Брат/Сестра

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Имам сестра, 6.5 години помала од мене. Дијаметрална спротивност. Ја сум организиран перфекциониста, таа неорганизирана и воопшто не се грижи дали нешто е во ред или не, секогаш се поставувам објективно, таа субјективно, јас сум работлв, таа невидено мрзелива, мене одлично ми одат математиките, таа не сака да слушне за математика. Единствена сличност е тоа што и двајцата сме уметнички души. Но морам да признаам, иако со нејзините скоро 11 години, има прочитано повеќе книги не само од мене, туку од секој кој го познавам. Премногу начитано девојче. Има таков добро изграден речник, што на родителските средби коментирале наставниците дека мора секој втор кажан збор да им го објаснува на соучениците. Ама сепак, што ќе и е знаењето од книгите, ако не го применува во животот. Некои работи и не можат да се научат од книга. А за жал, делува на лош ученик во тој поглед. Што ли ќе правам со неа...:toe:

неееее, не е туку така “шо ќе и е“ ... напротив... можда сега не, ама после 7-8 годиини сама ке се потсеќа на тоа шо го читала и многу ќе и помогне во прагматичноста и логиката...

он: иам брат поголем 20 месеци и ... ногу се надополнуваме, пошо тоа он шо има ја неам, тоа пак јас шо го иам он го нема и... многу се караме, ама и си помагаме :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Сестра,две години помала. Дрндало невидено. Некогаш се разбираме ептен,чак и саглам муабет мојме да напрајме,ама некогаш човече... Ме вадит од патики.
Физички ептен си личиме,а по карактер сме ептен спротивни. Се тепаме,нормално,секој шо имат брат или сестра се тепат,нормална етапа во развојот е то. :pos:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Брат имам 5 години поголем од мене.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Сум имал сестра која никогаш не сум ја запознал. Се родила 2 години пред мене ама набрзо умрела како новороденче. Жал ми е затоа што отсекогаш сум сакал да имам постара сестра...
Имам брат, помал 6 години. Го кревам на аплаузи секој ден, пошто го фака пубертетот па почнал да дига џева у задње време. Али у главном добро е, го носам на англиски и го земам, играме сони, а често го праќам и по бурек:). Се на се, добар 3.

P

Psy

Гостин
Брат, 5 години постар од мене кој студира во во Германија... Како мали нонстоп се каравме, и многу ретко се сложувавме за нешто, но откако е отиден во Германија, неможам да ви опишам колку ми фали... го гледам само 2пати годишно и премалку е... Знам дека вака кога секој ден ти е дома си викаш лее да можам да живеам без него/неа, ама коа нешто вакво ќе ве раздалечи сфаќате колку премногу ви значи и колку всушност неможете да живеете без нив....
Еден мал совет од мене до сите...трудете се да бидете што е можно поблиски со браќата и сестрите...зошто на светов немате ништо поблиско....:smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Imam sestra tri godni pomala od mene. Ponekad se karame za se i sesto ali ne mozime edna bez druga. Ona poveke e po domakinskite raboti a jas po skoloto pa si pomagame edna druga, jas ke i napisam nekoj sostav, ke i napraam nekoj proekt, oni ke mi zgotve neso za jadenje, se snaogjame nekako. Inaku na izgled sme skroz isti ne se ni primetuva deka sme 3 godini razlika, mnogu lugje so ne ne znaat mislat deka sme bliznacki.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Imam sestra tri godni pomala od mene. Ponekad se karame za se i sesto ali ne mozime edna bez druga. Ona poveke e po domakinskite raboti a jas po skoloto pa si pomagame edna druga, jas ke i napisam nekoj sostav, ke i napraam nekoj proekt, oni ke mi zgotve neso za jadenje, se snaogjame nekako. Inaku na izgled sme skroz isti ne se ni primetuva deka sme 3 godini razlika, mnogu lugje so ne ne znaat mislat deka sme bliznacki.
де да ве видам? ја ќе ти кажам да не ве лажат :pos2: ... мала шала

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
имам сестра помала . леле никако не можеме да се сложиме,само се караме, се тепаме:uvo: не ќе да е на арно ова :nesum:

Член од
29 март 2009
Мислења
110
Поени од реакции
1
Имам брат 4 години помал, не поминува ден да не се скараме. Ама секогаш тој е крив

Член од
31 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
3
Ја имам брат. 8 години постар од мене, ко мала ме тепаше зш му ги кршев количките..али секогаш он ми е на прво место..и ако мајка ми вика едно а брат ми друго..брат ми го слушам..воопшто не се караме..а и нема зошто, зошто секад му идам во продавнца најчесто по цигари =) Порано повеќе зборевме али сеа со компјутериве..а и плус не се ни прибира..=) [а ни ја =)))]

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Имам брат помал 4 години нема ден да пројде ако не се скараме.Никој друг неможе да ме изнервира само тој можам да го замислам за 3 години.

BoR4e

Manchester United
Член од
28 февруари 2008
Мислења
2.384
Поени од реакции
36
имам брат поголем 4 години..как мали се каравме ме тепаше а сега не се караме...го слушам шо и да ми нареде..:vozbud::vozbud:

М

Мрак

Гостин
Имам помал брат кој навистина мнногу го сакам.Ние сме 3 деца-јас,сестра ми и брат ми.Најголема сум па некако постојано се грижам за се бидејќи моите се понекогаш презафатени.Тогаш некое лесно јадење,грижа и се друго се префрлува на мене.Брат ми повеќе е со помалата сестра,бидејќи таа е подетинеста и некако наоѓаат заеднички јазик,играат итн...брат ми има 6 год па да правиме некои поинтересни мубети еможеме,кога зборувам со него морам да се спуштам на негово ниво.Брат ми сам си рече:Алек(сестра ми)повеќе си играсо мене,ама Анита ми пушта рап песни,гледаме фудбал и ми кажува навивачки песни.Некако несака фудбал,ама ете успевам да го натерам да гледа некој натпревар,да го засака спортот а тој на полувреме заспива или бега од собата бидејќи му е досадно.Барем рап музика слуша,многу сака да игра.Го учам за Македонија,колку прекрасна земја е и дека треба да ја сака.Покрај мене нормално е повеќе да ги сака Манчестер и иако не гледа фудбал секогаш вика дека негов омилен тим е Манчестер,како на сестра му Анита.Мислам дека за се што ќе му треба помош ќе можам да му помогнам,веќе одамна ја сватив филозофијата за животот на момчињата па ќе се обидам да бидам секогаш тука и за брат ми,да можам секогаш да го разберам.

Kajgana Shop

На врв Bottom