Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
Најбоље комбинација шо ја имам пробано а и што добро делувала
Аnimal Pump со Mass 4500 (чист протеин) и после тоа една доза глутамин
Сеа глеам излегло некое ново соединение од креатини
се вика No-Xplode ама 4200ден викаат лудница било ама не практикувам креатин
пошо додека го пиеш добар си после месец дена ке се разочараш

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Од протеин ништо не може да ти биде земај колку што сакаш,тоа не е ААС па да има некои несакани ефекти.За протеинот ако имаш длабок џеб пиј го колку што ти душа сака,но за креатинчето има пауза на пример
5 дена Х 20грама - полнење
потоа Х 10грама до 1 месец - пред и после тренинг
пауза барем 1 месец.

Полнењето може и да го прескокнеш бидејќи нема некои големи ефекти дури не било добро полнење.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Некој да ми каже дали овие протеини се добри и од прилика која им е цената, и како се употребуваат.
Благодарам однапред.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Некој да ми каже дали овие протеини се добри и од прилика која им е цената, и како се употребуваат.
Благодарам однапред.
Друже овие протеини прв пат ги гледам во мојот живот оваа фирма.Најдобри ти се Универзал Нутрион,ги имаш во Гладијатори во Скопје и Битола.Земи си 100% Веј Голд Стандард,можеби ќе платиш малце повеќе но ќе знаеш што пиеш.Таму ќе ти објаснат се!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Благодарам однапред.
Друже кај ги најде овие протеини, жити се ??? Се купува протеини само од проверени фирми и исклучиво Веј протеин.
Еве ти одлична фирма за протеини - http://www.ultimatenutrition.com/
Еден од најдобрите протеини е Iso Sensation 93 а за тебе ќе биде одличен и Prostar Whey. Ги има и двата на страната што ти ја пишав и ако знаеш англиски прочитај малку за нив.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Зошто бе што има фали, денеска прашав во Swansson ми кажаа добри биле и во сабота ќе донеселе и ќе ги земам. Инаку 1000 денари биле :toe:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ако земате протеини само 100% WHEY GOLD STANDARD тие се најпродавани во светот. Јас се зафркнав фрлив 3200 на 3 кила (Годпод само знае какви) протеини(дали и воопшто беа протеини).

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Сакам да почнам да идам во теретана пошто сакам да направам бар малку добро тело.

Тренирам карате скоро 5 месеци, значи кондиционо сум доста спремен (ако воопшто треба кондиција за во теретана).
Не планирам да користам никакви протеини или слични нешта. Значи сакам да пробам природно, па ми треба совет за добра исхрана.

Прв пат ке ми биде во теретана да идам сеа, такашто, што препорачувате за почетници, колку, што и како да кравам :)
Висок сум околу 177цм, тежок 75кг. Иам ептен мало стомаче(али сепак е стопаче :)), а сакам да напраам добри стомачни. Тешко ли ќе биде тоа ? :) Многу ли време ќе ми треба ? А градите, бицепс, трицепс, итн ?

Поздрав:smir:

Член од
27 март 2009
Мислења
10
Поени од реакции
3
Здраво
Барав низ темата дали сте пишале каде има теретани во Скопје во центар, ама не најдов. Ќе може ли некој да ми каже каде има некоја, што не е крш, околу Рамстор, бидејќи сум од страна и не сум ги шетал.
Поздрав

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.207
Поени од реакции
34.446
Здраво
Барав низ темата дали сте пишале каде има теретани во Скопје во центар, ама не најдов. Ќе може ли некој да ми каже каде има некоја, што не е крш, околу Рамстор, бидејќи сум од страна и не сум ги шетал.
Поздрав
Имаш една во дом на АРМ (кај што идам јас и уште неколку форумџии), а имаш и во близина на студентскиот „Кузман“ (Strong Gym). Други, не ми текнува во моментов. Во првата е 800 денари месечно, а во втората 1200. Можеш да одиш неограничен број пати месечно. Сум одел во двете и ти ја препорачувам таа во Дом на АРМ.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Сакам да почнам да идам во теретана пошто сакам да направам бар малку добро тело.

Тренирам карате скоро 5 месеци, значи кондиционо сум доста спремен (ако воопшто треба кондиција за во теретана).
Не планирам да користам никакви протеини или слични нешта. Значи сакам да пробам природно, па ми треба совет за добра исхрана.

Прв пат ке ми биде во теретана да идам сеа, такашто, што препорачувате за почетници, колку, што и како да кравам :)
Висок сум околу 177цм, тежок 75кг. Иам ептен мало стомаче(али сепак е стопаче :)), а сакам да напраам добри стомачни. Тешко ли ќе биде тоа ? :) Многу ли време ќе ми треба ? А градите, бицепс, трицепс, итн ?

Поздрав:smir:
Еве ти еден добар текст за почеток верувам дека ќе ти помогне.

Attachments

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ај објаснети ми сега како најправилно се користат протеините.
Пред јадење, пред тренинг, после тренинг...?
Колку количина, колку пати на ден и со што се раствара (сок, млеко, вода) бидејќи е во прав?
Прашувам овде бидејќи од каде што ги купив не ми објаснаа баш добро и чекам подобро објаснување од вас :smir:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Ај објаснети ми сега како најправилно се користат протеините.
Пред јадење, пред тренинг, после тренинг...?
Колку количина, колку пати на ден и со што се раствара (сок, млеко, вода) бидејќи е во прав?
Прашувам овде бидејќи од каде што ги купив не ми објаснаа баш добро и чекам подобро објаснување од вас :smir:
незнам за тие,јас зимам Супер Гејнер 4200.
2 пати дневно,пред и после тренинг
и растварам 3 мали лажички во 300 мл млеко:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom