Бројот на Албански паралелки и ученици од година на година драстично се зголемува

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Па задолжително е средно. Не смеат веќе булите со 8мо да ги кријат дома.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
готови сме..........

особено кога не знаеме да правиме разлика помегу паралелка и бројка

R

RAYTHEON23

Гостин
а јас што да правам....демографија ебаго..тука нема ништо лошо...законот е јасен и тука нема што...ејгидиии од ништо нешто......:toe:

Па задолжително е средно. Не смеат веќе булите со 8мо да ги кријат дома.

сега е задолжително да бидеме морони и тоа со декрет или пак по депеше:toe:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Jas odamna velam , brojot na albanci vo osnovnite ucilista nad 34% ( so dokazi od drzavnata statistika) , no nekoi se pravea udreni.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Одеднаш бројките стануваат важни и се напушта граѓанскиот концепт на државата.
Ќоро, сакато од Косово и Албанија населено во Пологот, одигрува една од битние улоги во тоа што се вика национална кауза.
А за тоа го има и партнерот во Уставниот суд и анационалните типови во партиите на Македонскиот народ.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Јас подржувам да албанците учат во училиштата, но во тие училишта треба да учат, а не да им се попушта.
Затоа македонски ученици протестираа да им се тестира нивното вистинско знаење. Дека не им се попушта :)

Плус ако некој кидне кај нив од часови, нема да му пишат неоправдан, како кај нашиве паралелки.
Во албанска паралелка учев. Сакаш да ти покажам сведителство колку оправдани и неоправдани имав? Патував Скопје-Тетово секој ден за да стигнам на час. Тие години се правеше автопатот. Секое минирање на патот мене ме чинеше час-две закаснување. Со потврда од Пролетер дека автобусот каснел поради тие и тие причини, мене во дневник ми се запишуваа неоправдани.

Ај тврди го пак истото. Да, има дегенерици кои што само бегаат од часови. И албанци и македонци. Да има дегенерици кои што ги користат нивните врски за повисоки оценки. И албанци и македонци.
Но, да тврдиш дека само едните го прават тоа, е дебилизам и обид да се сокрие вината во себе.

Во право ти е примедбата но воопшто да не се секираш за тоа...
А на мене повеќе од јано ми е дека критериумите и квалитетот во албанските паралелки е на ниско ниво , мегутоа тоа не треба да биде причина ние да се спуштаме на нивно ниво туку напротив тие треба да се стремат да си го качат нивото, што со тек на времето ќе дојде само по себе...
Трето место по македонски јазик на регионален натпревар. Албанец! Критериум? Македонски деца не знаеја кога роден Гоце Делчев...Ќе ми зборуваш за критериум...Биди искрен, кажи дека според врските, такви и оценките, кај едните и другите. Ќе бидам фер ќе кажам така е. Но кога си го покриваш гзот, тогаш не си ништо подобар од мене (или моите како што преферираат некои да кажат).

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Albancite seuste na svoite zeni gledaat samo kako na objekt za reprodukcija i razmnozuvanje.

A,dodeka dremime pred kompjuteri,sto pak da ne se zafatime so ,,reprodukciska,,rabota vrz svoite zeni?:)pa da im konkurirame na Albancite?:):icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom