S
Stef Bachatero
Гостин
http://www.bodybuilding.com/fun/matt41.htmЕпа објасни зашто де.
Како може 1-5 да прави сила а не мускул?
http://www.bodybuilding.com/fun/matt41.htmЕпа објасни зашто де.
Абе не ме интересира кој е појак.
Битно е да се скине мускулот кој тренинг го преферираш има свои недостатоци и предности ако те интересира за хипертрофија еве специјален тренинг за тоа.Абе не ме интересира кој е појак.
Зборам, како 1-5 е реп за сила, а 6-12 хипертрофија?
Т.е. како може човек кој нема маса да вежба и да крене сила а не маса, и да биде посилен од некој со иста маса ко него а не вежбал.
Тогаш имаме 2јца луѓе со иста маса а различна сила.
Нели масата беше пресудна за сила?
Eдно прашувам друго ми кажуваш.Битно е да се скине мускулот кој тренинг го преферираш има свои недостатоци и предности ако те интересира за хипертрофија еве специјален тренинг за тоа.
http://www.bodybuilding.com/fun/hst1.htm
Бидејќи како прво подобро се стимулираат брзите мускулни влакна него со 8+ повторувања, второ заради поголемата тежина што ќе се користи при помалку повторувања тетивите трпат поголем стрес што резултира со нивно поголемо јачање и трето неуролошкиот систем станува подобар во активирањето повеќе мускулни влакна поефикасно што ќе ти овозможи да креваш повеќе и повеќе со тек на време.Епа објасни зашто де.
како не прави мускул, правиЕпа објасни зашто де.
Ха, океј кул. Ај ѕирни ова сеаПодобар одговор амин
За саркоплазматска хипертрофија не само што сетовите треба да ти се по 6-12 повторувања туку треба и да ги редуцираш паузите помеѓу нив на 30-40секунди. Постојат повеќе методи за саркоплазматско вежбање, јас скоро секој тренинг применувам по една од мускулна група (побарај на интернет 4Х или GVT и двете се базираат на саркоплазматска хипертрофија) на крај краева кога ќе вежбаш во овој спорт подолго време или кога ќе наполниш 30-40 години секако ќе МОРА да вежбаш за саркоплазматска хупертрофија. Инаку стандардните бодибилдниг методи со по 6-12 повтровуања и паузи од 2-3минути помеѓу сетови се комбинација од двете, саркоплазматска и миофибриларна хипертрофија.Ха, океј кул. Ај ѕирни ова сеа
In the bodybuilding and fitness community and even in some academic books skeletal muscle hypertrophy is described as being in one of two types: Sarcoplasmic or myofibrillar. According to this theory, during sarcoplasmic hypertrophy, the volume of sarcoplasmic fluid in the muscle cell increases with no accompanying increase in muscular strength, whereas during myofibrillar hypertrophy, actin and myosin contractile proteins increase in number and add to muscular strength as well as a small increase in the size of the muscle. Sarcoplasmic hypertrophy is characteristic of the muscles of certain bodybuilders while myofibrillar hypertrophy is characteristic of Olympic weightlifters.
sarcoplasmic = 6-12
myofibrillar = 1-5
Toa де. Јас од прилика имав на ум дека е вака ама сакав да се осигурам пошо знам луѓе што ми тврдеа обратно.Незнам што сте запнале со силата, целта на бодибилдингот е естетика и волумен а не сила но и таа доаѓа како спореден ефект.
За сила е сосема друга филозофија и начин на вежбање и исхрана.
Незначи ако имаш ти поголеми нозе од Усеин Болт дека ќе си побрз од него, најпрост пример.
www.google.com thank me laterToa де. Јас од прилика имав на ум дека е вака ама сакав да се осигурам пошо знам луѓе што ми тврдеа обратно.
Ај сеа коа сме на оваа тема. Знае некој кај да најдам добри совети за вежбање и исхрана за сила? Не за бодибилдинг?
Gi probav vezbive deneska,defenitivno se pogodeni za triceps.Денес ги пробав овие вежби за трицепс, топло ги препорачувам на сите што мислат дека досега не го вежбале здраво трицепост. Моментално неможам рацеве да ги подигнам, буквално