Dani^^^ напиша:
Тоа -на сестра ти книгите не ти го разбрав-ама нема врска.
Правата на децата родени во вонбрачна заедница можат многу лесно да бидат оспорени т.е многу полесно од правата на децата родени во брак.
Да не се караме сеа тука околу правни работи мислам дека доволно сум упатена у брачно право-како еден од предметите што ги изучувам.
Како и да е ако оваа дискусија те интересира и понатаму можеш да ми се обратиш по пп да не замараме луѓе со ова. :wink:
:poos:
Dani^^^ ova e off topic, ama moram da recam Te sakam.
Hipoteticki da prifatime deka si u pravo za ova gore shto go kazuvash (iako ne si, na krv gi stavam site svoi "lesno" osporlivi prava).
I cek sea, ti u brak ke se vpustash so nekoj, i ke iskazuvash vecna ljubov, a vleguvash od start so pomislata 'zamisli eden den ako gi opsori pravata na moite deca t.e. ne im ja dade nivnata kukja na niv. ,cekaj da mu staam burma na raka so e sigurno, sigurno e.' I toa e razlicno od pomislata "utre ako me vara, ili ne mi e vise interesen da mozam da go ostaam, t.e. nacukam i se da mu zemama?'
A mor srekjo... produmaj pred da iskazuvash romantiki i nivniot soodnos so institucijata brak
A von bracna zaednica osporeni mozat da bidat samo tvoite prava - ako nekoj go napikal nekade kaj shto ne treba, odgovornostite prema decata nikogash nemozat da se osporat... krv ne e voda, a DNA semplovi dusa davaat. Ne si slushnala ti za lugje koi zaprepastile celi familii zatoa shto im se javilo dejce so go napraile na strana pa cel zivot morat da plakjaat alimentacija, i na kraj i kukja da delat, iako samo ednash go piknale mandaloto u nekoa? Ili nema toa u pravnite knigi, i vo oblasta koja ti ja istrazuvas? Baska ne kazuvaat takvi raboti na mali deca izgleda
pozdrav
Of lele so mi se prai rano na sabajle...