Бугарски академик ги побугарчи Македонците од Албанија

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Што е толку во мода кај бугарите и грците да имаат фашистички ставови не ми е јасно. А тие неколкумина „бугари“ од Албанија (што ги покажа фми) се веројатно исти како оние „бугари“ од Македонија кои изникнаа во последните неколку години за пасоши и мораат да си го одработат своето.
Многу точно.
Македонцки чинам би можел повеќе да ви објасни за случувањата во Голо Брдо, ако има време.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што е толку во мода кај бугарите и грците да имаат фашистички ставови не ми е јасно. А тие неколкумина „бугари“ од Албанија (што ги покажа фми) се веројатно исти како оние „бугари“ од Македонија кои изникнаа во последните неколку години за пасоши и мораат да си го одработат своето.
Лично jaс не виждам ти на кое викаж фашистички став ...
Но е факт дека има бугарско малцинство тамо и сите които тврдат дека това не са бугари,а македонци, реално те имат фашистички ставови...
Ако БГ плакja на сите които велат дека са бугари,то БГ ке фалира.Несериозна е тезата ти за одработване на своето...
Да има и македонци,но мора да се признае има хора,които се чувствуват и бугари...факт.
 

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.365
Поени од реакции
21.889
Лично jaс не виждам ти на кое викаж фашистички став ...
Но е факт дека има бугарско малцинство тамо и сите които тврдат дека това не са бугари,а македонци, реално те имат фашистички ставови...
Ако БГ плакja на сите които велат дека са бугари,то БГ ке фалира.Несериозна е тезата ти за одработване на своето...
Да има и македонци,но мора да се признае има хора,които се чувствуват и бугари...факт.
Абе ај седи таму, Бугарија не плаќала. Па нас не обвинувате дека ние плаќаме Македонци во Бугарија да се изјаснат како Македонци, а сега вие демек тоа не го правите, а?

Иначе пак ќе речам: Наука за Бугарија е научна фантастика.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абе ај седи таму, Бугарија не плаќала. Па нас не обвинувате дека ние плаќаме Македонци во Бугарија да се изјаснат како Македонци, а сега вие демек тоа не го правите, а?

Иначе пак ќе речам: Наука за Бугарија е научна фантастика.
Ако споставуваш РМ и БГ, не знам... ако вие плакjaте нешто на некого...:toe: Не можам да коментирам...
 
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ако споставуваш РМ и БГ, не знам... ако вие плакjaте нешто на некого...:toe: Не можам да коментирам...
Плаќање бе, шпиуни итн. Има Македонци во Македонија што се чувствуваат како Бугари, исто како што има Македонци во Албанија што се чувствуваат како Македонци, на место кај што Србо-комунистичката пропаганда немало влијание.

Затоа насекаде кај што има Македонци мора да се расчисти терен. Бугарија сами си го држите, Грците кај нив си расчистуваат, тука има секакви будали што прават галама. Е сега проблем со јави во Албанија и дијаспоратакај што Србо- комунисти не правеле промити мозоци. Затоа се вклучуваат разни тајни служби и кодоши да се активираат преку цркви и глупости да се претстават како Бугари и тие што не се. Заебана работа.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Плаќање бе, шпиуни итн. Има Македонци во Македонија што се чувствуваат како Бугари, исто како што има Македонци во Албанија што се чувствуваат како Македонци, на место кај што Србо-комунистичката пропаганда немало влијание.

Затоа насекаде кај што има Македонци мора да се расчисти терен. Бугарија сами си го држите, Грците кај нив си расчистуваат, тука има секакви будали што прават галама. Е сега проблем со јави во Албанија и дијаспоратакај што Србо- комунисти не правеле промити мозоци. Затоа се вклучуваат разни тајни служби и кодоши да се активираат преку цркви и глупости да се претстават како Бугари и тие што не се. Заебана работа.
Ти ли знаеш какви са хората или те сами можат да рекат какви са?!
Нали македонците се борите да се почитува правото хората сами да се определуват.Зашто не почитуваш това право на тези хора,които сами се определат како бугари?!
 

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Абе татар, сакаш да идеме до таму?

Aко се Бугари јас плаќам карта за одење и враќање, а ако е обратно ти?
 
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ти ли знаеш какви са хората или те сами можат да рекат какви са?!
Нали македонците се борите да се почитува правото хората сами да се определуват.Зашто не почитуваш това право на тези хора,които сами се определат како бугари?!
Можеби не знам/еме, ама за среќа мојата држава и народ не е изграден и програмиран на умоболната идеја да се уништи и асимилира друг народ по секоја цена притоа негирајќи го процесот. Со Грците во тој поглед сте апсолутно исти. Аисмилација а во исто време негирање. Ко да му удираш шамар на некој а во исто време да му викаш "абе не те удирам престани да викаш така."

Јебига Македонија и Македонците си имаат свои проблеми. Тоа е факт. Ама е исто факт и срањата што "случајно" и се случуваат на Македонија.
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Затоа што без многу философирање, и во Македонија а и во Голо Брдо (информации од прав рака за Голо Брдо) на големо работи бугарската пропаганда која на секој начин се труди да ги „побугарчи“ Македонците.

Мислам, министер за дијаспора знаеш кој ви е нели? Што да се правиме будали бе ФМИ? Сакаш да те однесам во Голо Брдо? Да видиш што се случува?

Ама, ќе се промени тоа :) Малку по малку.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Можеби не знам/еме, ама за среќа мојата држава и народ не е изграден и програмиран на умоболната идеја да се уништи и асимилира друг народ по секоја цена притоа негирајќи го процесот. Со Грците во тој поглед сте апсолутно исти. Аисмилација а во исто време негирање. Ко да му удираш шамар на некој а во исто време да му викаш "абе не те удирам престани да викаш така."

Јебига Македонија и Македонците си имаат свои проблеми. Тоа е факт. Ама е исто факт и срањата што "случајно" и се случуваат на Македонија.
Тогава какво оспоруваш/вате единтитетот на хората?!

Затоа што без многу философирање, и во Македонија а и во Голо Брдо (информации од прав рака за Голо Брдо) на големо работи бугарската пропаганда која на секој начин се труди да ги „побугарчи“ Македонците.

Мислам, министер за дијаспора знаеш кој ви е нели? Што да се правиме будали бе ФМИ? Сакаш да те однесам во Голо Брдо? Да видиш што се случува?

Ама, ќе се промени тоа :) Малку по малку.
Серпико,знам многу добре коj е министар за диjaспора,но много преди тоj да е министар там имаше хора и невладини организации,които се чувствуваха за бугарски.Е што да направиме сега?!Постоенето на тези хора не почнува со един или друг министар.
Jас не велам дека нема македонци во Албаниja...некои хора от форума велат дека нема бугари тамо.Правиш разлика?!
Аjде да оставиме секи да се чувствува такав,какавто сака и да не му вметнуваме идентитет.
 
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Тогава какво оспоруваш/вате единтитетот на хората?!
Не оспорувам бе јас. Што сакаат нека бидат. Само вистината е дека надвор од комунистичкиот режим на Тито живеат Македонци. Тоа вас ви пречи. Тоа нешто што ви го расипува концептот мора да го снема.

Затоа што без многу философирање, и во Македонија а и во Голо Брдо (информации од прав рака за Голо Брдо) на големо работи бугарската пропаганда која на секој начин се труди да ги „побугарчи“ Македонците.
Абе работат насекаде. Албанија, Австралија, Канада... Ептен ментална појава. До некаде ги сфаќам. Не можат да прифатат еден факт и нема да се помират се додека Македонци на планетава не постојат.
 

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Серпико,знам многу добре коj е министар за диjaспора,но много преди тоj да е министар там имаше хора и невладини организации,които се чувствуваха за бугарски.Е што да направиме сега?!Постоенето на тези хора не почнува со един или друг министар.
Jас не велам дека нема македонци во Албаниja...некои хора от форума велат дека нема бугари тамо.Правиш разлика?!
Аjде да оставиме секи да се чувствува такав,какавто сака и да не му вметнуваме идентитет.
Aбе ти не забележуваш како бројот на "Б'лгарите" во чуздина се зголеми со геометриска прогресија откако се дозволи безвизно патување со бугарски пасоши?
И како тој број ќе се намалува со симнувањето на визите за Македонија и Албанија. Излишна е секоја понатамошна дискусија за бугарските "малцинства".
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.734
Поени од реакции
12.165
Бугарските пасоши започнаха да се дават след като се олесни процедурата за даване на пасош и след като започна безвизното патуване.
Јок бате, дај не измислувај. Ова со бугарски пасоши одамна се практикува, а олеснување (какво олеснување, процедурите беа исти) реално немаше, туку укинување и тоа е од оваа година.

Која е целта на нудење бугарски пасоши од вашата држава на лица во други држави? Едини услов беше запишување бугарин?
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Лурц, нели гледаш дека ќе маневрираат и ќе избегнуваат да ти признаат било што?

Условот за бугарски пасош е денеска некој да си ги побугарчи предците, иако истите никогаш не се декларирале како Бугари, ниту може да го докаже тоа, ниту бугарското МНР му бара доказ за тоа, туку врз основа на сомнителна изјава на одреден човек ги побугарчуваат не само денешните бедници туку и нивните предци.

Во тоа се гледа суштината и заинтересираноста на бугарската политика да ги злоупотребува тие луѓе како пропагандна алатка.
 

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.209
Цитат:
Напишано од Lurtz
И се дава врз основа на потпишана изјава дека си бугарин и ништо друго?

Не.
Дава се според закона за бугарското државенство.


:pos2: Бугаризми :uvo: Тазе закон не е закон...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom