Бубалици!

К

Кнез Мишкин

Гостин
Бубалици по мене се ученици кои немаат логика па учат на памет, не ги поврзуваат лекциите туку секоја за себе...Имам школски кои сакаат да се прават многу интелигентни па учат на памет и притоа се споредуваат со некои кои учат по еден час на ден...Никогаш не сум имал проблем со учењето многу лесно учам и си ги поврзувам работите,...:nesvest:

К

Кнез Мишкин

Гостин
50% од интелигенцијата е наследна, а останатото се здобива со учење,читање,..но не и со бубање..., таа се развива најчесто до 15 години...

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Бубалица ти е тип што секоаш у школо не му се слуша глас, освен на час, у школо стигнат е пред да звони звончето а остануе до последен час и ебено ги почитува правилата и наредбите на срањето наречено професори, и филмов е што секоја домашна работа му е средена перфектно, он н есе нервира денес ако изгуби милан или манчестер туку ако не напише точно домашна, професорите за него се закон и ред, бог и родители,на одмор прелистува книги додека сите останаите ебат матер и демолират, сите се забавуват он со големи цвикери се мачи да ги зачисти да можи да прочита уште нешто повеке како александар македонски ебал матер на исток и слични срања.
Хм, коа гледа женска мисли дали она исто као него ја има напишано домашната работа или болје е он од неа,гола да му се слечи ке речи дај бе ладно е облакај се, к***т освен на мочање и капење не го гледа поеке,ноке легнува у 21-00 ч. а стануе у 6 саат сабалје да може школото да го отвори заедно со служителите.Излагање у град?
Што е тоа сеа па освен залудно губење време, тогаш за него све е затворено не може да иде до пазар пиперки домати и сл срања да купува. Другарчиња му се ропаци со големи окалки , ако ги има ако не тогаш од дома не е мрднат. Ова е кратка дефиниција за шупак, како изгледа бубалица, истите ги имаше кај мене у школо. Срање!!!

Tomba

Be yourself.. Dont be someone else
Член од
16 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Pod bubalica podrazbiram........... Olga od moe:):):):)haha

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Бубалица ти е тип што секоаш у школо не му се слуша глас, освен на час, у школо стигнат е пред да звони звончето а остануе до последен час и ебено ги почитува правилата и наредбите на срањето наречено професори, и филмов е што секоја домашна работа му е средена перфектно, он н есе нервира денес ако изгуби милан или манчестер туку ако не напише точно домашна, професорите за него се закон и ред, бог и родители,на одмор прелистува книги додека сите останаите ебат матер и демолират, сите се забавуват он со големи цвикери се мачи да ги зачисти да можи да прочита уште нешто повеке како александар македонски ебал матер на исток и слични срања.
Хм, коа гледа женска мисли дали она исто као него ја има напишано домашната работа или болје е он од неа,гола да му се слечи ке речи дај бе ладно е облакај се, к***т освен на мочање и капење не го гледа поеке,ноке легнува у 21-00 ч. а стануе у 6 саат сабалје да може школото да го отвори заедно со служителите.Излагање у град?
Што е тоа сеа па освен залудно губење време, тогаш за него све е затворено не може да иде до пазар пиперки домати и сл срања да купува. Другарчиња му се ропаци со големи окалки , ако ги има ако не тогаш од дома не е мрднат. Ова е кратка дефиниција за шупак, како изгледа бубалица, истите ги имаше кај мене у школо. Срање!!!
се тоа...што го кажа Devil-King...имам една ваква со мене во клас ми се врти пред очи секогаш ко ке ја видам

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ucenici koi mislat deka knigata treba da bide niven zivot a ne druzenjeto.
Добро сега...не може да се каже дека на школото и на книгата треба да и се одземе секое значење.Секој треба да сфати нешто од предавањата на школо,основните работи,бидејќи не знам колку би било убаво да е по цел ден со друштво надвор додека другите учат нешто и кога ќе се вработи да се најде во конверзација и појма да нема колегите за што дискутираат.
Бубалици ти се деца кои учат само за оцена,не знаат за заебавање,кликерот не им работи,на час само ќутат и кога одговараат раскажуваат се по збор како што е во учебникот.И имам приметено,во мој клас бубалиците не ги бива за математика и јазици.Бидејќи ТОА НЕ СЕ УЧИ НА ПАМЕТ!

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Тоа ти се во просек страшно глупи луѓе на кој им треба многу време да научата нешто, или евентуално глупи зашто мислат дека ако цел ден се над книга ке има фајде. Нема ништо од тоа
Само 2-3 саати добро учење и после шетање, читање, дружење... тоа е успешен ученик/студент
Мислам дека со ова се сумира целата работа!:bravo:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
bubalica ti e dete koe ne moze da sfati nisto i koe uci po cel den bidejki si nema druga rabota,odnosno ne izleguva, ne e soicijalno, ne pomisluva na zblizuvanje so sptoriven pol i toa... jas taka si zamisluvam termin bubalica a ne onie koj sto mu treba prosek eden sat vo dva tri dena za da postignar odlicni rezultati kako mene... :)

F

fantomX

Гостин
Бубалица е оној кој само учи се напамет како стихотворба и го заборава сето тоа за ден-два, споро сваќа и цел ден е над книга. Да, и јас завршив основно секогаш со сите петки, математика бев меѓу најдобрите и по сите предмети, ама никогаш не учев ништо напамет и се разбирав логички и за еден сат, некогаш два, зависи од часовите, имав научено се за следниот ден. Некогаш нормално ќе заборавиш нешто ама некако ќе се снајдеш, можеби и на среќа, ќе ти текне. А бубалиците гледаат се да кажат од збор до збор, и ако испуштат па макар и буква се плашат да не згрешиле многу, и сето кажано на часот откако ќе излезат никогаш повеќе нема да го знаат

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
Бубалица е оној кој само учи се напамет како стихотворба и го заборава сето тоа за ден-два, споро сваќа и цел ден е над книга. Да, и јас завршив основно секогаш со сите петки, математика бев меѓу најдобрите и по сите предмети, ама никогаш не учев ништо напамет и се разбирав логички и за еден сат, некогаш два, зависи од часовите, имав научено се за следниот ден. Некогаш нормално ќе заборавиш нешто ама некако ќе се снајдеш, можеби и на среќа, ќе ти текне. А бубалиците гледаат се да кажат од збор до збор, и ако испуштат па макар и буква се плашат да не згрешиле многу, и сето кажано на часот откако ќе излезат никогаш повеќе нема да го знаат
Во целост се сложувам со тебе

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
i jas vo celost se slozuvam so tebe,samo jas ucam saat dva,koga ke imame test,i se naucuvam za nego,ama ne napamet,se razbira.Edinstven problem na pismenite mi e vremeto i rakopisot.Imam rakopis koj lici na arapski,a za eden cas od 45 minuti nemam vreme da se potpisam na testot i da napisam 4strani.Najmnogu do sega sum napisal po elektrotehnicki materijali i elementi-8strani :d

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
jas pod bubalica sfakam dete koe e cel den nad kniga i samo uci uci uci...i na kraj nisto ne sfaka tuku se uci napamet i ako go prekines neznae kako da prodolzi...takvite sekogas se so site 5 zs imaat nauceno se napamet od zbor do zbor. logicki malku razmisluvaat skoro ic. nemozat da svrzat 2 i 2 i zatoa morat se da naucat napamet. Me nerviraat zs ne razgovaraat i ne se druzat so nikogo oti nisto dr nezna da kaza baska to so go ima nauceno napamet. mnogu smetat deka bubalice se odlicnite so site 5 bezrazlika so nekoj e intelegenten i moze da nauci lekcija samo so slusanje na cas. malce treba da gledaat posiroko onie sto gi smetam za bubalici i da svatat deka zivotot e mn poveke od samo bubanje na pamet.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Поимот "бубалици" го измислиле тие што воопшто не учат за да не ги исмеваат пошто се тупаци,туку они да ги исмеваат тие што учат...:toe:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Просто.....ученици што учат напамет без да го разберат тоа што го учат.

Kajgana Shop

На врв Bottom