е вакви ко ке чујам ,дека се земале со постари ради пари ми иде даДо кај 10 години се вари некако ама после 15 можи веќе татко да ти биди....
И навистина не можам да ги сфатам оние кои што се загледуваат во девојчиња од нив помлади 20 години... Одвратни ми се , Стари дркули....( Ти си младо пиле а јас стар мачор) и не мислам само на врски како општ поим мислам и на швалерски врски...
Една другарка ми кажуваше шо и кажувала комшивката... Ја палеле постари мажи и скришум одела со пријателите на татко и . И тој татко и па со какви се дружи
На времето прабаба ми и прадедо ми биле 17 години разлика, ама то време било друго оти се зеле со стројници, а сега не можам да ги сфатам од шо мака ода со постари мажи, уствари од шо можи, за пари.
Да бе оти се палеле на постари, исто како и комшивката на другарка ми...читај убо се шо имам клаено како пример...е вакви ко ке чујам ,дека се земале со постари ради пари ми иде да
демек нема млади шо имаат пари
типично балканско малограѓанско размислување извини вака ама вистина е
не драги или драга шо и да си,пари мене не ме палат ,јас сакам страст возбуда ,љубов итн итнДа бе оти се палеле на постари, исто како и комшивката на другарка ми...читај убо се шо имам клаено како пример...
Можеби ти имаш и со помлади одено за пари, извини ....
И со постар од тебе да е појке од 10 години, на пример 15 ?не драги или драга шо и да си,пари мене не ме палат ,јас сакам страст возбуда ,љубов итн итн
абе ти разбираш дека хемијата не се разбира од бројки и години...или ја има или ја немаИ со постар од тебе да е појке од 10 години, на пример 15 ?
Рече педофилот и влезе во градинката....абе ти разбираш дека хемијата не се разбира од бројки и години...или ја има или ја нема
тебе нема да ти се исповедам за мојата интимност само кажав има милиони примери околу нас
не биди морбиден ти се молам темата е брак со постар/аРече педофилот и влезе во градинката....
не биди морбиден ти се молам темата е брак со постар/а
Види си убо кој почна да ја води темата во погрешна насока.....е вакви ко ке чујам ,дека се земале со постари ради пари ми иде да
демек нема млади шо имаат пари
типично балканско малограѓанско размислување извини вака ама вистина е
заврти се околу тебе ,погледни лево десно и ќе видиш мноогу примери,разлика у години а среќни заљубени итн и фала богу нив не им е битно мислењето на тие како тебе кои осудуваат фала пријатноШтета што не можам да ја разберам каква е оваја хемија....
Наречиме проста заостаната, каква сакаш....
Имаш дефицит на аргументи и фала ти и тебе чао и пријатно.....заврти се околу тебе ,погледни лево десно и ќе видиш мноогу примери,разлика у години а среќни заљубени итн и фала богу нив не им е битно мислењето на тие како тебе кои осудуваат фала пријатно
Какви аргументи можеш да дадеш за тоа кој што ќе прави со неговиот живот откако ќе наполни 18, посебно за романтични врски?Имаш дефицит на аргументи и фала ти и тебе чао и пријатно.....
Боље старо да те уче, него младо да те муче....До кај 10 години се вари некако ама после 15 можи веќе татко да ти биди....
И навистина не можам да ги сфатам оние кои што се загледуваат во девојчиња од нив помлади 20 години... Одвратни ми се , Стари дркули....( Ти си младо пиле а јас стар мачор) и не мислам само на врски како општ поим мислам и на швалерски врски...
Една другарка ми кажуваше шо и кажувала комшивката... Ја палеле постари мажи и скришум одела со пријателите на татко и . И тој татко и па со какви се дружи
На времето прабаба ми и прадедо ми биле 17 години разлика, ама то време било друго оти се зеле со стројници, а сега не можам да ги сфатам од шо мака ода со постари мажи, уствари од шо можи, за пари.
Добро ти немаш никакво/ов мислење,став и не го поткрепуваш со ништо? Би се заљубил и загледал ли во 20 годишна на 70 години ?Какви аргументи можеш да дадеш за тоа кој што ќе прави со неговиот живот откако ќе наполни 18, посебно за романтични врски?
Законски, не е забрането.
Тоа што тие чувствуваат е нивна работа.
Не гледам тука никаков аргумент кој реално и солидно може да објасни зошто тоа не е во ред?
Првенствено заклучуваш дека ако некој помлад/некоја помлада иде со некоја постара/некој постар дека тоа е за пари. Ова не е аргумент, ова е стереотип. Ти не си во главата на секој од тие што го прават тоа за да ги знаеш нивните побуди и желби. Можда некои имаат фетиш на постари, други се заљубиле, трети идат за пари. Али да ја унифицираш цела таа појава на идење со постар/постара под чадорот, го прават тоа за пари, не е аргумент туку стереотипно размислување кое пробува да објасни појава во свет со милијарди луѓе од кои секој размислува различно и има различни мотиви и побуди.
Нејќеш постар, не се мажи со постар, едноставно е. Нема тука некакви "аргументи" кои можат да покажат дали е тоа правилно или не.
На некој му е морално тоа, на друг не му е.
шо да ме учи како да му ги клам вилиците во филџан со вода...Боље старо да те уче, него младо да те муче....
Мојот став и мислење се ирелевантни за општата вистина и туѓите ставови. Само затоа што нешто на мене не ми се допаѓа и/или не ми е морално или само затоа што нешто на мене ми се допаѓа и ми е морално, тоа не значи дека треба да важи за сите.Добро ти немаш никакво/ов мислење,став и не го поткрепуваш со ништо? Би се заљубил и загледал ли во 20 годишна на 70 години ?
Уште барам аргументи да ме убедат дека е во ред иако е законски дозволено и за некој нормално.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:44 ---
шо да ме учи како да му ги клам вилиците во филџан со вода...