Бубалици!

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Што подразбирате под терминот бубалица?

Ученик што учи се на памет,без воопшто да го разбере наученото?
Или ученик со просек 5.00,што редовно и нормално си учи,а притоа постигнува одлични резултати?

Какво мислење воопшто имате за „бубалиците“?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
83
Поени од реакции
1
Тоа ти се во просек страшно глупи луѓе на кој им треба многу време да научата нешто, или евентуално глупи зашто мислат дека ако цел ден се над книга ке има фајде. Нема ништо од тоа
Само 2-3 саати добро учење и после шетање, читање, дружење... тоа е успешен ученик/студент

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Под бубалица разбирам ученик што учи нормално и постигнува одлични резултати,не знам зошто многумина кога ќе ми видат сите 5 во книшка или свидетелство,и се чудат и ми викат ееее...сигурно се утепуваш од учење,а јас едноставно не можам по цел ден да бдеам над книгата туку онака си учам лекција,пишувам домашно на тие што прегледуваат,а на тие што не прегледуваат...:salut:Инаку многу ме нервира на филмовите ги прикажуваат бубалиците се со книгата у раце и со огромни очила:tapp:,инаку за најлесно да го распоредам времето учам после школото(добро,не секогаш ама најчесто така) а во петокот после школото што сакам правам и учам во сабота или недела насабајле,а колку учам...па зависи од колку имаме за учење ама сега во 8мо одделение повеќе од 2 саата на ден не сум седнал да учам:toe:
Ете да се повторам ако не ме разбравте,мислам дека зборот бубалица е злупотребуван божем е лошо да ти бидат сите 5ки и дека ако ти се сите 5ки мора да си над книгата цел ден
А бубалица како што некој го викаат дека се глупи луѓе кои учат по цел ден,за нив и не е потребен посебен збор,едноставно ќе кажеш глуп или досаден(едноставно не се оттргнува од книгата)...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
83
Поени од реакции
1
СпаЈдеР напиша:
Под бубалица разбирам ученик што учи нормално и постигнува одлични резултати,не знам зошто многумина кога ќе ми видат сите 5 во книшка или свидетелство,и се чудат и ми викат ееее...сигурно се утепуваш од учење,а јас едноставно не можам по цел ден да бдеам над книгата туку онака си учам лекција,пишувам домашно на тие што прегледуваат,а на тие што не прегледуваат...:salut:Инаку многу ме нервира на филмовите ги прикажуваат бубалиците се со книгата у раце и со огромни очила:tapp:,инаку за најлесно да го распоредам времето учам после школото(добро,не секогаш ама најчесто така) а во петокот после школото што сакам правам и учам во сабота или недела насабајле,а колку учам...па зависи од колку имаме за учење ама сега во 8мо одделение повеќе од 2 саата на ден не сум седнал да учам:toe:
Ете да се повторам ако не ме разбравте,мислам дека зборот бубалица е злупотребуван божем е лошо да ти бидат сите 5ки и дека ако ти се сите 5ки мора да си над книгата цел ден
А бубалица како што некој го викаат дека се глупи луѓе кои учат по цел ден,за нив и не е потребен посебен збор,едноставно ќе кажеш глуп или досаден(едноставно не се оттргнува од книгата)...

па види никој не рече дека бубалиците имаат петки, а тоа наочарите и книгите се зашто толку време поминуваат со нив, како би ги претставиле иначе. бубалица ти е чудо од глупо дете(ако некој се пронајде гајле ми е) што незнае како да учи и како да си го распореди времето па и концентрацијата

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
под бубалица подразбирам човек кој што сите информации ги учи на памет,па ако го прекинеш при одговарање,не знае да продолжи туку мора одпочеток све...за мене тоа е личност која не знае за социјален живот и најдобрриот пријател и е учебникот по биологија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Бубалиците мислат дека ако научат све теорија се цареви...
Учат напамет па се тоа го забораваат,а и многу од тие теории што ги учат не работат во пракса...
А да...и се утепуваат од учење безвезни ствари

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Значи јас зборот бубалица го сваќам најразлично од сите

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
бубалица...

не си бубалица ако ги имаш сите петки,туку ако од 24 часа во денот,освен времето во училиште,другото го поминуваш во страсТно барање податоци на некоја тема,учење најнормално не треба,они пред време имат го поминато тој материјал и знаат повеќе и од тоа што го пишува во учебникот... а кога ќе ги викнеш на забава,како филмот со Мелани Грифит,ќе рачунат на дигитрон колкави им се шансите со одредена девојка :uvo:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Бубалица...тоа е недружељубива особа...тоа е иституција (што би рекла пуфлата на годината
) тоа е state of mind...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Bubalica e nekoj sto UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI UCI i niso drugo ne praj u zivotot..
Strasno neintelegentna osoba.. I osoba sto pogresno go ima sfateno zivotot.. Faktot deka sfe ke znaes na pamet ne znaci deka si intelegenten nego glup i neznaes kao da se snajdes poinaku.. Pa aj sea enciklopedija ke izigravame..

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
toa sto nekoj e odlicen 5.00 ne znaci deka moral da uci. jas zavrsiv vo Fiskulturno u princip skoro sekad so 4ki bev. Najdobriot moj drugar voopsto ne ucese a bese skroz odlicen oti skead znaese da se izvlece koga ne go znae materijalot i sekad koga trebase da ima totalno isprasuvanje vo rok od 5 minuti ke nauci 4-5 lekcii i ke gi kaze kako brzozborka dekem gi ucel cela vecer i ete mu 4 ili 5ka. Najinteresno e toa sto na kraj imase i 3 i 4ki ali posto od sekad go znaea kako dobro dete sto e mirno na cas i sekad znae koga ke go dignat i ostava pozitiven vpecatok mu pisuvaat 5ka za dane mu go rasipat uspehot.

Spored mene Bubalica e tip sto misli i zivee za skoloto t.e. ucenjeto... nemora da znaci deka nisto ne mu vlaga u glavaa... ali znaete koga nekoj e preokupiran od ucenjeto i toa go stava na prvo mesto e mnogu grdo.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
бубалица...па најчесто учат напамет,спремни се за секој час,редовно носат домашна,учествуваат во секој проект и многу секции....

има два вида на бубалици

-1.глупава бубалица-се учи на памет...и после една недела кога ке ја/го прашаш ништо не знае....најчество ваквите глупави бубалици немаат некое посебно друштво-или се дружат со исти како нив..или пак воопшто немаат другари!

-2.паметна бубалица-учи за да знае,за да постигне нешто во животот
секогаш спремен/на на час,има другари,и завидуваат и ја почитауваат секој во класот!:kaleberce:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
бубалици...хмммм па
ГЛУПИ луѓе кој не знаат да учат(не се способни да разберат) па затоа БУБАТ по 5-6 саати за да научат се напамет.
Пред се ПРОСТИ луѓе

Член од
15 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Abe kolku i da bubas ako nemas kliker u glavata niso nema da postignes... Ali btw u posledno vreme pa so bubanje nikade ne se stignuva... Se neso drugo se bara...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.691
Поени од реакции
48.911
Bubalica e covek koj ima sposobnost da uci ama na smetka na toa e totalno associjalna licnost sto ne znae kako vo drustvo so drugi lugje a tie sto ucat i znaat kako vo drustvo ne se bubalici tie si se pametni inace imam edna na fakultet e toa ti e bubalica aj sto uci aj sto ne znae kako se prai muabet so covek tuku i koga ke ja prasas na ispit nesto moze da te kaze na profesorot i da naebes zaradi nejze---tie se najlos vid na bubalici

Kajgana Shop

На врв Bottom