Брак со многу постар партнер

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
баш сега гледав еден ваков филм со вакви слични ситуации
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
33
Поени од реакции
32
До кај 10 години се вари некако ама после 15 можи веќе татко да ти биди....

И навистина не можам да ги сфатам оние кои што се загледуваат во девојчиња од нив помлади 20 години... Одвратни ми се :sick:, Стари дркули....( Ти си младо пиле а јас стар мачор) и не мислам само на врски како општ поим мислам и на швалерски врски...
Една другарка ми кажуваше шо и кажувала комшивката... Ја палеле постари мажи и скришум одела со пријателите на татко и :tapp:. И тој татко и па со какви се дружи:facepalm:

На времето прабаба ми и прадедо ми биле 17 години разлика, ама то време било друго оти се зеле со стројници, а сега не можам да ги сфатам од шо мака ода со постари мажи, уствари од шо можи, за пари.
е вакви ко ке чујам ,дека се земале со постари ради пари ми иде да:tapp:
демек нема млади шо имаат пари
типично балканско малограѓанско размислување извини вака ама вистина е
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
е вакви ко ке чујам ,дека се земале со постари ради пари ми иде да:tapp:
демек нема млади шо имаат пари
типично балканско малограѓанско размислување извини вака ама вистина е
Да бе оти се палеле на постари, исто како и комшивката на другарка ми...читај убо се шо имам клаено како пример...

Можеби ти имаш и со помлади одено за пари, извини ....
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
33
Поени од реакции
32
Да бе оти се палеле на постари, исто како и комшивката на другарка ми...читај убо се шо имам клаено како пример...

Можеби ти имаш и со помлади одено за пари, извини ....
не драги или драга шо и да си,пари мене не ме палат ,јас сакам страст возбуда ,љубов итн итн
читај...затоа и реков клише е таквото мислење дека со постари се иде за пари
како и да им објасни чоек на тие како тебе дека луѓето се сакаат и не им е битно мислењето на другите
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
не драги или драга шо и да си,пари мене не ме палат ,јас сакам страст возбуда ,љубов итн итн
И со постар од тебе да е појке од 10 години, на пример 15 ?
Според тебе ако го добијаш ова старосната разлика нема врска, како и предрасудите и како ке реагираат дома?
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
33
Поени од реакции
32
И со постар од тебе да е појке од 10 години, на пример 15 ?
абе ти разбираш дека хемијата не се разбира од бројки и години...или ја има или ја нема
тебе нема да ти се исповедам за мојата интимност само кажав има милиони примери околу нас
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
абе ти разбираш дека хемијата не се разбира од бројки и години...или ја има или ја нема
тебе нема да ти се исповедам за мојата интимност само кажав има милиони примери околу нас
Рече педофилот и влезе во градинката....
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
не биди морбиден ти се молам темата е брак со постар/а
Штета што не можам да ја разберам каква е оваја хемија....:sick:
Наречиме проста заостаната, каква сакаш....
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 14:11 ---
е вакви ко ке чујам ,дека се земале со постари ради пари ми иде да:tapp:
демек нема млади шо имаат пари
типично балканско малограѓанско размислување извини вака ама вистина е
Види си убо кој почна да ја води темата во погрешна насока.....
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
33
Поени од реакции
32
Штета што не можам да ја разберам каква е оваја хемија....:sick:
Наречиме проста заостаната, каква сакаш....
заврти се околу тебе ,погледни лево десно и ќе видиш мноогу примери,разлика у години а среќни заљубени итн и фала богу нив не им е битно мислењето на тие како тебе кои осудуваат фала пријатно
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
заврти се околу тебе ,погледни лево десно и ќе видиш мноогу примери,разлика у години а среќни заљубени итн и фала богу нив не им е битно мислењето на тие како тебе кои осудуваат фала пријатно
Имаш дефицит на аргументи и фала ти и тебе чао и пријатно.....
 
D

Daedalus

Гостин
Имаш дефицит на аргументи и фала ти и тебе чао и пријатно.....
Какви аргументи можеш да дадеш за тоа кој што ќе прави со неговиот живот откако ќе наполни 18, посебно за романтични врски?
Законски, не е забрането.
Тоа што тие чувствуваат е нивна работа.

Не гледам тука никаков аргумент кој реално и солидно може да објасни зошто тоа не е во ред?

