За ова мора да посетиш доктор под хитно тешко некој овде точно да ти одговори, можеби е нешто многу сериозно,а можеби некое воспалувајне или неправилно вежбање но најдобро ти е да одиш на доктор.Преска вежбав гради се загревам и одам право на разбој и кога се спуштам осејкам болка на градната коска точно на сред , а сега така кога се претиснам ме боли некако внатре ме тера на кашлање дури понапред ми се нема случено ова никако што може да е проблем?
Sekoja bolka vo gradi e rizicna. Odi na doktor i kazimu se, siguren sum deka ke ti naprat EKG na srce.Mozi nisto ne e,obicno vospalenie ili od nepravilno izvedena vezba ama.barem ke znes na sho siПреска вежбав гради се загревам и одам право на разбој и кога се спуштам осејкам болка на градната коска точно на сред , а сега така кога се претиснам ме боли некако внатре ме тера на кашлање дури понапред ми се нема случено ова никако што може да е проблем?
EPA eve sea se razbudiv nema nisto se SI e dobro znaci Koga se spustav na razboj osejkav kako me boli koskata tocno na sredina a kaj razboj sto moze nepravilno da bide so sopstvena tezina ja izveduvav vezbata a kaj drugite vezbi bench kos,prav nisto NE mi beshe, no sepak ti blagodaram za sovetot.Sekoja bolka vo gradi e rizicna. Odi na doktor i kazimu se, siguren sum deka ke ti naprat EKG na srce.Mozi nisto ne e,obicno vospalenie ili od nepravilno izvedena vezba ama.barem ke znes na sho si
Cim ti pomina super.Jas imav nesto slicno pred 4/5meseci samo sho mene bolkata stegajne na gradi me drzeseEPA eve sea se razbudiv nema nisto se SI e dobro znaci Koga se spustav na razboj osejkav kako me boli koskata tocno na sredina a kaj razboj sto moze nepravilno da bide so sopstvena tezina ja izveduvav vezbata a kaj drugite vezbi bench kos,prav nisto NE mi beshe, no sepak ti blagodaram za sovetot.
EPA drugar neznam I jas sto da kazam I mene me malce zamisluva Toa posto pocna taka da mi pravi pred 2 nedeli samo razboj Koga pravam odnosno Koga GI vezbam gradite AMA mislam deka e poveke od vospaleenie posto 3-4 dena me boli Koga se pipkam kaj koskata a potoa nema zavisi sekogash e razlicno.[/quote]Cim ti pomina super.Jas imav nesto slicno pred 4/5meseci samo sho mene bolkata stegajne na gradi me drzese
7dena. Shube mi bese i ojdov na doktor mi napraj ekg se ispadna vo red. Preku se mozam da pominam bolka niz celo telo, ama gradnata bolka
strav mi e. Pred 3 godini taka edno drugarce od timot se zhalese na takva bolka i mu rekoja pod hitno da prekini so rakometot. Neznam, dali od togas mi e vsadeno vo glava , ama najgolem koshmar mi e.
Со учество на курсот, ќе добиете литература и ќе ви се посочи што е потребно да и од каде сето тоа ќе го најдете од страна на самите предавачи. Многу скоро стартуваме. Останува уште еднаш да се прегледа правилникот на работа и ќе објавиме јавно.[DOUBLEPOST=1456304383][/DOUBLEPOST]Ја има литературата во продажба ?
Гејнерот во комбинација со класичен монохидтрат ти се МНОГУ подобра опција, отколку бико кој preworkout.Фала на советите
Дали разор креатин би било добро за мене да го пиам со протеин и глутамин ама гејнер не сакам да пијам ме дуе многу во стомакот и ме мачи
Иначе добра исхрана имам дома месо јајца млеко грав салати воќе на здрава храна сум фрлен не пијам газирани сокови не јадам џанк фоод кросани хамбургери чипсови чоколадо ретко некогаш
Цигари не пушам алкохол не пијам и сега сакам да земам
Razor 8 или hot blood кој повеќе одговара за мене да го пијам со протеин и глутамин
Гејнер Несакам
Или морам да одам на dirty bulk diet хахах
Дали тоа ќе има негативен ефект на мојте суплементи
Sent from my iPhone using Tapatalk
Зошто имаш цел ден посветен само за кардио? За обични луѓе доволно е по 35 минути кардио три пати во неделата.Колку е важно да се има еднаш неделно кардио? Јас идам 3 пати неделно: понеделник горен дел, среда долен дел и петок кардио. Сакам да исфрлам кардио и да вежбам по 4 пати неделно, значи горен и долен дел по два пати. Килажа веќе не планирам да губам, сакам да останам на таа што ја имам сега.
35 минути 3 пати во неделата?Зошто имаш цел ден посветен само за кардио? За обични луѓе доволно е по 35 минути кардио три пати во неделата.
Колку е важно да се има еднаш неделно кардио? Јас идам 3 пати неделно: понеделник горен дел, среда долен дел и петок кардио. Сакам да исфрлам кардио и да вежбам по 4 пати неделно, значи горен и долен дел по два пати. Килажа веќе не планирам да губам, сакам да останам на таа што ја имам сега.
па зависи на каква программа си, тежина, дефиниција, чистење... Паурлифтери например воопшто кардио не прават.35 минути 3 пати во неделата?
Цел тренинг за кардио имав посветено, за да што побрзо намалам тежина.
Па намалував тежина 5-6 месеци. Намалив 15 кила и тоа скоро се само масти. Сеа имам 80 и сум задоволен со нив, само немам никаква дефиниција. Затоа сега од почетокот на месецов сменив програм и почнав стриктно да вежбам вежби за обликување на тело. Затоа прашувам дали сега е паметно да се исфрли кардио од програма и повеќе да се посветам на ова. Или боље прашано, има ли кардио удел ако сакаш да добиеш дефиниција? Овој ваму вработениот ми вика да се држам на кардио. Само мене ми е досадно и некако не ми се тренира веќе тоапа зависи на каква программа си, тежина, дефиниција, чистење... Паурлифтери например воопшто кардио не прават.