Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

O

Orion.

Гостин

Ова да го пуштам, не само што нема да можам да заспијам, туку и ќе се накурчам
Јас кога не можам да заспијам ради бучава, користам ear plugs

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Ова да го пуштам, не само што нема да можам да заспијам, туку и ќе се накурчам
Јас кога не можам да заспијам ради бучава, користам ear plugs
затоа пишав Brown noise, зашо и ја немозам да го слушам белиот шум...

еве пример, звучи многу блиску со бранови затоа и е добро!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
1. една цела вечер и цел ден ич да не легнеш ни дремнеш, послем следната вечер да си легнеш порано ( во тој час што сакаш да ти биде од сега натаму) . другар го практикува ова кога завршува летото,а почнува факс ( за да си го ресетира природниот часовник, да не заспива во 3 сабајле него во 11-12)

2. ако ти пречат други звуци, симни си од интернет бел гаусов шум AWGN , попознат White Noise , и пушти трака од саат време, тоа ги убива другите звуци, плус те успива :D ( ова е јас го практикувам и би ти го препорачал Brown/Red Noise, тоа е исто како White Noise , но со многу помали фрекфенции , и попријатен е за слушање за разлика од White.)

3.Десанка шакич + топло млеко.

едит: Јас лично го препорачувам 2. (Brown/Red Noise) за сите, како најдобро нешто за убивање на сити страни звуци и галами и за успивање.
--- надополнето: 17 август 2012 во 11:51 ---

за сериозни проблеми со несоница , најдобро решение е медитација!! проверено е и нема утка , но зависи дали би сакал некој со тоа да се замара, али најважното е што по природен пат си заспиваш, за разлика од лексилиумот и другите апчиња за спиење кои го пореметуваат циклусот на спиење, колку што знам заради нив може да не се везе во REM фаза...

Првото,мислиш цела вечер да не заспијам,така ? денес станав еве во 1 и 30,што ми е втор рекорд откако бев у гипс :D легнав у 2 рамно...језда ме разбудија,ми sвонеа на мобилен....:icon_lol:
--- надополнето: 17 август 2012 во 13:50 ---
А глукозата шефе што е прост јаглехидрат.Јаглехидратите се делат на моно(глукоза,фруктоза,галактоза)дисахариди(сахароза,лактоза,малтоза)олигосахариди(инулин и малтодекстирин)полисахарид(скроб):cautious:
ама брат,не го интересира него тоа,сфати,он прашува што е тоа во грозјето-глу...глукоза ! :D

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Првото,мислиш цела вечер да не заспијам,така ? денес станав еве во 1 и 30,што ми е втор рекорд откако бев у гипс :D легнав у 2 рамно...језда ме разбудија,ми sвонеа на мобилен....:icon_lol:
--- надополнето: 17 август 2012 во 13:50 ---
денес цела вечер и утре цел ден без спиење, и тек утре вечер рано ке си легнеш ( да речеме 10-11) и ке спиеш до задутре...
и после тоа така си продолжуваш да си легнуваш тој период.. НО ова другар ми го практикува и него му успева , јас не сум го пробал!!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
денес цела вечер и утре цел ден без спиење, и тек утре вечер рано ке си легнеш ( да речеме 10-11) и ке спиеш до задутре...
и после тоа така си продолжуваш да си легнуваш тој период.. НО ова другар ми го практикува и него му успева , јас не сум го пробал!!

Да да,сум слушал и јас за ова...фала ти другар :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Некои добри амино да ми препорачате за чистење?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Некои добри амино да ми препорачате за чистење?
Ако мислиш на БЦАА,тоа им е крајната примена.

земи Л-Карнитин,колку да си се тешиш самиот дека пиеш нешто за топење масти...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Што практикувате да комбинирате со туната ? Бидејќи веќе ми се смачи нејзиниот вкус и со сила ја јадам...кога имаше марули со марула ја јадев ,некој ми викаат и мајонез да стаам ,но не сум многу по мајонези...

Пред некој месец прочитав дека гројзето (суво гројзе мислам) содржи ...глу што и да беше не ми текнува сега ,прашањето ми е кога да го конзумирам пред тренинг или после тренинг ?
Јас ја јадам или со јогурт или златна мешавина. Со јогурт малце ќе ти го подува стомакот, ама за вкус е доволно и една шолја. А со златна мешавина (пакетче со грашок, морков и пченка) е најдобро. Ги вариш 10тина минути и ги мешаш со туната... Перфектно :D

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ако мислиш на БЦАА,тоа им е крајната примена.

земи Л-Карнитин,колку да си се тешиш самиот дека пиеш нешто за топење масти...
абе не се разбирам за ова аминокиселиниве... сум слушнал дека кога треба да се чистиш се зимаат амино... од кои да зеам, дај стави линк?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Планирам да трчам 3 дена и да вежбам 4 дена во недела. Да земам креатин деновите кога трчам ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Планирам да трчам 3 дена и да вежбам 4 дена во недела. Да земам креатин деновите кога трчам ?
Па зависи што ќе јадеш тој ден ако јадеш само зеленчук нема да го има истиот ефект ако јадеш комплексни јаглехидрати.Деновите кога трчаш сведи ја исхраната на тоа да јадеш повеќе зеленчук и месо.Додека деновите кога вежбаш со терет да јадеш комплексни јх и месо.

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Туна може и во комбинација со варен ориз, некое морковче и грашок, и да се служи како ладна салата.
Прашање- Дали интегралниот двопек дебелее, зашто читам поделени мислења ? Зашто при вежбање не можам да издржам повеќе од 20 мин. многу лесно се заморувам, како да го поправам тоа ? Ако внесувам 1000 калории дневно и секојдневна мала физичка активност дали е штетно и дали се премалку(сакам да ослабам) ?
Друго- Кажете совет за некои ,,поздрави,, грицки, зашто од се можам да се откажам, ама солените работи ми се слабост ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Туна може и во комбинација со варен ориз, некое морковче и грашок, и да се служи како ладна салата.
Прашање- Дали интегралниот двопек дебелее, зашто читам поделени мислења ? Зашто при вежбање не можам да издржам повеќе од 20 мин. многу лесно се заморувам, како да го поправам тоа ? Ако внесувам 1000 калории дневно и секојдневна мала физичка активност дали е штетно и дали се премалку(сакам да ослабам) ?
Друго- Кажете совет за некои ,,поздрави,, грицки, зашто од се можам да се откажам, ама солените работи ми се слабост ?
. Зошто толку многу ја сакам процесираната храна?
Луѓето се водени од моќниот инстикт на опстанок врз основа на “празник или глад”. Иако времињата се менуваат и храната сега е во изобилство, ние се уште сме програмирани да се јаде високо-енергетска храна, што повеќе храна внесиме, ќе имаме поголема шанса за преживување. Ние, исто така, имаме тенденција да јадеме повеќе масти отколку што е добро за нас, бидејќи дебелината е полна со вкус и привлекува храна, како што се бисквити, колачи и пржени оброци со пријатна крцкава состојка. Производителите на храна, исто така, често додаваат многу масти при приготвувањето за подобрување на вкусот и состојката, па внесуваме повеќе масти отколку што можеме и самите да претпоставиме.
1000 калории ти што планираш да се убиеш од нејадење.Дете разбери дека не треба да намалиш калории кога вежбаш затоа што повеќе тренинг повеќе калории трошење.Треба да намалиш калории кога не правиш ништо посебно.Верувај дека не сум истрчал километар од кога почнав да вежбам тренинг со отпор и повеќе слабеам од било кога затоа што наместо да губам килограми и да се замарам со вагата огледалото е тоа што ми кажува дали грешам или не.Земи најди колку ти е БМР.
http://forum.kajgana.com/threads/Калории-метаболизам-хранливи-материи.60241/
Прочитај ја темава и види базирај се на тоа не на квази диета од 1000 калории.Јас 1000 калории јадам еден оброк и не се дебелеам :)

A

Alexander Nevsky

Гостин

Има некаде кај нас вакви? За нозе се. Ако знае некој нека пише.

Kajgana Shop

На врв Bottom