Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Можете белото месо да го приготвувате на различит начин.
бело месо со макарони и павлака,
бело месо со сос од печурки, или било каков сос,
бело месо варено во супа,
бело месо со мед и кечап,
и така му натаму бело месо....

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Не, туку обичен појас го мотаат само околу стомак. Нешто слично на појасот на народната носија. :)
Не може селективно да се отстрануваат манси наслаги, така да тој појас само ќе те испоти повеќе на тој дел каде го носиш но нема да ти ги "испоти" масните наслаги.

Така да само ако ти е ладно на половината носиго :helou:

O

Orion.

Гостин

Мотивација за активните девојки и плакнење очи за нас момците:vozbud:
Девојкава е топ !!

I g O r ™

Sky is a limit
Член од
26 јануари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
?

ме интересира која е разликата помегу Whey Proteinite i Iso Proteinite ?

и дали некој е запознаен да ми објасни нешто за овај производ

http://www.leutor.com/

:helou:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
земав протеин и глутамин. може некој да ми каже како е најдобро да се земаат? т.е. се за нивната консумација.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Дали некој има или може да најде табела каде според сопствената тежина се препорачува тежина за дигање (поделено по вежби).

Нешто слично на оваа табела:

BW=сопствената тежина

С

Спенсер

Гостин
Дали некој има или може да најде табела каде според сопствената тежина се препорачува тежина за дигање (поделено по вежби).

Нешто слично на оваа табела:

BW=сопствената тежина
појма неам од боди билдинг, али ова со тежиниве некако не ми иде баш... тоа е кај секого индивидуално, колку можеш ти толку ке си креваш...:vozbud:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
појма неам од боди билдинг, али ова со тежиниве некако не ми иде баш... тоа е кај секого индивидуално, колку можеш ти толку ке си креваш...:vozbud:
Нормално дека е така, ама ја барам чисто за информација.
Ќе можеш да процениш со кои вежби заостануваш.

Пример ако ти пише дека за беч препорачливо е да идеш со 50-60% од својата тежина а си тука некаде со тежините значи дека е ОК.
А пример ако идеш под тоа ондак ќе си знаеш дека треба да поработиш на тој дел малце повеќе.

Чисто информативно, посебно за почетници доста корисно како што сме поголем дел на форум :)

I g O r ™

Sky is a limit
Член од
26 јануари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0

Пример ако ти пише дека за беч препорачливо е да идеш со 50-60% од својата тежина а си тука некаде со тежините значи дека е ОК.
А пример ако идеш под тоа ондак ќе си знаеш дека треба да поработиш на тој дел малце повеќе.

Чисто информативно, посебно за почетници доста корисно како што сме поголем дел на форум :)
ова табела не е ми некој показател,пошто пример јас имам 75 кила а на бенч кревам 70 шо е над 80% од мојата тежина, али немам некој гради оформено киизнеј какви....

зато според мене главен информатор треба да ти бида огледалото и слики твој,така најубо се приметува на кој дел треба да поработиш
позз

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
dexter. показател за тоа кај заостануваш во никој случај не е тежината која ја креваш,ќе си застанеш пред огледало и ќе видиш кај заостануваш :sport1:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27

најди ја мојата логика тогаш иам 90 кг а бенч дигам 115 :vozbud:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Што ми скокате одма, не ја правев јас табелата :)

Јас пример вежбам 2,5 месеца а на бенч сум стигнал до 60кг но не цела серија, а 50 кг цела серија (12 повторувања) а тежам 73кг.

Така да гледајќи по табелата сум "напредно ниво"...далеку од тоа :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
треба да дигаш 120% од сопствена тежина оптимално, после подолго вежбање. тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom