Под бубалица разбирам ученик што учи нормално и постигнува одлични резултати,не знам зошто многумина кога ќе ми видат сите 5 во книшка или свидетелство,и се чудат и ми викат ееее...сигурно се утепуваш од учење,а јас едноставно не можам по цел ден да бдеам над книгата туку онака си учам лекција,пишувам домашно на тие што прегледуваат,а на тие што не прегледуваат...:salut:Инаку многу ме нервира на филмовите ги прикажуваат бубалиците се со книгата у раце и со огромни очила
,инаку за најлесно да го распоредам времето учам после школото(добро,не секогаш ама најчесто така) а во петокот после школото што сакам правам и учам во сабота или недела насабајле,а колку учам...па зависи од колку имаме за учење ама сега во 8мо одделение повеќе од 2 саата на ден не сум седнал да учам
Ете да се повторам ако не ме разбравте,мислам дека зборот бубалица е злупотребуван божем е лошо да ти бидат сите 5ки и дека ако ти се сите 5ки мора да си над книгата цел ден
А бубалица како што некој го викаат дека се глупи луѓе кои учат по цел ден,за нив и не е потребен посебен збор,едноставно ќе кажеш глуп или досаден(едноставно не се оттргнува од книгата)...