Брејнсторминг: Како би се справиле ВИЕ со загадувањето во Македонија?

Член од
22 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
90
1. Ќе престанам со градба на автопатишта и експрсни патишта, со новиот автопат штип скопје буквално го залепи.штип за скопје го.направи.на 30 минути со автомобил и ги донесе сите автомобило во скопје, за таа цел ке субвенционора јавниот превоз гратски и мегугратки со други зборови наместо авропатот да се нправеше нова брза пруга и да се донесесе воз со брзина од 200км/ч (па и повеќе) така да со воз штип скопје да би било 20 мин, а со авто повеќе од час, со цел помалку автомобили во ск.
2. Ослободување на улиците од паркирани возила, стеснување на булеваро, воведување на коловозна лента само за гратски превоз, едноставно да стане неподносливо да се патува до автомобил, со цел отлазување.
3. Скапнување на нафтата.
4. Скапнување на огревно дрво.
5. Депопулизација на Скопје, може да се прогласи и друг град за главен град со цел преместување на државните институции надвор ос скопје. И така кога доваат странски позначајни гости одат во охрид или во друга град
 

Kajgana Shop

На врв Bottom