Бугарски академик ги побугарчи Македонците од Албанија

Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
100 % во Албанија нема Бугари. Ако ги има, сигурно прелетале со влеселенски брод преку другиве балкански држави, па стигнале до Албанија.
 

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ти ЗНАЕШ дека тие луѓе таму не се Бугари. Интелектуалното достоинство не ти дозволува јасно и гласно да кажеш дека тие луѓе таму се Бугари, а задолжителните обиди за индоктринација те обврзуваваат да тврдиш небулози. Угоре високо, удолу длабоко...
fmi и "интелектуално достоинство"..?!?
Ова ти сериозно, или на мајтап..?

 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Утре ЕП трета да гласа резолуциja за напредокот на Албаниja, каде се инсистира таа да признае бугарското малцинство.
Двете држави имат подпишат договор за тоа уште во 1932 година от балканската конференција, но Албаниja не е ратификувала документа и до днес.
 

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
57
абе какви македонци, античките македони беа елини, после падот на елинско-македонското царство, античките македони беа ромеи, власи,
и ја водеа Византија, јазик и писмо беше латинскиот народен и грчкиот,
Во војните помегу Византија и Бугарија, Бугарија ги организира и водеше словените, до 14 век,
овде се зборуваше Грчки и Влашки, сега, сега ние сме, јужни словени или Бугари, види на кое писмо пишуваме. По писмото се дефинира националноста, и овие во албанија, ако се македонци тие ќе зборуваа и пишуваа на грчки, елински, :):zloo::kajgana:
овие во Албанија се Бугари, како и ние.
пред 100 години ВМРО писмото им беше Бугарското писмо, по дефиниција ВМРО е бугартцко,
од 1945 на заседанието на коминтерната направија славо македонски јазик и писмо од бугарскиот и српскиот, микс, но еве не е признат, не може и елини и словени а македонци, само елини македони, а за словени треба да си најдат друго име, како на пример Источно Римско царство и Византија, а нација Власи.
Но како и да е, нашава република не е Македонија, од Лерин до Костур е регионот на прото (првобитните) Македоните, ова е Пајонија, Скопје е Дарданија.
Име на нашава држава треба да биде Пајонија, а нација Пајонци- Пеонци, или јужна Славинија базирано на културата. хахахаха:цицки::bravobe::oleee:
Тешко нам со ова политичариве. 25 години, појма да се немало. цццц...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom