Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
16 ноември 2024
Мислења
6
Поени од реакции
6
Mozebi teloto reagira na premalku kalorii i vlaga vo save mode, dodaj uste eden miniobrok od 300-500 kalorii i vidi kako kje reagira teloto. Meri kilaza i obem. Ne sekogas vagata e dobar pokazatel.
Баш тоа ми го рече и еден пријател ама јас од пусти страв да не качам уште се држам стриктно до тие калории. Ќе пробам тогаш малку да додадам меѓу оброк.
Инаку за доручек имам : две варени јајца и портокал или смути со протеински шејк
Ручек: салата со 200гр пилешко и 150гр ориз
Вечера: 150гр свинско или лосос со 200гр компир. Ако почувствувам глад смејам и протеински шејк уште еден навечер .

Член од
27 октомври 2017
Мислења
627
Поени од реакции
910
Namalis na 1200 kcal, zensko si so 160cm verojatno tdee ti e negde 1600-700, taka da najdobro da namalis na 1200

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.693
Поени од реакции
11.494
Баш тоа ми го рече и еден пријател ама јас од пусти страв да не качам уште се држам стриктно до тие калории. Ќе пробам тогаш малку да додадам меѓу оброк.
Инаку за доручек имам : две варени јајца и портокал или смути со протеински шејк
Вечера: 150гр свинско или лосос со 200гр компир. Ако почувствувам глад смејам и протеински шејк уште еден навечер .
Како го мериш оризот, сиров или варен?
Јас да изедам 150г ориз (мерен сиров) има со ковчег да ме вадат од дома..

Член од
16 ноември 2024
Мислења
6
Поени од реакции
6
Како го мериш оризот, сиров или варен?
Јас да изедам 150г ориз (мерен сиров) има со ковчег да ме вадат од дома..
Јадењето го мерам одкако ќе го зготвам. Не готвам на масло инску.Во салата ретко ставам повеќе масло. Апсурдно е што понекогаш губам апетит бидејќи еднолична ми е храната и некој оброк нема ни да го дојадам..Пред Пмс ми се јаде страшно многу ама никогаш не јадам повеќе од 1500 кал.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.020
Поени од реакции
1.510
Namali na hidratite navecer.
Dorucek 5 vareni belki i 50gr ovesna kasa so whey protein i dodaj nekoe ovosje.
Rucek meso (po tvoj izbor) so dve kriski leb i salata.
Pomejgu obrok whey i edna raka bademi.
I navecer meso so salata ili jajca peceni/vareni.
Ne se baziraj mnogu na broenje na kalorii,pobitno ti e izvorot na kaloriskiot vnes. Na primer 1500 kalorii od protein i 1500 kalorii od hidrati ne e isto iako imat ista kaloriska brojka.

Kajgana Shop

На врв Bottom