Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Рака бадеми (23-25 бадеми=30гр) се околу 180 калории, ги земам пошо ми се главен извор на масти додека сум под дефиниција

Бадемите 30гр имаат 6,6г протеини и 6,6г ЈХ, накеде ги најдов како добар оброк после вежбање.
Јас обично вежбам 1-1.5 саат после главниот оброк кој ми е пилешко со 150г компир, така да по некоја логика баш тогаш телото почнува да ги црпи протеините и ЈХ од него пошто треба да е сварено. Ќе гледам некако да го изротирам да ми дојде протеинот одма после.

За сила и јас планирав да зеам креатин, ако зеам Б-витамин пред вежбање ќе ме заспие :icon_lol:
Како прво бадемите имаат и доста масти што ќе ја успори апсорбцијата на протеини од нив, а како второ немаат целосен амино профил и не се толку богати со разгранети амино киселини како јајцата, вејот и месото.
Б витамин може да те разбуди, незнам од каде ти е тоа дека те успива. Б витамините се клучни витамини во метаболизмот на протеините и овозможуваат правино фукнционирање на нервниот систем.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дали некој прави чучњеви на Смит машина? Кај нас донесоа нова во замена со стандардниот чучањ со слободен тег денес ја пробав и воопшто не ми е ефикасна како стандардниот чучањ.

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
Сакам да почнам да вежбам во теретана со цел малку да го обликувам телово пошто многу сум залежан :) Па ако можи да ми дадете некои совети што и како да вежбам или ако има некоја програма со вежби за затегнување и дефиниција на тело.. не ми е целта да се набилдам многу туку да направам колку што е можна подобра форма на телото. Не ми е проблем и секој ден да одам втеретана овај период сум слободен па да го искористам за вежбање :) .. фала

S

Stef Bachatero

Гостин
Сакам да почнам да вежбам во теретана со цел малку да го обликувам телово пошто многу сум залежан :) Па ако можи да ми дадете некои совети што и како да вежбам или ако има некоја програма со вежби за затегнување и дефиниција на тело.. не ми е целта да се набилдам многу туку да направам колку што е можна подобра форма на телото. Не ми е проблем и секој ден да одам втеретана овај период сум слободен па да го искористам за вежбање :) .. фала
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/19/вежби-за-почетници-за-зголемување-мус/

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дали некој прави чучњеви на Смит машина? Кај нас донесоа нова во замена со стандардниот чучањ со слободен тег денес ја пробав и воопшто не ми е ефикасна како стандардниот чучањ.
Разгуглав по нетов и сегде пишува дека смит машината е полоша од чучњево со тежина, кај шо била понефикасна па и повеќе шанса за повреда.

S

Stef Bachatero

Гостин
Фала многу... Само во теретаната има и справи за трчање да ги користам и нив после вежбање?
Што е целта за тоа?
Маса 3 пати по 30 мин средно темпо
Губење масти 30-60 мин 5-6 пати неделно.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Момци, при бенч пресс, правилно е шипката да ви ги допре градите или пак да спуштате додека рацете ви дојдат под агол од 90 степени? На пример едно одбројување се смета кога ке се допрат градите или не?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Момци, при бенч пресс, правилно е шипката да ви ги допре градите или пак да спуштате додека рацете ви дојдат под агол од 90 степени? На пример едно одбројување се смета кога ке се допрат градите или не?
Гледај шипката да не допира до градите, туку да стигна на еден сантим до нив.

momci, aj ve molam dajte mi nekoja strana da downloadiram nekoi vezhbi :)
На оваа страна немаш потреба од симнување, директно можеш да ги бараш под која мускулна група сакаш.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Денес ги пробав овие вежби за трицепс, топло ги препорачувам на сите што мислат дека досега не го вежбале здраво трицепост. Моментално неможам рацеве да ги подигнам, буквално (y)

S

Stef Bachatero

Гостин
Денес ги пробав овие вежби за трицепс, топло ги препорачувам на сите што мислат дека досега не го вежбале здраво трицепост. Моментално немоќам рацеве да ги подигнам, буквално (y)
Човекот има големо знаење и голем дел од неговото знаење е базирано на книги што читал и го споделува со сите.Сите видеа му се добри особено последниве затоа што објаснува како треба да правиш правилно и каде грешиш за било што.Првата вежба што ја прави е една од најдобрите за зголемување на трицепсот и јас комбинирам со dips и ракава ми е преголема трицепсот ми е еден од најголемите мускули во споредба со бицепсот кај мене може зафаќа 3/4 :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Човекот има големо знаење и голем дел од неговото знаење е базирано на книги што читал и го споделува со сите.Сите видеа му се добри особено последниве затоа што објаснува како треба да правиш правилно и каде грешиш за било што.Првата вежба што ја прави е една од најдобрите за зголемување на трицепсот и јас комбинирам со dips и ракава ми е преголема трицепсот ми е еден од најголемите мускули во споредба со бицепсот кај мене може зафаќа 3/4 :)
Случајно видов видео негово на форумов некој имаше постирано (можда и ти беше) и го запратив неговиот канал на јутјуб. Човеков е неверојатно интелигентен и сите совети што ги кажува се од лично искуство и детално опишано и крајно мотивирачки.

Кој знае англиски, слободно нека го разгледа целиот негов канал, има доста да научи

S

Stef Bachatero

Гостин
Случајно видов видео негово на форумов некој имаше постирано (можда и ти беше) и го запратив неговиот канал на јутјуб. Човеков е неверојатно интелигентен и сите совети што ги кажува се од лично искуство и детално опишано и крајно мотивирачки.

Кој знае англиски, слободно нека го разгледа целиот негов канал, има доста да научи
За разлика од браќата кој се курчат и се повеќе фама и галама од колку наука човеков има свој камп кај што ги тренира луѓето.Неговата цел е перфоманси не теретана но сега си игра со бодибилдинг да види какво тело ќе формира :)

Kajgana Shop

На врв Bottom