- Член од
- 26 август 2012
- Мислења
- 37
- Поени од реакции
- 8
Зглобот ми е сјебан уште додека бев 2-3 година средно (сега имам 23). Тогаш одев во теретана 3-4 месеци и уште од тогаш имам проблем. После тоа направив голема пауза, почнав повторно да вежбам пред 3 месеци и сеуште со истиот проблем.Направи пауза па се врати во теретана види дали повторно ќе те боли зглобот. Ако сеуште те боли, избегнувај вежби кои директно го оптеретуваат и замени ги тие вежби со некои полесни. Пример наместо бенч, вежбај ја истата вежба со еднорачни или на сајли.
Не чувствувам голема болка, но ме нервира тоа штракањето (како да се изместува зглобот и пак да се враќа назад), знам дека не сум комплетен и дека нешто не е во ред и тоа всушност ми е и најголемиот проблем. Болката кој ја ебе, не е голема, се издржува. Решив да терам до крај, да го искористам потенцијалот. Тоа е.. идат ситуации кога е потребно да стегнеш малку заби за да стигнеш до целта.
Декстрозата ја има на друго место или само во Гладијатори? Не сум од Скопје и затоа ме интересира дали може да се купи и од друго место. Ќе ги прашам јас за секој случај дали испраќаат по пошта, би требало да може.