Првенствено заклучуваш дека ако некој помлад/некоја помлада иде со некоја постара/некој постар дека тоа е за пари. Ова не е аргумент, ова е стереотип. Ти не си во главата на секој од тие што го прават тоа за да ги знаеш нивните побуди и желби. Можда некои имаат фетиш на постари, други се заљубиле, трети идат за пари. Али да ја унифицираш цела таа појава на идење со постар/постара под чадорот, го прават тоа за пари, не е аргумент туку стереотипно размислување кое пробува да објасни појава во свет со милијарди луѓе од кои секој размислува различно и има различни мотиви и побуди.

Нејќеш постар, не се мажи со постар, едноставно е. Нема тука некакви "аргументи" кои можат да покажат дали е тоа правилно или не.
На некој му е морално тоа, на друг не му е.
 

Wiz

Член од
17 јуни 2008
Мислења
88
Поени од реакции
50
До кај 10 години се вари некако ама после 15 можи веќе татко да ти биди....

И навистина не можам да ги сфатам оние кои што се загледуваат во девојчиња од нив помлади 20 години... Одвратни ми се :sick:, Стари дркули....( Ти си младо пиле а јас стар мачор) и не мислам само на врски како општ поим мислам и на швалерски врски...
Една другарка ми кажуваше шо и кажувала комшивката... Ја палеле постари мажи и скришум одела со пријателите на татко и :tapp:. И тој татко и па со какви се дружи:facepalm:

На времето прабаба ми и прадедо ми биле 17 години разлика, ама то време било друго оти се зеле со стројници, а сега не можам да ги сфатам од шо мака ода со постари мажи, уствари од шо можи, за пари.
Боље старо да те уче, него младо да те муче.... :vozbud: :pos:
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
Какви аргументи можеш да дадеш за тоа кој што ќе прави со неговиот живот откако ќе наполни 18, посебно за романтични врски?
Законски, не е забрането.
Тоа што тие чувствуваат е нивна работа.

Не гледам тука никаков аргумент кој реално и солидно може да објасни зошто тоа не е во ред?

Првенствено заклучуваш дека ако некој помлад/некоја помлада иде со некоја постара/некој постар дека тоа е за пари. Ова не е аргумент, ова е стереотип. Ти не си во главата на секој од тие што го прават тоа за да ги знаеш нивните побуди и желби. Можда некои имаат фетиш на постари, други се заљубиле, трети идат за пари. Али да ја унифицираш цела таа појава на идење со постар/постара под чадорот, го прават тоа за пари, не е аргумент туку стереотипно размислување кое пробува да објасни појава во свет со милијарди луѓе од кои секој размислува различно и има различни мотиви и побуди.

Нејќеш постар, не се мажи со постар, едноставно е. Нема тука некакви "аргументи" кои можат да покажат дали е тоа правилно или не.
На некој му е морално тоа, на друг не му е.
Добро ти немаш никакво/ов мислење,став и не го поткрепуваш со ништо? Би се заљубил и загледал ли во 20 годишна на 70 години ?
Уште барам аргументи да ме убедат дека е во ред иако е законски дозволено и за некој нормално.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:44 ---
Боље старо да те уче, него младо да те муче.... :vozbud: :pos:
:sick: шо да ме учи како да му ги клам вилиците во филџан со вода...
 
D

Daedalus

Гостин
Добро ти немаш никакво/ов мислење,став и не го поткрепуваш со ништо? Би се заљубил и загледал ли во 20 годишна на 70 години ?
Уште барам аргументи да ме убедат дека е во ред иако е законски дозволено и за некој нормално.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:44 ---

:sick: шо да ме учи како да му ги клам вилиците во филџан со вода...
Мојот став и мислење се ирелевантни за општата вистина и туѓите ставови. Само затоа што нешто на мене не ми се допаѓа и/или не ми е морално или само затоа што нешто на мене ми се допаѓа и ми е морално, тоа не значи дека треба да важи за сите.

Најголема грешка која можеш да ја направиш и ја правиш воедно е да ги апсолутизираш твоите морални вредности и вкус. "Ако на мене не ми се допаѓа/не мислам дека е правилно, на никој не треба да му се допадне/да мисли дека е правилно".

Има едноставна формула. Се додека тоа што го правиш е легално, не повредува основни човечки права и не злоупотребува некого, твоја работа е што ќе правиш, што ќе ти се допаѓа и како ќе си го водиш приватниот живот.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom