Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Seto toa e ok , prasanjeto e :
Dali ako dnevno mi se potrebni 2700 kk ovaa sema e dobra ili treba da menuvam :

1д. 2153 кк
2д. 1723кк
3д. 2584кк
4д. 2153кк
5д. 1938кк
6д. 2369кк
7д. 2153кк

S

Stef Bachatero

Гостин
Pa celta e jasna be drugar da se stopi salo
Да ама ќе изгубиш и мускули.Цик-цак значи еден ден висок внес на јаглехидрати,среден,низок и без.Треба да имаш еден ден барем кога ќе се најадеш убаво ден кога ти е колку што ти е maintenance.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
.Цик-цак значи еден ден висок внес на јаглехидрати,среден,низок и без.Треба да имаш еден ден барем кога ќе се најадеш убаво ден кога ти е колку што ти е maintenance.
DA ova e eden od nacinite sto se sretnuva na net.
Vtoriot nacin e varijacija na kaloriite pri konstantno vnesuvanje na proteini 1.5 - 2gr po kilogram telesna tezina. Spored nekoi shemi sto gi najdov na internet licno za mene 7 dneven vnes na kolorii bi bil toj sto go postaviv imaci vo predvid deka maintenance mi e 2700kk

1д. 2153 кк
2д. 1723кк
3д. 2584кк
4д. 2153кк
5д. 1938кк
6д. 2369кк
7д. 2153кк
Znaci toa bea i moite dilemi dali da odam na ovaj nacin ili da odam na 300-200-100-0 vnes na jh.

Ako moze i nekoj drug da dade svoe mislenje

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Kako da go pijam proteinot od ON, dozerkata do vrv i so kolku voda?
Сеедно е, ако баш сакаш да цепидлачиш прочитај на пакувањето

level scoop - зарамнета мерилица
heaping scoop - мерилица полна како брдо

Со 200мл вода по тренинг, остатокот од денот можеш со млеко.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Трицепсот вметни го пак во денот кога вежбаш гради, а бицепсот кога вежбаш грб.

Пример:

Понеделник: Гради - трицепс
Вторник: Грб - бицепс
Среда: Одмор
Четврток: Рамо - нозе
Петок: Раце
Сабота: Одмор
Недела: Одмор

Иако јас лично не би ја практикувал рутинава, изгледа како најпогодна за твојот случај.
Можеби некој има подобар предлог, причекај па одлучи си.

CellTechот е најефтината форма на креатин, измешан со декстроза.
Истата комбинација можеш да ја направиш за помалку од 1000 денари.

Во секој случај, комбинацијата е добра.
Јас вежбав таква програма
гради-трицепс
грб-бицепс
али е многу напорна плус нема да можи да ги искористи ни едната ни другата мускулна група на максимална тежина многу брзо ќе се измори. Добра е за дефиниција инаку ако сака да крени и на маса според мене е лоша идеја.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 21:44 ---
Бев по аптеките да побарам ефедрин, таму го има само како капки за нос, барав и кофеин ама и тој не се продавал само како кофеин. Некој да не знае каде ги има низ Скопје?

Член од
26 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
8
Обрни повеќе внимание на негативите.Кревај го тегот 1 секунда а спуштај го 3-4 секунди полека и без мамење.
Така вежбам! И има ептен голем ефект. Ќе видиш за некој месец, ќе постирам слики! :)

Обавезно при секое вежбање зимај тег што можеш да го дигнеш по максимум 6-8 пати, а заврши со вежба која го истегнува целиот мускул а на која можеш да нашравиш по 15 повторувања, битно е да дадеш максимум кога вежбаш а не да вежбаш во зоната во која ти е пријатно, исто и поставви ја исхраната на место инаку џабе работа.
Последната серија практикувам да ја правам со 6-8 повторувања со максимална тежина. Значи, за последните 2-3 повторувања го давам максимумот од мене, до последен атом. Е сега, незнам дали е подобро вака, со максимална тежина до отказ или да ја правам со помала тежина до отказ (не повеќе од 15 повторувања)?

Сеедно е, ако баш сакаш да цепидлачиш прочитај на пакувањето

level scoop - зарамнета мерилица
heaping scoop - мерилица полна како брдо

Со 200мл вода по тренинг, остатокот од денот можеш со млеко.
А зошто со вода после тренинг, а не со млеко? Има некоја придобивка плус или?

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Така вежбам! И има ептен голем ефект. Ќе видиш за некој месец, ќе постирам слики! :)

И тоа како има резултати. :)
Ајде чекаме слики.

Ама глеј да бидат од оние пред и после :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.235
за час по анатомија :)

како може да го постигнал ова. Исхрана, вежби, нешто трето?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Нема никаква научна фантастика во видеото.
Дисциплина и време.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
http://skopjeid.com/2012/09/19/4000-sklekovi-za-ginis/ ајде малку научно објаснување за овај.) како можи да има толку сила на 7 години.
Детево го имам одамна гледано.
Мислам дека беа 2 братчиња а татково ги спремал (читај форсирал) уште и пред да проодат.
Ги имаше по емисии порано и кај нас како чудо од деца.

Ваљда се е можно со многу тренинг и посветеност.:)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Детево го имам одамна гледано.
Мислам дека беа 2 братчиња а татково ги спремал (читај форсирал) уште и пред да проодат.
Ги имаше по емисии порано и кај нас како чудо од деца.

Ваљда се е можно со многу тренинг и посветеност.:)
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2701/4262164519_e6e8c7b095.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/photos/46187444@N06/popular-interesting/&h=400&w=500&sz=109&tbnid=RRjctYXUah93ZM:&tbnh=90&tbnw=113&zoom=1&usg=__Syb3Sq94ebr7G5OM-qImBgSceoo=&docid=eUTmgBYl501vrM&hl=en&sa=X&ei=kKRcULP_H_PZ4QTbjIH4Dw&ved=0CDIQ9QEwBA&dur=777 Да не мислиш на ова тие се две братчиња форсирани од татко му, за ова од украина немав досега слушнато али секоја чест форсирано или не 4000 склекови не се играчка а пишува дека 6000 му биле рекорд . (He is only 7 years old!!!)

Kajgana Shop

На врв Bottom