Бразил-Македонија (8.4.2012 14:15 ч), Скандинавиум арена, Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Само кажете дали и имаше еден блок од нашата одбрана
и за диви браво мајсторе цоекот го избирша паркетот кога се фрлаше по топките само он ја дига атмосверата позитивно во овие три натпревари де со одбрани де со мотивација кон играчите а пак тие место да искористат нешто они се обратно прават пак ке кажам БРАВО ДИВИ!!!

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Borko se prodade u germanija mu e gajle
Епа ајде нека седи дома нека брани против Овче Поле и Тинекс Пролет наместо против Кил,Фуше,Магдебург и остала компанија кои се светлосни години пред нас во секој поглед..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Види, според мене не е воопшто битно дали се работи за ревијален меч, пријателски и решавачки. Со оглед дека имавме два порази, требаше и мораше да се оди на победа, чисто за моралот да се подигне. Спорт е, треба да се оди секогаш на победа.
На нив тоа кажи им го, после два порази, нека се крени моралот. :)

Член од
7 април 2012
Мислења
34
Поени од реакции
23
Епа ајде нека седи дома нека брани против Овче Поле и Тинекс Пролет наместо против Кил,Фуше,Магдебург и остала компанија кои се светлосни години пред нас во секој поглед..
Da go vidis tamu samo kako se frla po topli brani ko sekoj mec da e finale na EP, ako ne veruvas poglej rakomet na sport1.de akoimas satelitska. Poentata bese deka go bolese za reprezentacija vo Svedska na kvalifikaciite...... ne treba taka da se igra ako nisto drugo za lugjeto koi se dignale so 11 avotbusi da gi bodrat

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
На нив тоа кажи им го, после два порази, нека се крени моралот. :)
Затоа јас, неколку теми претходно, кажав дека треба да се ангажираат странски психолози и со нив да се работи. Како што е битна физичката кондиција, така е битна и психичката. Водиш 4 разлика, за две минути мање-више веќе губиш со два. Имаш играч повеќе 18 минути, примаш 6-7 гола. Мора да се работи со стручни психолози. Мора. Нема мислење на претходниот натпревар, одиш на наредниот, исто ко претходните да не се случиле. Нема во текот на натпреварот мислење на ствари од типот: Зашто пингвините немаат колена, туку се сконцентрируваш на натпреварот.

Член од
7 април 2012
Мислења
34
Поени од реакции
23
треба да се ангажираат странски психолози
Da od Tunguzija..... so vo Makedonija nema psiholozi ili tie vo Makedonija ne se dobri..... Jas velam greskata e so nemale maserki da gi masiraat pred utakmici pa izgubija, nemaa motivacija i ne bea dobro izmasirani.... sekako stranski maserki ne nasi, nasite ne znaat da masiraat

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Ај затворете ја темата,не вреди да се постира повеќе....:facepalm:
Кога си дозволивме играчи од Бразилско првенство да ни делат лекции како се игра модерен ракомет се е кажано...:tapp:
Со кое лице само најдуваат изговори Звонко,големата ЗВЕЗДА ЛАЗАРОВ?
Како не им е срам бе?
НЕ-реални амбиции?
Па самите се кренавте до небо бе мочковци едни...
Не знаевте шо да кажите пред капијата,фрчеа ветувања,олимпијади,медали.....
А наместо тоа стигнавме аматери од Бразил да ни водат со 2-4 разлика во 99% од официјален меч..
И треба коментар на ова?Да не треба да ги жалиме сега?
Навивачите ќе ги фалат играчите кога има причина,ама и ќе ги критикуваат со право како во случајот....
Играат за Македонија,не за некое клуб(че):tapp:
Заслужуваат секаква критика,посебно нарцисот Лазаров....
Море мрш таму...
После Миле ни е крив,не даваме голови во 100 напади со играч плус...
И шо,противниците ни се криви зошто немаме разработено акции за вакви ситуации?
Зошто Кире шутира од неизградена позиција,со два играчи на рака?а има можност да ја сврти топката до крило,пикер,друг бек...:eek:
И ова се повторува,повторува....:tapp:
Ајде сега мрш во клубовите,вратете се во суровата реалност,реалност во која не сте големи звезди од калибарот на Карабатиќ, и поука во иднина да не се фалите дека ќе ја помините лесно Австрија....да не се изгориме пак....како многу пати претходно...Литванија,Израел:eek:
Напротив со ваква игра ни нив нема да ги поминиме...

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Da go vidis tamu samo kako se frla po topli brani ko sekoj mec da e finale na EP, ako ne veruvas poglej rakomet na sport1.de akoimas satelitska. Poentata bese deka go bolese za reprezentacija vo Svedska na kvalifikaciite...... ne treba taka da se igra ako nisto drugo za lugjeto koi se dignale so 11 avotbusi da gi bodrat
Да но одбраната таму не е раштиман оркестар како во нашиот случај.Многу грешиш друже ако мислиш дека само до Борко е работата МНОГУ!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Da od Tunguzija..... so vo Makedonija nema psiholozi ili tie vo Makedonija ne se dobri..... Jas velam greskata e so nemale maserki da gi masiraat pred utakmici pa izgubija, nemaa motivacija i ne bea dobro izmasirani.... sekako stranski maserki ne nasi, nasite ne znaat da masiraat
Не реков дека нашите не се добри, нека земат бе и наши. Од цел пост ми се фати за странските. See the bigger picture. Не се фаќај за иглата во сеното. ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.397
Поени од реакции
85.342
1.Кога играме со Австрија?

2.Ни останаа уште кошаркарите ама не очекувам пласман од нив.Реално само ракометарите ми влеваа надеж ама...

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Кога веќе ја почнавте темата сакам да напишам нешто.
Голема е разликата помеѓу Шундо и Марин.
Марин е се она што Шундо не е и нема да биде. Стратег, авторитет, знае да влијае на психа, знае да сподели емоции, анализира, скенира противнички тимови, знае да повлече потег кога треба но и да бара тајм аут кога е значајно.
Исто така голема е разликата и помеѓу Антич и Кире. Не го оспорувам квалитетот на Кире и на се она што го даде со својата игра, но според мене Кире е премногу во облаци, Антич не е таков.
Голема е разликата и помеѓу Дејан Лекиќ и Врба Стефанов од една страна и Михајло и браќата Начевски од друга страна. Едниве се трудат и модернизираат, другиве се трудат само околу бизнис интересите.

Се плашам но и не сакам уште од сега да им се направи притисок на кошаркарите, вие сте единствена надеж, вие мора да успеете по секоја цена. Ако тоа го очекуваме од нив тешко дека ќе успееме. Мора да извлечеме поука од ова што се случи сега и да не направиме и таму непромислен потег.
Тука Крејзи над мене со постот убаво си напиша да не се повтараме. Психолог, психијатар, физичка кондиција, анализа, специјален режим на исхрана, работа, тренинзи, КАРАНТИН (а не да ми се сликаат во фан зона со фановите)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom