Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Кој препарат е добар за подигање на нивото на тестостеронот, трибулис или некој друг?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Кој препарат е добар за подигање на нивото на тестостеронот, трибулис или некој друг?
Зависи колку години си, колку што сум запознаен со трибулусот доколку си под 30 години имам читано дека го намалува квалитетот на спермата, затоа внимавај бидејќи до тие години нивото на тестостеронот во телото е на највисоко ниво и природно.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 16:12 ---
Дали може да ми најде некој во државава Animal Stak http://www.bodybuilding.com/store/univ/stak2.html и ако знаете каде има колку пари се?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Зависи колку години си, колку што сум запознаен со трибулусот доколку си под 30 години имам читано дека го намалува квалитетот на спермата, затоа внимавај бидејќи до тие години нивото на тестостеронот во телото е на највисоко ниво и природно.
Нема врска ова,трибулосот до 30 години има ист ефект како ако би земал виагра на овие години - никаков.Тестостеронот се лачи скоро повеќе од доволно ако спортуваш и имаш средена исхрана,па дури и да не вежбаш.Секако има посебни случаи на луѓе што имаат хормонски пореметувања,кои најчесто се 1 во 1000.

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
висок сум 1.88 и имам 80кг. Сега би сакал да ги прашам поискусниве колку калории би требало да внесувам дневно за да качам килажа ( некои 5-6кг, знам дека нема да е само чиста мускулна маса и ке ми е потребен подолг временски период ), значи не планирам да зимам додатоци во исхраната (протеин, гејнер) туку само со исхрана. Не се разбирам во пресметувањето калории па затоа прашувам колко би дневно требало да внесувам за да го постигнам ова ако е можно??

благодарам однапред

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
висок сум 1.88 и имам 80кг. Сега би сакал да ги прашам поискусниве колку калории би требало да внесувам дневно за да качам килажа ( некои 5-6кг, знам дека нема да е само чиста мускулна маса и ке ми е потребен подолг временски период ), значи не планирам да зимам додатоци во исхраната (протеин, гејнер) туку само со исхрана. Не се разбирам во пресметувањето калории па затоа прашувам колко би дневно требало да внесувам за да го постигнам ова ако е можно??

благодарам однапред
доколку спортуваш т.е трошиш повеќе калории во текот на денот би ти препорачал над 3000-3500 калории за качување телесна тежина.

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
епа вака, 3 пати неделно теретана и 3 пати неделно кик бокс така да трошам многу калории :)) и уште нешто одам на училиште и на пример втора смена од 1 до 6,7 часот што би можел да внесам? да не биде само брза храна, некој друг избор кој би бил добар ( плазма и тн) ??

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Значи вака сега,рамото ми е помалце развиено за разлика од другите мускули..Како може да го подобрам ,со кои вежби...некој поискусен ако може да ми каже некој добри тренинг програми за рамо.Поздрав

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
епа вака, 3 пати неделно теретана и 3 пати неделно кик бокс така да трошам многу калории :)) и уште нешто одам на училиште и на пример втора смена од 1 до 6,7 часот што би можел да внесам? да не биде само брза храна, некој друг избор кој би бил добар ( плазма и тн) ??
Кога одиш на зголемување телесна тежина можеш да си дозволиш и брза храна (не секогаш и не често).

Во школо можеш да си носиш висококалориски оброци спремени сабајлето од дома (доколку не ти е срам-а не би требало да ти биде) бидејки тешко можеш да најдеш здрав и калоричен оброк надвор а како што кажа несакаш никакви суплементи да користиш.

Гледај да јадеш минимум еднаш до двапати пред да одиш на школо,таму уште еднаш на одмор и уште еднаш откако ќе се вратиш дома и еднаш пред легнување (барем 2 саати пред да легнеш).

Изборот нека ти биде јајца,ориз,пилешко,риба,овесни снегулки,шпагети и макарони,зеленчук,овојше итн.

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
Кога одиш на зголемување телесна тежина можеш да си дозволиш и брза храна (не секогаш и не често).

Во школо можеш да си носиш висококалориски оброци спремени сабајлето од дома (доколку не ти е срам-а не би требало да ти биде) бидејки тешко можеш да најдеш здрав и калоричен оброк надвор а како што кажа несакаш никакви суплементи да користиш.

Гледај да јадеш минимум еднаш до двапати пред да одиш на школо,таму уште еднаш на одмор и уште еднаш откако ќе се вратиш дома и еднаш пред легнување (барем 2 саати пред да легнеш).

Изборот нека ти биде јајца,ориз,пилешко,риба,овесни снегулки,шпагети и макарони,зеленчук,овојше итн.

благодарам на информацијава, ке се потрудам

Член од
26 септември 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Едно прашање до поискусните..
http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=221
4 дена среден внес на јагленохидрати
од 1.5 до 1.75 грама на јагленохидрати по 1 кг телесна тежина потоа
8 дена висок внес на јагленохидрати
од 2.5 до 3.5 гр јагленохидрати по 1 кг телесна тежина
протеински внес константен 1 грам по телесна тежина..
Како ви се чини ова ? Добро е за ставање на чиста мускулна маса? Мене некако малце ми стои за ставање на 0.5 кг неделно.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68
sto vikate za ova

pon. - gradi
sreda - biceps/triceps
petok - grb/ramo

p.s gi zaboraviv nozete:)

Kajgana Shop