Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
контра кос бенч, можеш на пример на справата за стомачни, онаа каде што нозете ти се прицврстени.
razbojot e za dolna ruda vezba
i toa MNOGU bolje od taa na kontra-kosa klupa zatoa sto tuka i racete i grbot i sve ti se stega...(no voglavno za dolna gruda e)

fakajte vezbajte razboj batalete kontra-kosa klupa, ako ste pocetnici nema da mzoete sami zemete nekoj da vi drzi noze ili polovina...

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Едно прашање:
Ако трчам 25минути и на точакот вежбам 25минути исто, секоја седмица 3 пати, 2месеци, колку од прилика би ослабел? :)

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Брат ..за да пиеш креатин, треба да конзумираш околу 5 литри течности дневно, зш ако не пиеш, ќе имаш силни болки во бубрезите навечер.
Креатинот се таложи во бубрезите како песок и ако не пиеш вода нема да се филтрираат бубрезите.
Знам дека мора да се пие вода многу додека се пие креатин...ама сеа па со ова што нечинело да се пие вода многу....јбга треба да се одбере помалото зло изгледа.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
razbojot e za dolna ruda vezba
i toa MNOGU bolje od taa na kontra-kosa klupa zatoa sto tuka i racete i grbot i sve ti se stega...(no voglavno za dolna gruda e)

fakajte vezbajte razboj batalete kontra-kosa klupa, ako ste pocetnici nema da mzoete sami zemete nekoj da vi drzi noze ili polovina...

Ја дома вратило си направив,ама некако долна груда послабо ми иде, па сега сакам вакво да си ставам...

Исто и овие вежби мислам дека се добри за долна груда, ама еве да си прашам хех овие-http://www.youtube.com/watch?v=u3ZfAM9eHWQ..

Онака порекреативец сум ја, имам и града и стомачни ама обвиени во маснотии :nesum:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Знам дека мора да се пие вода многу додека се пие креатин...ама сеа па со ова што нечинело да се пие вода многу....јбга треба да се одбере помалото зло изгледа.
Вака да ви објаснам нешто за креатиниот,

1.Креатин се препорачува да се пие со Густи сокови поради шекерот во нив ,за најдобар ефект.

2.Секој човек во себе си има природен креатин и ако некој не е задоволен од резултатите е поради тоа што системот му го отфрла креатинот (тие луге се околу 1/4)

3.Креатинот не ги пумпа мускулите со вода како што викаат многу туку го регулира водниот систем на мускулите и им дава баланс мегу двете предходно спомнати нешта.

4.Доколку сте решиле да земете креатин препорачувам да земете Микронизиран креатин од Универзал.

5.Почетници нека не земаат (негде после 6 месеци) препорака...

Пишете ако ве интересира друго нешто :smir:

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Ја дома вратило си направив,ама некако долна груда послабо ми иде, па сега сакам вакво да си ставам...

Исто и овие вежби мислам дека се добри за долна груда, ама еве да си прашам хех овие
na vratilo ne mozes da vezbas dolna gruda no mozes mnogu dobri muskuli..
i vratiloto e nesto najdobro sto treba da se ima doma!:)
na primer kaj mene racete mi se lom od sto vezbam na nego!(zatoa koristete rakavici ili slicno)

prvoto klipce e razboj

a vtoroto klipce ne go pustase ali nema veze zatoa stogo vidov od slikicata i od naslovot toa se vezbi za triceps a ne za dolna gruda!!!!!!

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

1.Креатин се препорачува да се пие со Густи сокови поради шекерот во нив ,за најдобар ефект.

2.Секој човек во себе си има природен креатин и ако некој не е задоволен од резултатите е поради тоа што системот му го отфрла креатинот (тие луге се околу 1/4)

3.Креатинот не ги пумпа мускулите со вода како што викаат многу туку го регулира водниот систем на мускулите и им дава баланс мегу двете предходно спомнати нешта.

4.Доколку сте решиле да земете креатин препорачувам да земете Микронизиран креатин од Универзал.

5.Почетници нека не земаат (негде после 6 месеци) препорака...

Пишете ако ве интересира друго нешто :smir:
За 3 не би се согласил сепак креатинот дава волумен на мускулот со помош на водата, и сила.

За 1 најдобро е џус,ама подобро од соковите е декстрозата...

П.С. За креатинот добро да се раствори мешајте го со околу 500мл течност бидејќи на 1 грам е потребно 100мл вода.

И со вода пиење не претерувајте 3-4 литра ви се доволни бидејќи скоро умре некој бб бидејќи се предозирал со вода бубрезите неможеле да ја обработат.....
затоа не многу но сепак треба вода...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Не ми е јасно зошто не се согласуваш со мојте неколку предлози и информации за креатинот? Но немам намера да убдувам туку да потврдам дека информациите се од професионалец кој долго време е во бодибилдингот и шампион на Македонија во неговата класа...но нема љутиш секој си има свое мислење:smir:

Да надополнам нешто за водата....самиот огранизам си бара повеке вода доколку пиете кратин а препорачлво е да се пие повеке вода само да не се претерува.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Не ми е јасно зошто не се согласуваш со мојте неколку предлози и информации за креатинот? Но немам намера да убдувам туку да потврдам дека информациите се од професионалец кој долго време е во бодибилдингот и шампион на Македонија во неговата класа...но нема љутиш секој си има свое мислење:smir:

Да надополнам нешто за водата....самиот огранизам си бара повеке вода доколку пиете кратин а препорачлво е да се пие повеке вода само да не се претерува.
Кој е шампионот бидејќи познавам 1-2 шампиони :wink:.
А за водата не се зезајте немојте да локате по 5-6 килограми бидејќи може да дојде до несакани ефекти и најлошо смрт.Не кај секој исто не е исто кај некој што вежба 2 месеци и кај Рони Колман,но сепак за почетниците доволно е 4 литри дневно.

А за КРЕАТИНОТ сепак дава маса,си користил ли да видиш ефекти?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Кој е шампионот бидејќи познавам 1-2 шампиони :wink:.
А за водата не се зезајте немојте да локате по 5-6 килограми бидејќи може да дојде до несакани ефекти и најлошо смрт.Не кај секој исто не е исто кај некој што вежба 2 месеци и кај Рони Колман,но сепак за почетниците доволно е 4 литри дневно.

А за КРЕАТИНОТ сепак дава маса,си користил ли да видиш ефекти?
А кој рече дека не дава маса.....? Баш напротив....

Сергеј Цветковски и Мики (незнам како се презива)

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
:smir:

Еве каде велиш дека не им дава волумен на мускулите....

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Не ме разбураш што сакам да кажам,,,,али не е битно
Друже јас те разбирам но ти тоа многу го кажуваш сложено каде што почетниците ќе се збунат.И сеа јас не сакам да се препуцаваме јас и ти туку да размениме мислење.Поздрав

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
na vratilo ne mozes da vezbas dolna gruda no mozes mnogu dobri muskuli..
i vratiloto e nesto najdobro sto treba da se ima doma!:)
na primer kaj mene racete mi se lom od sto vezbam na nego!(zatoa koristete rakavici ili slicno)

prvoto klipce e razboj

a vtoroto klipce ne go pustase ali nema veze zatoa stogo vidov od slikicata i od naslovot toa se vezbi za triceps a ne za dolna gruda!!!!!!
Шефе пишува triceps and debs-долна груда е дипс мислам, затоа прашувам

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Шефе пишува triceps and debs-долна груда е дипс мислам, затоа прашувам
Не можиш гради да вежбаш без трицепс. На разбој ко ќе се креваш вежбаш истовремено гради и трицепс, а кое го таргетираш зависи од позицијата на лактите, ако ги затвориш кон телото појќе трицепс ќе вежбаш и обратно.

Kajgana Shop

На врв Bottom