Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Jа не трошам ништо екстра на храна од тоа што и без вежбање би го трошел, а имам "скромно телце", така да ако земеме трошкови месечно само за вежбање испаѓа 600 денари за теретаната и евентуално нешто мусли ако земам.. Е сеа коа би качувал маса, сигурно би се трошело многу појше, пред се' на суплементи. Значи пак зависи што ти е целта, а скромно телце моеш и со грав да напраиш.
да да , се согласувам, исто и генетиката игра важна улога мислам јас, некои можат и по 200 евра да трошат и да тренираат 3 или 4 години и пак слаби резултати, а има и луѓе што 3 месеци идат во теретана само се на кокошка и грав, а прават добро тело. :) Инаку би сакал да прашам нешто во врска со вежбањето , јас многу ја обожавам вежбата на вратило за грбна мускулатура , можам да ја правам без проблем па би сакал да ми кажете добра серија за вратило .

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Инаку би сакал да прашам нешто во врска со вежбањето , јас многу ја обожавам вежбата на вратило за грбна мускулатура , можам да ја правам без проблем па би сакал да ми кажете добра серија за вратило .
Како мислиш добра серија ?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
да да , се согласувам, исто и генетиката игра важна улога мислам јас, некои можат и по 200 евра да трошат и да тренираат 3 или 4 години и пак слаби резултати, а има и луѓе што 3 месеци идат во теретана само се на кокошка и грав, а прават добро тело. :)
Да, генетиката игра клучна улога.

S

Stef Bachatero

Гостин
Кај ти е компирот :)
Компирот за мене лично не е избор за добар јаглехидрат,причина за тоа е што има висок гликемичен индекс и е добар за Carb-Load.
Подобра алтернатива
http://en.wikipedia.org/wiki/Yam_(vegetable)
http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato
--- надополнето: 9 декември 2012 во 00:24 ---
Како го припремаш оризот и какви витамини се тие 180ден. за 30 апчиња?
Го ставаш оризот 20-30 минути да земе вода да се упие и го вариш дур не осетиш дека е вистински варен,а тоа е кога нема крцкав вкус и е мек.Има многу рецепти на нет провери некој :).Иначе го има во сите здрави храни продавници и на пазарче :)

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Како мислиш добра серија ?
Серија бе батка, во целост на вежбата, пример кога правиш стомачни на пример ги правиш 4 серии по 50 повторувања, јас овој пат прашувам добра серија да ми каже некој за на вратило, ме разбираш ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Серија бе батка, во целост на вежбата, пример кога правиш стомачни на пример ги правиш 4 серии по 50 повторувања, јас овој пат прашувам добра серија да ми каже некој за на вратило, ме разбираш ?
2-3 pati,menjaj fat.Sirok,ultra sirok,sreden i tesen.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Па како можам да ти кажам серија за вратило кога зависи од твојата спремност. Еве пример јас правам 3 серии 14,12,12 на вратило широк фат така го почувам тренингот на грб, потоа продолжувам на сајли со тесен и контра фат.

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Па како можам да ти кажам серија за вратило кога зависи од твојата спремност. Еве пример јас правам 3 серии 14,12,12 на вратило широк фат така го почувам тренингот на грб, потоа продолжувам на сајли со тесен и контра фат.
Јас напоменав во коментарот, но ти изгледа не ги читаш коментарите до крај или не ги разбираш, впрочем барам мислење од искусен човек кој се занимава со оваа активност.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Јас напоменав во коментарот, но ти изгледа не ги читаш коментарите до крај или не ги разбираш, впрочем барам мислење од искусен човек кој се занимава со оваа активност.
Врзи тег околу себе ако ти се лесни и прави по 10 во серија.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Налетав на добро и поучно видео денеска.

Би им го препорачал апсолутно на сите, без разлика дали се почетници или искусни во овој спорт, не можам доволно да нагласам колку е битно.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Налетав на добро и поучно видео денеска.

Би им го препорачал апсолутно на сите, без разлика дали се почетници или искусни во овој спорт, не можам доволно да нагласам колку е битно.
Ај ако можеш кажи 2-3 збора од видеово пошо интернетот ми е срање аплоад на видеово до утре ќе прави на 240p.

Kajgana Shop

На врв Bottom