Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Да те шрашам тогаш нешто...На мене ми треба маса(тежина)и планирам да земам Гејнер...и што мислиш ке ми помогне ли Гејнерот да добијам маса или па да си земам протеини?

Гејнерот претставува цел оброк, а протеинот е додаток на оброкот. Значи ако ти јадиш доволно јаглехидрати и масти, а во диетата ти фалат протеини и сакаш само нив да ги зголемиш, ќе земиш чист протеин.

Ако сакаш да го зголемиш вкупното внесување на калории, ќе земиш гејнер. Со гејнерот ќе имаш подобри резултати но со мускулната маса си носи и масни наслаги. Абе по принцип гејнерот е за луѓе со побрз метаболизам.

Поарно нема, зависи шо сакаш да постигниш.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ако ве интересира за хемии прашајте слободно,имам пиено се и свашта...
Хемија а ? Хемијата не ти е креатинот и протеинот туку ААС.

Што имаш пиено од ААС чим веќе имаш се пробано.Кои циклуси си ги правел?

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

Точно, хемија не се протеините и додатоците во исхраната. Хемија се анаболици и стероиди, то е веќе муабет на друга тема.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
За да не ве боли глава и да се карате по форуми за протеини стероиди и уште што ли не, вежбајте си нормално со контролирана исхрана, џогирајте колку што можете почесто и резултатите ќе си дојдат сами по себе:toe:

Овие хемии и слични работи се нови (во одредена мера) така да ако се прашувам јас не се сигурни и можат да предизвикат некои нус-појави...

Природно си е природно :smir:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Да те шрашам тогаш нешто...На мене ми треба маса(тежина)и планирам да земам Гејнер...и што мислиш ке ми помогне ли Гејнерот да добијам маса или па да си земам протеини?
со добра исхрана и додатоците кој имаш намера да ги купиш ке имаш резултати,и не заборавај редовно вежбање...(за поголема маса препорачувам гејнер)

Метафорички бато,не мислев само за Стероиди и слично,туку за се...имам пиено многу кога почнав да вежбам имав 54 кила сега сум скоро 90 така да знам што да понудам на почетници понапредни и слично...:helou:

Моментално сум на Анимал Стак и Универзал Гејнер 3100 (пинаколада) добри резултати имам сега за сега....

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
За да не ве боли глава и да се карате по форуми за протеини стероиди и уште што ли не, вежбајте си нормално со контролирана исхрана, џогирајте колку што можете почесто и резултатите ќе си дојдат сами по себе:toe:

Овие хемии и слични работи се нови (во одредена мера) така да ако се прашувам јас не се сигурни и можат да предизвикат некои нус-појави...

Природно си е природно :smir:
Неможеш да кажеш природно си е природно,но сепак треба да има некоја граница со протеини,креатин и најмногу со ААС.Тоа да го кажам значи адолесцентите не треба да зимаат сумплементи што содржат тестерон бидејќи тие имаат доволно тестерон во телото и може да дојде до некој несакани ефекти.Исто така и за Стероидите под 21 година не се препорачува да се зимаат.Сепак ААС се зимаат кога се достига максиумот од твоето тело со помош на сумплементи и исхрана.Тие што планирам да зимат ААС прво треба да читаат МНОГУУУУУ!!!!!Бидејќи можат да се десат некои грозни работи.Еве јас само ќе ве посоветувам нешто.

Стероидите се наоѓаат во вид на апчиња и инекции.
Кога се пијат како апчиња тогаш треба да имате и заштита за црниот дроб,исто така немојте да пиете алкохол кога сте на стероиди бидејќи црниот дроб уште толку се оптеретува.
А кога се примаат во вид на инекции тогаш треба инекциите да бидат стерилизирани,со чисти раце да се ставаат и длабоко во мускулот бидејќи можат да се случат грозни работи ... Еве ќе ставам еден почетнички циклус за тие што сакат ААС,но сепак уште еднаш ќе напоменам стероидите се користат кога ќе го достигнете макс. на вашето тело и ви треба хемија....

Tjedan deca durabolin mg/tjedno dianabol tab./dan
1 200 3
2 400 3
3 400 4
4 400 4
5 200 2
6 200

Ова е почетнички циклус со кои ќе добието 5-7 кг маса и не е потребна некоја посебна заштита.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Стероиди се за професионални билдери веќе, не вервам дека ако некој е таков на форум ќе бара информација. Значи џабе ти е информацијата, иначе треба да се ослободите од предрасудите кон протеините и другите додатоци во исхраната. Колку и да ви звучат „страшно“ додатоците во исхраната се рамни на чоколиното шо ви го даваја ко бевте годиначиња.

Муабето ми е, ако имате пари да си дозволите, а сакате подобри резултати да не се откажвате од глупи муабети шо ви прат. И со додатоци во исхраната вежбањето е чисто и природно и мислам дека само кај нас во Македонија се нарекуват додатоците во исхраната хемија и со резерва се гледа кон нив. Ми се чини дека во странство, Австралија да речиме не постои некој шо вежба, а не зема додатоци во исхраната. Сеа јес да тие можи да си го дозволат многу полесно од нас, ама треба да се знај дека реултатите во фитнесот доаѓаат 20% од вежбалната, а 80% од кујната и ова најодговорно ви го тврдам.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Стероиди се за професионални билдери веќе, не вервам дека ако некој е таков на форум ќе бара информација. Значи џабе ти е информацијата, иначе треба да се ослободите од предрасудите кон протеините и другите додатоци во исхраната. Колку и да ви звучат „страшно“ додатоците во исхраната се рамни на чоколиното шо ви го даваја ко бевте годиначиња.

Муабето ми е, ако имате пари да си дозволите, а сакате подобри резултати да не се откажвате од глупи муабети шо ви прат. И со додатоци во исхраната вежбањето е чисто и природно и мислам дека само кај нас во Македонија се нарекуват додатоците во исхраната хемија и со резерва се гледа кон нив. Ми се чини дека во странство, Австралија да речиме не постои некој шо вежба, а не зема додатоци во исхраната. Сеа јес да тие можи да си го дозволат многу полесно од нас, ама треба да се знај дека реултатите во фитнесот доаѓаат 20% од вежбалната, а 80% од кујната и ова најодговорно ви го тврдам.
па да во право си ,али ке додада тука нешто............30 % генетика.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

Точно ТАКА! Само 30% е вежбањето а другото е исхраната и сумплементацијата.

Некој и да се растурува од вежбање ако јаде што ќе му дојде нема да има резултати.

За стероидите сепак сакав да спомнам бидејќи многу народ прави грешка ќе земат стероиди а се аматери и ќе се надујат само ко балони и ќе има контра ефекти.Бидејќи не читат доволно.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Точно ТАКА! Само 30% е вежбањето а другото е исхраната и сумплементацијата.

Некој и да се растурува од вежбање ако јаде што ќе му дојде нема да има резултати.

За стероидите сепак сакав да спомнам бидејќи многу народ прави грешка ќе земат стероиди а се аматери и ќе се надујат само ко балони и ќе има контра ефекти.Бидејќи не читат доволно.

најдобро е никој што го чита форумов да не зима стереоиди или такви хемии!!
додатоците за исхрана се сосем доволни ДУРИ и предоволни ако правилно се комбинираат и корстат!!! :wink:

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Неможеш да кажеш природно си е природно,но сепак треба да има некоја граница со протеини,креатин и најмногу со ААС.Тоа да го кажам значи адолесцентите не треба да зимаат сумплементи што содржат тестерон бидејќи тие имаат доволно тестерон во телото и може да дојде до некој несакани ефекти.Исто така и за Стероидите под 21 година не се препорачува да се зимаат.Сепак ААС се зимаат кога се достига максиумот од твоето тело со помош на сумплементи и исхрана.Тие што планирам да зимат ААС прво треба да читаат МНОГУУУУУ!!!!!Бидејќи можат да се десат некои грозни работи.Еве јас само ќе ве посоветувам нешто.

Стероидите се наоѓаат во вид на апчиња и инекции.
Кога се пијат како апчиња тогаш треба да имате и заштита за црниот дроб,исто така немојте да пиете алкохол кога сте на стероиди бидејќи црниот дроб уште толку се оптеретува.
А кога се примаат во вид на инекции тогаш треба инекциите да бидат стерилизирани,со чисти раце да се ставаат и длабоко во мускулот бидејќи можат да се случат грозни работи ... Еве ќе ставам еден почетнички циклус за тие што сакат ААС,но сепак уште еднаш ќе напоменам стероидите се користат кога ќе го достигнете макс. на вашето тело и ви треба хемија....

Tjedan deca durabolin mg/tjedno dianabol tab./dan
1 200 3
2 400 3
3 400 4
4 400 4
5 200 2
6 200

Ова е почетнички циклус со кои ќе добието 5-7 кг маса и не е потребна некоја посебна заштита.
Те разбирам во целост другар, али незнам кој би посакал нешто повеќе од атлетска градба (градба на еден обичен спортист):toe:
Е сеа друго е ако сака некој т.н. манекенско тело, без грам сало со крајно оцртани мускули, или пак некој ако сака да се дуе ко балон.
Ја лично не гледам што ќе постигне ако се направи толкав, кога после 30тата година нема да може да вежба во таа мера и само ќе си го оптеретува телото. Доколку тоа ја зголемува самодовербата за привлекување на понежниот пол, постојат и многу други начини за правење на истото. Некој го прави заради лична сатисфакција, но ретко кој, искрено кажано повеќето вежбаат да бидат видени и да наидат на восхит кај другите, тоа е факт!
Јас сепак се држам до мојот став, правилна исхрана и спортување :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Те разбирам во целост другар, али незнам кој би посакал нешто повеќе од атлетска градба (градба на еден обичен спортист):toe:
Е сеа друго е ако сака некој т.н. манекенско тело, без грам сало со крајно оцртани мускули, или пак некој ако сака да се дуе ко балон.
Ја лично не гледам што ќе постигне ако се направи толкав, кога после 30тата година нема да може да вежба во таа мера и само ќе си го оптеретува телото. Доколку тоа ја зголемува самодовербата за привлекување на понежниот пол, постојат и многу други начини за правење на истото. Некој го прави заради лична сатисфакција, но ретко кој, искрено кажано повеќето вежбаат да бидат видени и да наидат на восхит кај другите, тоа е факт!
Јас сепак се држам до мојот став, правилна исхрана и спортување :smir:
ПРАВИЛНА ИСХРАНА И СПОРТУВАЊЕ=ЗДРАВ ЖИВОТ.

Скоро гледав на еден форум не ми текнува на кој еден боби билдер што се такмичи по големи првенства како што се Мистер Олимпиа умрел на 39-40 год.Докторите кога го отвориле да му направат аутопсија на телото смрзнале од тоа што го виделе.Виталните органи му биле како на човек од 80години, и тоа само од претерана употреба на стероиди

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Што мислите за овој гејнер ?
http://www.bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=338:2009-01-30-180333&catid=68:2009-02-19-19-48-04&Itemid=159

Има солидна цена и ако има квалитет тогаш тоа е за мене...Но прво да слушнам ваше мислење пред да одам да го земам
непозната марка = ризик ,,,, најпаметно е да прашаш некој кој го користел па да утврдиш дали вреди да се зема....

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Што мислите за овој гејнер ?
http://www.bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=338:2009-01-30-180333&catid=68:2009-02-19-19-48-04&Itemid=159

Има солидна цена и ако има квалитет тогаш тоа е за мене...Но прво да слушнам ваше мислење пред да одам да го земам
А друже да си земаш од Оптиум Нутрион или Универзал Нутрион?

Kajgana Shop

На врв Bottom