Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво теретанци :D. Значи вака висок сум 1.90 а имам 75 кила што ме прави многу слаб, затегнат сум но немам маса, значи јадам да не речам ногу да не претерувам ама јадам добро и имам добра исхрана но никако да качам некое кило да се поправам, одев и на теретана вежбав, јадев ама пак исто слабиот јас си останав, сега планирам од први да почнам пак со теретана и редовно како што треба исхрана и вежбање, па сакам да ми дадете некое советче да си ја зголемам масата и да ми се зголемат некако мускулите повеќе, дали ќе треба да земам некои хемиички плус? Ви благодарам на разбирањето. Поздрав!

Ќе треба да ја средиш исхраната, односно да внесуваш точен број на калории секој ден.
Зголемен внес на јаглехидрати, протеини и здрави масти.
Од суплементација во твојот случај пожелно е гејнер, но се додека немаш точен внес на калории секој ден се е залудно.

Ќе треба да ја средиш исхраната, односно да внесуваш точен број на калории секој ден.
Зголемен внес на јаглехидрати, протеини и здрави масти.
Од суплементација во твојот случај пожелно е гејнер, но се додека немаш точен внес на калории секој ден се е залудно.

Се надевам не е проблем да се надоврзам, имено оваа страна http://www.myfitnesspal.com/ е одлична за контрола на тоа што внесувате во себе преку исхранта, процент на протеини, јагленохидрати, масти, витамини и сл. Се надевам ова ќе биде од помош:)

Се надевам не е проблем да се надоврзам, имено оваа страна http://www.myfitnesspal.com/ е одлична за контрола на тоа што внесувате во себе преку исхранта, процент на протеини, јагленохидрати, масти, витамини и сл. Се надевам ова ќе биде од помош:)

Има мал милион на страни каде што ќе најдете калкулатор на калории кој ви пресметува колку треба да внесувате на дневно ниво.
Моја препорака е Скуби, и единствениот јутјуб канал кој го следам за фитнес и бодибилдинг.

Доколку ви е комплициран последниот степ, односно незнаете кој процент на протеини/јх/масти да го внесете, пишете ми ја вашата висина, тежина и пол и колку пати тренирате неделно и јас ќе ви помогнам.

Има мал милион на страни каде што ќе најдете калкулатор на калории кој ви пресметува колку треба да внесувате на дневно ниво.
Моја препорака е Скуби, и единствениот јутјуб канал кој го следам за фитнес и бодибилдинг.

Доколку ви е комплициран последниот степ, односно незнаете кој процент на протеини/јх/масти да го внесете, пишете ми ја вашата висина, тежина и пол и колку пати тренирате неделно и јас ќе ви помогнам.

175,77 кила,машко,секој ден освен недела кошарка,секој 2 ден теретана+стомачни.
фала:)

175,77 кила,машко,секој ден освен недела кошарка,секој 2 ден теретана+стомачни.
фала:)

Која ти е целта? Зголемување или намалување на телесната тежина?
И колку години имаш?

со кои вежби најдобро се исцртува долниот дел на градите ????

Намалување.Не многу,1-2 кила.
За 2 месеца 16

2766 калории.на дневно ниво.

35% протеини, 40% јаглехидрати и 25% масти.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 19:34 ---
со кои вежби најдобро се исцртува долниот дел на градите ????

Контра кос бенч (Види тука)
Разбој (Види тука)

Стомачните ми се баш вакви.

brad_pitt_shirtless.jpg

Не е никаков проблем , али не ми се паралелни баш , исти се ко на сликава ,изразени се ,супер е, но.... Не ми пречи воопшто ,но зошто е тоа така ? Можам тоа некако да го попраам или?

Не одам во теретана , вежбам дома ,склекови , стомачни и вратило. Јадам се што стигнам и не водам ич здрав живот. Од кај ми се стомачниве ни ја не знам , но зошто не се паралелни тоа ме чуди :)

А ,да уште нешто. Земав справа , знаете онаа "универзалнана" справа ,каде можеш да правиш 10тина наизменични вежби , и имам бенч. Сакам да ги изразам градите , останатото се е добро ,што ми препорачувате кој тип на вежби ?

Фала однапред !

Доста од мое име прашуваа братми и другарми сеа и ја да си прашам за мојов проблем т.е незнаење што е подобро да се земе во овој момент:)
Ми треба некој добар согорувач на масти (Топач).Прошетав низ нашиве продавници за сублементи и како најпримамливи ми се видоа Lipo6x120caps thermoXtreme Hardcore120caps и L-Carnitine 355ml.
Би ве замолил да ми дадете совет за кој Топач да се одлучам и дали да го искомбинирам со уште нешто(протеин,амино или нешто друго). Целта нормално ми е да симнам некое кило :)
Инаку исхраната горе доле средена ми е но иам таков метаболизам што мн тешко симињам килажа,а ептен лесно качувам:unsure: И во овој момент пијам само Омега3
Ви благодарам на советите!!!

brad_pitt_shirtless.jpg

Не е никаков проблем , али не ми се паралелни баш , исти се ко на сликава ,изразени се ,супер е, но.... Не ми пречи воопшто ,но зошто е тоа така ? Можам тоа некако да го попраам или?

Не одам во теретана , вежбам дома ,склекови , стомачни и вратило. Јадам се што стигнам и не водам ич здрав живот. Од кај ми се стомачниве ни ја не знам , но зошто не се паралелни тоа ме чуди :)

А ,да уште нешто. Земав справа , знаете онаа "универзалнана" справа ,каде можеш да правиш 10тина наизменични вежби , и имам бенч. Сакам да ги изразам градите , останатото се е добро ,што ми препорачувате кој тип на вежби ?

Фала однапред !

Ако си слаб,од тоа ти се изразени...поточно,вежбање+слаб=на стомачни,на не толку тежок начин(мислам исхрана,суплементи)

А другото,од поискусните :D

Decki imam privatni problemi i moram da prekinam so vezbanje 1 mesec vo momentov pijam kreatin me interesira dali da prestanam da go pijam kreatinot ili da prodolzam da go pijam i sekoj den da pravam sklekovi stomaci?

brad_pitt_shirtless.jpg

Фала однапред !

Распоредот на стомачните мускули е таков поради гените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom