AntiZionist
undergoing construction
- Член од
- 31 март 2009
- Мислења
- 305
- Поени од реакции
- 144
Повели и друг пат, тука сум јас да помогнам за описменување на простата раја иначе очигледно не може човек со тебе да дискутира бидејќи си во некоја сосема трета реалност каде што се е розево и се што ти знаеш е точно и е апсолутна вистина. Ако некогаш те интересира вистинската вистина преиспитај се што знаеш, без пристрасност.Благодарам ти за лекциjaта по македонски.
Стварно многу сте интересни,кога речете овде е македонски форум. И? Интернетот не е ничиj. Очекувате да имате некаква ексклузимност и предност.
Да се запрашам дали сме задолжени - па да вкупно 17% от БВП. Нема на Балканот,а многу пошироко држава со ваков мал долг. Помал е например на Естониja. Затоа таа финта со задолжуването не ти минава.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:15 ---
Па така се третират лугето земели бугарски пасош во РМ. Па затоа му лепат на истиот етикети, но и ти си во право - има некоja глупа коja мора да става етикети на лугето.
Знаеш зашто тоа ВМРО нема право да се вика вака? Заштото преди 1945 година ВМРО издаваше смртни пресуди зарад грчката пропаганда, а днес ВМРО ja спроведува среде Македониja. Се уште можат да се прочитат записките на Каравангелис и Мелас.
Относно помошта - знаеш колко е смешно,кога тоа се негира? Или кога некоj ти рече - тиja тенкове не чинели, но никоj не зборува за мунициите,никоj не зборува за митралезите,кои и до днес са во состав на АРМ.
Jaс стварно не знам што пречи. Jaс мора да прашам, со што са поразлични македонците со бугарско джравjaнство от тези со србско, хрватско или австралиjско?
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:17 ---
Абсолутно точно и затоа почни со записките на Каравангелис и Мелас да ги читаш,а после примини през водачите на ВМРО. Тогава може би историски ке се описмениш.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:21 ---
Знаеш,на мене ми е лесно,заштото можам да видам тоа што некои овде не сакат да го видат. Се е функциja на образованието. Едно време македонците се образоваха во бугарската мужка гимназиja во Солун па памтеха своja род и родина и смртни пресуди даваха на тиja што си помислат за античност, еве днеска jaничарите вилнеjaт на татково огниште.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 21:35 ---
Извини, погрешно те разбравВиди го бре
Па јас имам Историчар родител бе чедо божјо,настаран историските книги Македонската литература е доволна за да разбереш..ако ти фаќа црпката.
Не веруј кога станува збор за премиери и министри сум импотентен ама не можам да го кажам истотом за еден куп Глупа раја која ја лоботомираат две декади и пак не им иде умот.
Моето досегашно описменување ме има донесено до еден заклучок а тој е-Непријателската специјална војна(тоа е посебен термин и не вклучува само пропаганда) е неефикасна и неисплатлива за непријателот во услови кога кохезивните сили т.е јадрото на една држава е речиси неделиво е сега колку тие кохезивни сили опаѓаат толку повеќе сме поранливи-конкретно во Македонското општество истите кохезивни сили од пред 20 години кои важеа во односот помеѓу македонец,влав,турчин албанец не се исти со денешните ниту пак се толку цврсти да одолеат на пропагандата(Албанска,Бугарска едноставно НЕПРИЈАТЕЛСКА)-ако беа факмани политичарите нека донесеа закон за двојно државјанство-или и нив им одговара да има кај да бегаат со нелегално стекнатиот имот.
Не ги заборавај и кодошењата.