Бубалици!

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
бубалица ти е човек кој мисли дека се ти е у школото... учи ко неарен, скапува по 5-6 саати дневно пред книгата и мисли дека е постигнал нешто, епа не е...
покрај тоа, бубалица е човек кој не е дружељубив, кој е повлечен, не излегува по град, не се шета, и најчесто бубалиците немаат некои многу големи другари на кои можат да се потпрат...
Мислат дека све освен 5ка е неуспех, епа дечки грешка сте!!!!
Никој неможе да го разграничи поимот бубалица, па и ние нема :helou:... бидејки никој неможе да ги сфати... смешници и деца за жалење...:baeh:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
најсигурен знак дека човекот е бубалица: го запираш на пола рецитирање на лекција и не може да продолжи мора да почне од почеток- најверојатно пошто не ја учел лекцијата него како идат по ред зборовите у речениците па после која реченица која иде и така натаму

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Тој што учи напамет е бубалица.Ја научил лекцијата пред тест,а утре да го прашаш не знае што учел :toe:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Што подразбирате под терминот бубалица?

Ученик што учи се на памет,без воопшто да го разбере наученото?
Или ученик со просек 5.00,што редовно и нормално си учи,а притоа постигнува одлични резултати?

Какво мислење воопшто имате за „бубалиците“?
това се луѓа,т.е деца што по цел ден се со книга и то им е главна преокупација,ако не добие 5ка прави некоја тужна фаца ко којзнае што да се десило,често и плачат,не се дружат многу,муабет тешко со нив
посебно не некоја зезанција да напраиш,најчесто седат на прва клупа кај професорот,и то

има еден кај нас у школо ептен забегал,секад професорите ги чека пред врата онака потпран сам стои и глеа у кваката:pop::pop::pop:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
зборот "бубалици" го измислиле оние "небубалиците" за да се тешат што не им оди учењето, и секако да се прават "фраери" со тоа што ќе ги зафркаваат и провоцираат оние што учат

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
зборот "бубалици" го измислиле оние "небубалиците" за да се тешат што не им оди учењето, и секако да се прават "фраери" со тоа што ќе ги зафркаваат и провоцираат оние што учат
Vo potpolnost se soglasuvam, jas na primer ucam i imam decko i imam drugarki i izleguvam...abe se se moze ako se saka

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
шо знам,јас имам дете во клас шо слободно можит да се наречит вундер-кинд. Имат 5 по сите предмети,знајт појке од професорите ( буквално ), не учит напамет туку со разбирање. Ама пак зато,од дома не излегвит од то пусто учење,се спремат сега за три натпревари,кренат е,немат друштво.
Ако беше критериумот за бубалица напамет учење,тоаш овај сигурно не спаѓат таму....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Бубалица е ретард што учи само напамет.По 2 дена веќе ништо не знае од тоа што го учел, зашто имало уште некој предмет по кој треба да се набуба.Бубалицата никогаш нема прочитано некоја книга освен учебникот, чат-пат и некоја лектира.Да ги има сите 5ки и насмевка на лицето на неговите родители за него е најголема сатисфакција.А поради мислењето на професорите дека тој е најдобар ученик, често е праќан на натпревари.Таму децата што учеле како што треба ќе го победат, а тој ќе се посрамоти.Е тоа е за мене бубалица:)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Бубалиците имаат бубулици :pos2::pos2::pos2::pos2:

DeepPurple

* Belly Fairy *
Член од
16 јануари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
10
Ne daj boze deca... poznavam mnooogu bubalcinja... ama ne se site takvi , mirni, povleceni, ima nekoi se totalno otkaceni... ama sepak poveketo se pred UCEBNIK i ucat

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Vo potpolnost se soglasuvam, jas na primer ucam i imam decko i imam drugarki i izleguvam...abe se se moze ako se saka
чим е така ти не си бубалица :D

и не мора да значи дека ако некој е одличен или има сите 5ки дека е бубалица,знам многу такви кои се одлични а не се уопште бубалици,учат по саат,саат и пол дневно али на време си учат не чекаат да им се соберат лекции,и нормално после ќе си има време за све
ние збориме за оние кои школото им е главна преокупација
не излегуваат,не се дружат многу-не можеш муабет асален да напраиш со нив-тоа според мене е бубалица

Член од
3 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Бубалица е стереотип.
Инаку под бубалица лично јас разбирам нискоинтелегентна личност која мора да посвети огромно време за да сфати нешто.
И бубалиците не се слаби, со очила како тегли и што не.
НЕ ИМ ВЕРУВАЈТЕ НА ФИЛМОВИТЕ

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
Јас од секогаш за бубалица сум го сметал оној кој учи повеќе од 5-6 саати и тоа на памет, па кога одговара немој случајно да го прекинеш-отиде петката, не излегува(а излегувањето е адекватно на негова возраст), се умилкува на професори.
Оние кои учат, секогаш имаат домашни итн. според мене не се бубалици, туку се совесни, а со тоа стекнуваат и работна навика и нормално додека учат го памтат и разбираат она што го учат.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Терминов иначе е присутен и на факс кај мене :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Отсекогаш сум ги мразела бубалиците. Значи се чудам како на некој може толку да му биде преокупација учењето, тоа е чудо. Па ало не е се во животот книгата, излези малку прошетај подружи се, доби некогаш и тројка и кец, радувај се на двојката по математика..... Не е интересно само 5 ки 5 ки....Избегај некогаш од час, не биди бубачка секогаш на час.... А не учи на памет, и после врска си нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom