Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
ај некој нека ми даде линк со вежби различни видео-слики и да има за трицепс-бицепс-гради-грб:smir:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Има многу на темава наназад слики и слично, а можеш и на youtube да пишеш има еден тон.

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
сакам страна специјализирана за бодибилдинг со многу вежби правилно како да вежбам:smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Купив тегови за зглоб на нога 2 х 2,4 кг мислам дека за почеток е доволно. Инаку како е препорачливо да се прават вежби на згиб?

Mario Naumoski

Мајмун до смрт
Член од
5 октомври 2009
Мислења
76
Поени од реакции
3
Znachi vaka sea imam 10 god.Ednomorf sum 150cm visok 45kg tezhok,iam nekoe kilce poveke od toa sho treba i toa...Znachi ne idam u teretana tuku doma si vezhbam so tegovi imam bench i taka nesh vezhbam na Ponedelnik:Gradi,Triceps
Vtornik:Biceps,Stomak
Sreda:Odmor
Chetvrtok:Grb,Ramena
Petok:Odmor
Sabota:Noze,Stomak
Nedela:Odmor

Ne sum profesionalen nekoj ama znam skoro se za body building a za vezhbanje sum pochetnik....btw prashanjeto mi beshe ako vezhbam taka redovno dali kje ostanam nizok i vezhbam kosharka i toa...

O

Orion.

Гостин
Znachi vaka sea imam 10 god.Ednomorf sum 150cm visok 45kg tezhok,iam nekoe kilce poveke od toa sho treba i toa...Znachi ne idam u teretana tuku doma si vezhbam so tegovi imam bench i taka nesh vezhbam na Ponedelnik:Gradi,Triceps

Ne sum profesionalen nekoj ama znam skoro se za body building a za vezhbanje sum pochetnik....btw prashanjeto mi beshe ako vezhbam taka redovno dali kje ostanam nizok i vezhbam kosharka i toa...
:pos2: Шефе од каде бе желба за вежбање на 10 години човече не ми се веруе, јас на 10 години со колички си играв леле шо е со децава. Ај сеа сериозно, според мене ептен си мал бе братче. Вежби прави си по дома за теретана рано ти е мада ти имаш справи и дома:vozbud:Тренирај си кошарка тоа ти е доволно!! Секоја чест за знаењето:helou:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43

хехех браво:smir:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63

Вака сеа другар колку што сватив од постов ти сакаш да намалиш тежина на 10 год...:nesvest: со вежбање со тегови итн итн...
Како прво и прво многу си мал за вежбање глеј да возиш некое камијонче низ соба и ке ослабеш а не со кревање тегови! Ти си уште мал и тебе мускулот уште ти е во почетна форма т.е уште природно ти расте нема потреба да го напрегаш сеа за сеа се до 19 20 год.
А иначи колку да знаеш: * Повеќе повторувања помала тежина = Слабеење (оцртување) или пак Поголема тежина помалку повторувања= Маса (дебелеење):smir:

Купив тегови за зглоб на нога 2 х 2,4 кг мислам дека за почеток е доволно. Инаку како е препорачливо да се прават вежби на згиб?
А колку години имаш ?

Фала за странава :wink:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Луѓе, ќе ве молам воздржете те се од непотрени експертски делења на совети.

Марио напишал, ај него може да му се прости со 10 год возраст, дека не е експерт, но знаел скоро се за бодибилдингот, само уште да научи како да вежба ?! Нанучи да вежбаши тогаш сигирен сум декаќе с ватишдека ништо не знаеш за овој спорт.
Јас вежбам од 12 годишна возраст, па висок сум 188, а татко ми е 178. Правило, НЕМА !! Генетиката си го прави своето.

Игор, кој до вчера бараше линк за да научи правилно да вежба,сега доаѓа до закључок каде детево со висина од 150 и тежина 45 кг, сака да намали 10 кг??? Пази, "Повеќе повторувања помала тежина = Слабеење (оцртување) или пак Поголема тежина помалку повторувања= Маса (дебелеење)" совет кој е делен во минатото од истите луѓе кои тврделе дека протеините се штетни и ќе ве направат стерилен :nenene:
Или, "...тебе мускулот уште ти е во почетна форма т.е уште природно ти расте нема потреба да го напрегаш сеа за сеа се до 19 20 год."...
Случајно, во сите спортови, па и во бодибилдингот постојат категории за јуниори, до 21 година старост. Некои луѓе, како Арнолд на пример, се пензионирал на 28.
Добро бе луѓе кај ги копате овие изјави?????

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Луѓе, ќе ве молам воздржете те се од непотрени експертски делења на совети.

Марио напишал, ај него може да му се прости со 10 год возраст, дека не е експерт, но знаел скоро се за бодибилдингот, само уште да научи како да вежба ?!
Јас вежбам од 12 годишна возраст, па висок сум 188, а татко ми е 178. Правило, НЕМА !! Генетиката си го прави своето.

Игор, кој до вчера бараше линк за да научи правилно да вежба,сега доаѓа до закључок каде детево со висина од 150 и тежина 45 кг, сака да намали 10 кг??? Пази, "Повеќе повторувања помала тежина = Слабеење (оцртување) или пак Поголема тежина помалку повторувања= Маса (дебелеење)" совет кој е делен во минатото од истите луѓе кои тврделе дека протеините се штетни и ќе ве направат стерилен :nenene:
Или, "...тебе мускулот уште ти е во почетна форма т.е уште природно ти расте нема потреба да го напрегаш сеа за сеа се до 19 20 год."...
Случајно, во сите спортови, па и во бодибилдингот постојат категории за јуниори, до 21 година старост. Некои луѓе, како Арнолд на пример, се пензионирал на 28.
Добро бе луѓе кај ги копате овие изјави?????
Не, грешка си што викаш до вчера сум барал линк да знам како правилно да вежба хаха не ме смеј... А тоа што го постирав со помала тежина повеке повторувања не е точно ? ако тоа го демантираш значи ти поима си немаш со животот... А тоа со мускулот што го пишав може погрешно се изразив и погрешно ме сватија посебно Ти ама Човече разбери 10 години има Ејјјјјјјј
до вчера млеко цицал сака да вежба алооооо :nenene:
Може да си вежба по дома така од курташак ама да почнува од 10 години со боди билдинг :nenene::nenene:
А иначи колку години имаш?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Не, грешка си што викаш до вчера сум барал линк да знам како правилно да вежба хаха не ме смеј... А тоа што го постирав со помала тежина повеке повторувања не е точно ? ако тоа го демантираш значи ти поима си немаш со животот... А тоа со мускулот што го пишав може погрешно се изразив и погрешно ме сватија посебно Ти ама Човече разбери 10 години има Ејјјјјјјј
до вчера млеко цицал сака да вежба алооооо :nenene:
Може да си вежба по дома така од курташак ама да почнува од 10 години со боди билдинг :nenene::nenene:
А иначи колку години имаш?
Тоа што си го пишал е НАЈГОЛЕМАТА ГЛУПОСТ КОЈА ЛАИК МОЖЕ ДА ЈА ТРЕСНЕ. Обично не реагирам вака, но на изјавата обоено со црвено, нема друг начин како човек да те превоспита и научи да почитуваш луѓе кои барем основата ја познаваат :vozbud:
Имам полни 39 години. Кој сум, можеш слободно да прашаш,ќе ти објаснев, пред да донесуваш смешни заклучоци.

Kajgana Shop

На врв Bottom