Принцезичка
courage is contagious
- Член од
- 12 декември 2008
- Мислења
- 1.556
- Поени од реакции
- 348
Законите никогаш како прво место не се почитувале за да почнеш да ми држиш лекции дека законот е така и така, копа од лицемерие самата самата изјава дека законот вели . ЈАСНО е што е проблемотОколу тутунарите добро сум информиран поради тоа што пола роднини ми се во Прилеп и садат тутун.Али тоа е друга тема.На темава стварно не се разбирам многу од Право ама денес барем го имаме Google.Инаку законот за притвор денес каков што е,поставен е токму од Уставниот суд (кој сите добро знаеме за кого работеше).Можеш малце да читнеш и тоа од вашата омилена Тв станица:
дата: 20.04.2009 (во време кога се потепаа од шминкање на законите)
Одлучувањето останува на судиите во постапката.
„Не можам да откријам што е причината за ваквата одлука на Уставниот суд, не сакам да верувам дека е за еднократна употреба“, вели Бузаровска Лажетиќ.
Основите за продолжување на притворот, можност од бегство, повторување на делото и влијание на сведоци како механизам, остануваат во функција.
Останува на првостепените судии да ценат дали криминалец осуден за тешко кривично дело, ќе го пуштат на слобода се додека пресудата за него не стане правосилна.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107427
Околу тутунарите добро сум информиран поради тоа што пола роднини ми се во Прилеп и садат тутун.Али тоа е друга тема.На темава стварно не се разбирам многу од Право ама денес барем го имаме Google.Инаку законот за притвор денес каков што е,поставен е токму од Уставниот суд (кој сите добро знаеме за кого работеше).Можеш малце да читнеш и тоа од вашата омилена Тв станица:
Немој бе , те молам не лажи да не ти ги вадам еден по еден постовите па да не знаеш каде да се скриеш од склуптури до изрази типични за одредена група на “ граѓани“ , исто како хебоцид “имал дедо на кој му дале 220 денари по кило тутун“
Ќе се криеш или да вадам постови?