^^Smiley^^
Broo Tal Smy Lee
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 1.045
- Поени од реакции
- 25
Па задолжително е средно. Не смеат веќе булите со 8мо да ги кријат дома.
Па задолжително е средно. Не смеат веќе булите со 8мо да ги кријат дома.
Затоа македонски ученици протестираа да им се тестира нивното вистинско знаење. Дека не им се попуштаЈас подржувам да албанците учат во училиштата, но во тие училишта треба да учат, а не да им се попушта.
Во албанска паралелка учев. Сакаш да ти покажам сведителство колку оправдани и неоправдани имав? Патував Скопје-Тетово секој ден за да стигнам на час. Тие години се правеше автопатот. Секое минирање на патот мене ме чинеше час-две закаснување. Со потврда од Пролетер дека автобусот каснел поради тие и тие причини, мене во дневник ми се запишуваа неоправдани.Плус ако некој кидне кај нив од часови, нема да му пишат неоправдан, како кај нашиве паралелки.
Трето место по македонски јазик на регионален натпревар. Албанец! Критериум? Македонски деца не знаеја кога роден Гоце Делчев...Ќе ми зборуваш за критериум...Биди искрен, кажи дека според врските, такви и оценките, кај едните и другите. Ќе бидам фер ќе кажам така е. Но кога си го покриваш гзот, тогаш не си ништо подобар од мене (или моите како што преферираат некои да кажат).Во право ти е примедбата но воопшто да не се секираш за тоа...
А на мене повеќе од јано ми е дека критериумите и квалитетот во албанските паралелки е на ниско ниво , мегутоа тоа не треба да биде причина ние да се спуштаме на нивно ниво туку напротив тие треба да се стремат да си го качат нивото, што со тек на времето ќе дојде само по себе...