поздрав до сите форумџии.нов сум во форумов иначе форуми многу и не ме интеерсираат,но оваа тема особено ме заинтересира.си седам јас утринава на кафе во еден кафич во прилеп и слушам овде цел народ е хистеризиран,се спомнува колење и бесење на татари т.е.бугараци в четврток на 10ти јули.машко женско, се живо и диво овде точи заби се спремаат да колат и бесат бугари.јас сакам да го упатам следниов апел..ако луѓето идат на обична туристичка обиколка зошто да ги тепате,колите бесите:nesum:па цела европа ке помисли дека ние македонците сме канибали:nesvest:а тоа воопшто не е добро за нас,за нашиот народ и држава.БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНКИ И МАКЕДОНЦИ..АКО ЛУЃЕТО НЕ ДОАЃААТ ДА ИСПРОВОЦИРААТ НИКОГО НЕМА ПОТРЕБА ДА СИ ГО ОЦРНИМЕ И ОНАКА ЗАЦРНЕТИОТ ОБРАЗ ПРЕД ЦЕЛА ЕВРОПА.јас ја разбирам реакцијата на сите македонци особено на прилепчани кога е во прашање бугарија.па токму прилеп е градот кој има претрпено најголеми тортури и трауми за време на бугарската фашистичка окупација 1941-1944год.но помислете за сите оние македонци кои моментално живеат, работат и студираат во бугарија.нив ќе им сторите најголемо зло.и ќе испадне онаа народната:покрај сувото гори и суровото.затоа помислете двапати пред да се случи некаков инцидент во кој ќе пострадаат невини луѓе.мене ако ме прашате и јас не ги сакам многу бугарите затоа што ми делуваат многу дволични,ама ако го оставиме назад минатото и помислиме на нашата иднина,иднината на нашата држава и на нашата МАКЕДОНСКА НАЦИЈА,можеби бугарите можат да ни бидат најголемиот стратешки партнер,затоа што:СОЕДИНЕНИЕТО ЈА ПРАВИ СИЛАТА,а омразата.гневот и раздорот водат кон пропаст.поздрав до сите.ДА НИ Е ВЕЧНА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА ВО НЕА.