Најдокажан на овие простори е трибулусот.Кој препарат е добар за подигање на нивото на тестостеронот, трибулис или некој друг?
ZMA + Трибулус.Кој препарат е добар за подигање на нивото на тестостеронот, трибулис или некој друг?
Зависи колку години си, колку што сум запознаен со трибулусот доколку си под 30 години имам читано дека го намалува квалитетот на спермата, затоа внимавај бидејќи до тие години нивото на тестостеронот во телото е на највисоко ниво и природно.Кој препарат е добар за подигање на нивото на тестостеронот, трибулис или некој друг?
Нема врска ова,трибулосот до 30 години има ист ефект како ако би земал виагра на овие години - никаков.Тестостеронот се лачи скоро повеќе од доволно ако спортуваш и имаш средена исхрана,па дури и да не вежбаш.Секако има посебни случаи на луѓе што имаат хормонски пореметувања,кои најчесто се 1 во 1000.Зависи колку години си, колку што сум запознаен со трибулусот доколку си под 30 години имам читано дека го намалува квалитетот на спермата, затоа внимавај бидејќи до тие години нивото на тестостеронот во телото е на највисоко ниво и природно.
доколку спортуваш т.е трошиш повеќе калории во текот на денот би ти препорачал над 3000-3500 калории за качување телесна тежина.висок сум 1.88 и имам 80кг. Сега би сакал да ги прашам поискусниве колку калории би требало да внесувам дневно за да качам килажа ( некои 5-6кг, знам дека нема да е само чиста мускулна маса и ке ми е потребен подолг временски период ), значи не планирам да зимам додатоци во исхраната (протеин, гејнер) туку само со исхрана. Не се разбирам во пресметувањето калории па затоа прашувам колко би дневно требало да внесувам за да го постигнам ова ако е можно??
благодарам однапред
Кога одиш на зголемување телесна тежина можеш да си дозволиш и брза храна (не секогаш и не често).епа вака, 3 пати неделно теретана и 3 пати неделно кик бокс така да трошам многу калории ) и уште нешто одам на училиште и на пример втора смена од 1 до 6,7 часот што би можел да внесам? да не биде само брза храна, некој друг избор кој би бил добар ( плазма и тн) ??
Кога одиш на зголемување телесна тежина можеш да си дозволиш и брза храна (не секогаш и не често).
Во школо можеш да си носиш висококалориски оброци спремени сабајлето од дома (доколку не ти е срам-а не би требало да ти биде) бидејки тешко можеш да најдеш здрав и калоричен оброк надвор а како што кажа несакаш никакви суплементи да користиш.
Гледај да јадеш минимум еднаш до двапати пред да одиш на школо,таму уште еднаш на одмор и уште еднаш откако ќе се вратиш дома и еднаш пред легнување (барем 2 саати пред да легнеш).
Изборот нека ти биде јајца,ориз,пилешко,риба,овесни снегулки,шпагети и макарони,зеленчук,овојше итн.
Што ти е целта?sto vikate za ova
pon. - gradi
sreda - biceps/triceps
petok - grb/ramo
p.s gi zaboraviv nozete
Muscle mass pravam nekoi kombinacii, ili pak da vezbam 4 pati vo edna mus. grupa,vo eden den mislev biceps i triceps,drugite denovi gradi,grb i ramo,a noze kaj da go vmetnamШто ти е целта?