Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Да не продава некој гумирани десетки ? :)

Член од
31 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
1
Преска вежбав гради се загревам и одам право на разбој и кога се спуштам осејкам болка на градната коска точно на сред , а сега така кога се претиснам ме боли некако внатре ме тера на кашлање дури понапред ми се нема случено ова никако што може да е проблем?

Член од
3 февруари 2016
Мислења
133
Поени од реакции
38
Преска вежбав гради се загревам и одам право на разбој и кога се спуштам осејкам болка на градната коска точно на сред , а сега така кога се претиснам ме боли некако внатре ме тера на кашлање дури понапред ми се нема случено ова никако што може да е проблем?
За ова мора да посетиш доктор под хитно тешко некој овде точно да ти одговори, можеби е нешто многу сериозно,а можеби некое воспалувајне или неправилно вежбање но најдобро ти е да одиш на доктор.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Sekoja bolka vo gradi e rizicna. Odi na doktor i kazimu se, siguren sum deka ke ti naprat EKG na srce.Mozi nisto ne e,obicno vospalenie ili od nepravilno izvedena vezba ama.barem ke znes na sho si

Член од
31 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
1
Sekoja bolka vo gradi e rizicna. Odi na doktor i kazimu se, siguren sum deka ke ti naprat EKG na srce.Mozi nisto ne e,obicno vospalenie ili od nepravilno izvedena vezba ama.barem ke znes na sho si
EPA eve sea se razbudiv nema nisto se SI e dobro znaci Koga se spustav na razboj osejkav kako me boli koskata tocno na sredina a kaj razboj sto moze nepravilno da bide so sopstvena tezina ja izveduvav vezbata a kaj drugite vezbi bench kos,prav nisto NE mi beshe, no sepak ti blagodaram za sovetot.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
EPA eve sea se razbudiv nema nisto se SI e dobro znaci Koga se spustav na razboj osejkav kako me boli koskata tocno na sredina a kaj razboj sto moze nepravilno da bide so sopstvena tezina ja izveduvav vezbata a kaj drugite vezbi bench kos,prav nisto NE mi beshe, no sepak ti blagodaram za sovetot.
Cim ti pomina super.Jas imav nesto slicno pred 4/5meseci samo sho mene bolkata stegajne na gradi me drzese
7dena. Shube mi bese i ojdov na doktor mi napraj ekg se ispadna vo red. Preku se mozam da pominam bolka niz celo telo, ama gradnata bolka najgolem strav mi e. Pred 3 godini taka edno drugarce od timot se zhalese na takva bolka i mu rekoja pod hitno da prekini so rakometot. Neznam, dali od togas mi e vsadeno vo glava , ama najgolem koshmar mi e.

Член од
31 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
1
Cim ti pomina super.Jas imav nesto slicno pred 4/5meseci samo sho mene bolkata stegajne na gradi me drzese
7dena. Shube mi bese i ojdov na doktor mi napraj ekg se ispadna vo red. Preku se mozam da pominam bolka niz celo telo, ama gradnata bolka
strav mi e. Pred 3 godini taka edno drugarce od timot se zhalese na takva bolka i mu rekoja pod hitno da prekini so rakometot. Neznam, dali od togas mi e vsadeno vo glava , ama najgolem koshmar mi e.
EPA drugar neznam I jas sto da kazam I mene me malce zamisluva Toa posto pocna taka da mi pravi pred 2 nedeli samo razboj Koga pravam odnosno Koga GI vezbam gradite AMA mislam deka e poveke od vospaleenie posto 3-4 dena me boli Koga se pipkam kaj koskata a potoa nema zavisi sekogash e razlicno.[/quote]

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Дечки да ве замолам да ми кажете каде можам да купам гумирани плочки ? 30 мм барав по продавници нигде немаше,ако знаете каде можам да најдам пишете ми,а и на старо може се дур се солидно зачувани :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Па побарај по огласиве pazar3 и слични, пред неколку месеци баш гледав еден продаваше различни тежини.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ја има литературата во продажба ?
Со учество на курсот, ќе добиете литература и ќе ви се посочи што е потребно да и од каде сето тоа ќе го најдете од страна на самите предавачи. Многу скоро стартуваме. Останува уште еднаш да се прегледа правилникот на работа и ќе објавиме јавно.[DOUBLEPOST=1456304383][/DOUBLEPOST]
Фала на советите
Дали разор креатин би било добро за мене да го пиам со протеин и глутамин ама гејнер не сакам да пијам ме дуе многу во стомакот и ме мачи
Иначе добра исхрана имам дома месо јајца млеко грав салати воќе на здрава храна сум фрлен не пијам газирани сокови не јадам џанк фоод кросани хамбургери чипсови чоколадо ретко некогаш
Цигари не пушам алкохол не пијам и сега сакам да земам
Razor 8 или hot blood кој повеќе одговара за мене да го пијам со протеин и глутамин
Гејнер Несакам

Или морам да одам на dirty bulk diet хахах
Дали тоа ќе има негативен ефект на мојте суплементи

Sent from my iPhone using Tapatalk
Гејнерот во комбинација со класичен монохидтрат ти се МНОГУ подобра опција, отколку бико кој preworkout.

Последно уредено:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Колку е важно да се има еднаш неделно кардио? Јас идам 3 пати неделно: понеделник горен дел, среда долен дел и петок кардио. Сакам да исфрлам кардио и да вежбам по 4 пати неделно, значи горен и долен дел по два пати. Килажа веќе не планирам да губам, сакам да останам на таа што ја имам сега.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Колку е важно да се има еднаш неделно кардио? Јас идам 3 пати неделно: понеделник горен дел, среда долен дел и петок кардио. Сакам да исфрлам кардио и да вежбам по 4 пати неделно, значи горен и долен дел по два пати. Килажа веќе не планирам да губам, сакам да останам на таа што ја имам сега.
Зошто имаш цел ден посветен само за кардио? За обични луѓе доволно е по 35 минути кардио три пати во неделата.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Зошто имаш цел ден посветен само за кардио? За обични луѓе доволно е по 35 минути кардио три пати во неделата.
35 минути 3 пати во неделата?
Цел тренинг за кардио имав посветено, за да што побрзо намалам тежина.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
35 минути 3 пати во неделата?
Цел тренинг за кардио имав посветено, за да што побрзо намалам тежина.
па зависи на каква программа си, тежина, дефиниција, чистење... Паурлифтери например воопшто кардио не прават.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
па зависи на каква программа си, тежина, дефиниција, чистење... Паурлифтери например воопшто кардио не прават.
Па намалував тежина 5-6 месеци. Намалив 15 кила и тоа скоро се само масти. Сеа имам 80 и сум задоволен со нив, само немам никаква дефиниција. Затоа сега од почетокот на месецов сменив програм и почнав стриктно да вежбам вежби за обликување на тело. Затоа прашувам дали сега е паметно да се исфрли кардио од програма и повеќе да се посветам на ова. Или боље прашано, има ли кардио удел ако сакаш да добиеш дефиниција? Овој ваму вработениот ми вика да се држам на кардио. Само мене ми е досадно и некако не ми се тренира веќе тоа :D

Kajgana Shop

На врв Bottom