Босна и Херцеговина се распаѓа... 2 дел.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Да,да кутрите срби,цел свет се сврте против нив,а они ангелчиња ништо не направија.Факт е дека четниците повеќе соработуваа со нацистите,него што се бореа против нив(каде каде повеќе).Факт е дека и соработуваа и со усташите на крајот.Факт е дека и западот,43 мислам им ускрати поддршка бидејки соработуваат со нацистите,иаку дотогаш им беа поблиски него партизаните.Факт е дека тие што лупнаа петокрака,ако се бореа против нацистите,немаше да им треба таа петокрака.Факт е дека Тито им еба мамата на сите што не се согласува со него и што беа против партизаните и тие што соработува со нацистите,никој не бил во повластена ситуација,ни четниците,ни усташите.
факт е дека немаш појма братче.

со ова завршувам на оваа тема,ако се отвори нова тема за србија ке дискутирам.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
факт е дека немаш појма братче.

со ова завршувам на оваа тема,ако се отвори нова тема за србија ке дискутирам.
Абе сега верувај ти во што сакаш.Ама да тврдиш дека после војната усташите добиле некои позиции и дека четниците не се бореле заедно со нацистите е голема глупост.Се гледа дека си фан на Шешељ.

Член од
29 август 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
ти си татално луд. Јас не придобивам никого,од како знам за себе се дружам со македонци учам со македонци и верувај ниеден несака да слушне за вас Албанците.А кога сме кај масакрите кажи ми што знаеш за илјадиците масакрирани срби во косово ,што занеш за фамозната жолта куќа?

гледај го ова да не го пишувам.

научи да пишуваш и кога се нервираш немора да користиш вулгаризми,со тоа само докажуваш дека си прост како 1 2 3.
Садо мазо многу си умен. Прав е Шешел за многу работи, не е прав да се убиват невинни хора. Вие имате и други политичари кои заслужават трибунал. На прво место е Никола Пашич.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Садо мазо многу си умен. Прав е Шешел за многу работи, не е прав да се убиват невинни хора. Вие имате и други политичари кои заслужават трибунал. На прво место е Никола Пашич.
реков дека нема да пишувам веќе но мора да ти одговорам.

Да убивал шешељ невини луѓе сега ке беше осуден.Каков е тој суд ако неможе да осуди виновен човек?

Член од
29 август 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
реков дека нема да пишувам веќе но мора да ти одговорам.

Да убивал шешељ невини луѓе сега ке беше осуден.Каков е тој суд ако неможе да осуди виновен човек?
Не б'рзај с'дебните процеси на запад са бавни, но винаги зав'ршват с прис'да.

Член од
29 август 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
или ако не се осуди осомничениот се труе, пример милошевиќ.:toe:
Всичко, което стана в југославија беше по негова заповед. Ако беше поискал историјата можеше да се развие по с'всем друг начин. Както с Македонија например.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Бугарин да коментира за Босна, невидено нешто . :toe:

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
треба да се зачисти темава најмалку е за Босна !

KakoSakam!

Kladionicar
Член од
7 април 2008
Мислења
105
Поени од реакции
7
Република Српска је више независна...само што не е у обединети нации, и слично.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.571
Поени од реакции
4.560
ај дид ит аген! :)

Секој еден жител на БиХ у фамилија има:
барем една жртва,
барем едно семејство кое што е раселено
материјални загуби у енормни размери,

трауми за цел живот.
Пред некој месец бев во БиХ, поточно во Република Српска во Бијељина, кај што населението е претежно српско...Престојувавме кај мојте роднини кои што имаат таму стан (го купија лани)...До пред војната имаа куќа во Тузла, Босна (таму кај што има муслимани) и за време на војната таа куќа партали ја сторија, но за среќа роднините избегаа во друга држава.. И кога бев таму со роднините во тузла (адвокати триста чуда за да си го повратат тој имот) да ја видеме куќата и што ќе видиш...целата партали направена како што реков пред малку. Влеговме внатре и тетка ми со солзи во очите ни објаснуваше ова соба што била, кај била и како била, па кои биле плановите да доградуваат, да стават друг намештај и така...Многу жална глетка ептен...ама судбина што да правиш :toe:

Можеби не сум многу јасен кога објаснувам, но барем има некој кој ќе ме разбери што сакам да кажам

Kajgana Shop

На врв Bottom