Да не забегувам од темата, но сепак не можам да се возджам и да не пишам, значи едноставно брак со голема разлика во години тоа не е БРАК, тоа е уништување на животите на 2 цата партнери.
по мое до кај 3-4 години разлика го бидува брак, и тоа постар да биде мажот од жената
(стар муабет,
,ЖЕНАТА ПОБРЗО СТАРЕЕ ОД МАЖОТ“ кратко, јасно и вистинито) п.с да се вратиме на големата разлика во годините, на пример јас имам 40-50 години и земам жена од 20-30 години, едноставно ако сум се оженел на 20-21 година, таа би ми била „КЕРКА“ е сеа тоа да го оставиме, туку да видиме како ке биде уништен животот на девојката, ке бидат во брак уште 20-30 години мажот би имал 60-70 години(дедо) жената би имала 40-50 години едноставно жената би била во времето кога треба да расти деца а не да гледа „СТАРЦИ“ и тоа кој старци својот маж!
Едноставно не можам да ги смислам тие бракови, кој претежно во тие бракови нема деца што велиме по старски ЧЕЛАТ, има многу несогласувања, препукувања и што е нај важно изневерувања!!
И уште едно мое лично мислење, нај добрите години за женење се од 22 до 24 години МАКСИМУМ, а кај девојќите за мажење од 20 до 23 години, со тоа едноставно ем нема да му го берат гајлето родителите на керките, дане му станат ороспишта и сл... ем ке си се приберат, задомат, задомаќинат, вработат и сл.. се разбира доколку му е на прво место „УБАВИОТ ЖИВОТ“ доколку го гледаат животот во кариера ке завршат на крај со некој ДЕДО/БАБА!
Се надевам дека некој ме свати што сакам да кажам