Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.061
Поени од реакции
5.701
Iliya напиша:
Кико ти библиа четеш?
Читам!Господ е голем,и Судот негов, е поголем од сите земски судови..Србите си го платија цехот, што сакаа туѓо пред своето, и на сите ќе дојди редот...Секој што се огрешил пред Бога, Неговата рака ќе го дофати, да си ги плати долговите..Јас мирно си спијам, зошто мојот дедо на никој не му украл земјата, никого не убил, никого не го зацрнил..Мојата Македонија, никого не поробила,на никого не му зела земјата...

Бришачу на мислења:)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Читам!Господ е голем,и Судот негов, е поголем од сите земски судови..Србите си го платија цехот, што сакаа туѓо пред своето, и на сите ќе дојди редот...Секој што се огрешил пред Бога, Неговата рака ќе го дофати, да си ги плати долговите..Јас мирно си спијам, зошто мојот дедо на никој не му украл земјата, никого не убил, никого не го зацрнил..Мојата Македонија, никого не поробила,на никого не му зела земјата...

Бришачу на мислења:)
Е во библиа пише, не споменаваи без причина името господне.
А за спиене и ас спиа спокоино. Дедо ми на никои не е направил лошо. Работил е като вол. Дотепан е от комунистите кога му взели земиата. Така че баш на мене не ми се пени. Пени се на други.
Ти оти не отиде да пречекаш походо?:)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Илија ај доста пишуваш тука, треба на работа да идеш бе ееееејјј, може секој момент да те отпуштат:wink:
Чакам новини от походо.
Довечера сам нокна смена. Ама прав си. Пријатен викенд на сички момци македонци. Бидете срекни и здрави. :smir:

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Добро, што се случува деновиве?
Не можам да следам, зафатен сум, а ме интересира.
Одат ли „волци“ по нашите планини. Има ли „ловџии“ да ги „нагостат“ волците?

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
iliya барам помош од тебе.има ли шанси да ги откријам своите роднини македонци кои 1918год.емигрирале во софија.мојот прадедо дамјан поп иванов бил комита во четата на христо чернопеев и 1918год.БИЛ ПРИМОРАН да ја напушти македонија и да емигрира во софија.од неговите деца единствено е жива најмалата му ќерка зора дамева поп иванова за која единствено знам дека денес живее во квартал красно село во софија.има ли некакви шанси да дознаам повеќе информации за нив многу би сакал да ги запознаам.да побарам во некој архив или некоја друга опција......кази ти.однапред ти благодарам ти благодарам.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
iliya барам помош од тебе.има ли шанси да ги откријам своите роднини македонци кои 1918год.емигрирале во софија.мојот прадедо дамјан поп иванов бил комита во четата на христо чернопеев и 1918год.БИЛ ПРИМОРАН да ја напушти македонија и да емигрира во софија.од неговите деца единствено е жива најмалата му ќерка зора дамева поп иванова за која единствено знам дека денес живее во квартал красно село во софија.има ли некакви шанси да дознаам повеќе информации за нив многу би сакал да ги запознаам.да побарам во некој архив или некоја друга опција......кази ти.однапред ти благодарам ти благодарам.
На ПП ке ти пиша. Секогаш има шанси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom