Секој протеин е ист различен е вкусот.Концентратите потешко се мешаат од изолатите и имаат подобар вкус.Креатините треба да си земеш crea pure + бета аланин и декстроза и ќе има подобар ефект.Јас имам NO xplode и морам да кажам дека го користам само ако сум уморен и да ме подигне на тренинг и има ефект иначе креатинот гледај да е crea pure друго се е исто било кој протеин да го земеш делува исто.Најголемите резултати ги имам кога јадам доволно протеини од било кој извор не само од сурутка.
Ова ми треба за следната недела, ќе земам некој од Ултимејт бидејќи на нив имам попуст, инаку почнав од пред една недела пак активно со вежбање но не теретана туку вежбам според следниов редослед:
Наутро околу 5 часот станувам и пијам минерална вода (во неа исцедени 3 лимони на 1,5 литар), на гладно и одам на трчање. Еден ден трчам околу 6 км, а друг ден пак спринтови по 150-250м (ми се собира се на се околу 2,5-3 км зависи колку имам сила спринтови).
Навечер вежбам уште еден тренинг и тоа:
1 Ден гради и трицепс
разбој (домашна изработка), склекови 4 различни врсти и спартанс, по 3 серии од секоја со по 40-30-25 повторувања само од спартанс 25-20-15, и стомачни од п90х., за трицепс правам вежби со своја тежина и со два еднорачни едниот (12кг другиот 17)
2Ден. Грб -Бицепс
вратило, правам 3 различни вежби на вратило по 3 серии 10-8-(4 до пет последна)
бицепсот го вежбам со еднорачните
и истиот ден скокам на јаже и удирам на вреќа боксерска(20 мин без престан на вреќата, после тоа јаже и пак вреќа 10 мин).
3.Ден одмор
Вака повторувам веќе 8ми ден за 8 дена имам симнато скоро 3 кг, ама внесувам многу малку калории (од 1200-1500). Да ја составам до крај листата на исхрана и да ја комплетирам програмата ќе ви ја постирам.
Имам прашање дали ќе можи да земам креатин после 16-17 дена ваков тренинг бидејќи пред да почнам да вежбам вака имав прекинато скоро 2 месеци со теретана.