako moze da pomogne da objasni koik tocno dokumeti trebat za tamu :)

D

Drima94

Гостин
znaci prvo 5reba elektronski da se prijavis da zakazes za da podneses dokumenti za proishod na prvata slobodna data a toa nekade okolu eden mesec. Mozes da se prijavis na nivniot sajt www.aba.goverment.bg i tamu pise se sto ti treba samo ima nekoj dokumenti sto ti trebat a ne gi razbiram koi se tocno pa zatoa go molam FMI ako moze da pomogne da objasni koik tocno dokumeti trebat za tamu :)
епа вака јас ќе ти кажам кои документи требаат 1.копија од пасош 2. потврда за неосудуван . 3 извод(не постар од 6 месеци) а и лекарско мислам тоа е тоа :D

Член од
26 јануари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
7
епа вака јас ќе ти кажам кои документи требаат 1.копија од пасош 2. потврда за неосудуван . 3 извод(не постар од 6 месеци) а и лекарско мислам тоа е тоа :D
Друже изводот нема потреба да не е постар од 6 месеци јас сум заинтересиран за вадење пасош разговарав со посредникот што се е потребно и баш го прашав за изводот рече не е важно може изводот да е и постар

D

Drima94

Гостин
Друже изводот нема потреба да не е постар од 6 месеци јас сум заинтересиран за вадење пасош разговарав со посредникот што се е потребно и баш го прашав за изводот рече не е важно може изводот да е и постар
Епа мене посредникот ми рече дека треба ;) а и сите посредници не бара исти работи ;)

Член од
4 септември 2012
Мислења
180
Поени од реакции
105
Епа мене посредникот ми рече дека треба ;) а и сите посредници не бара исти работи ;)
Во Бугариjа потв'рдата за неосудуван има срок од 6 месеца. За извод ако иде реч за извод за раѓање знам дека е безсрочен, но ако сакаш да бидеш спокоен земи си извод не постар от 6 месеца.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
135
3 пат прашвам али ај :D некој да не знае до каде се бројчината за 2012та? дали се почнати, не се почнати :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom