Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ако одиш на маса соодносот на Јх спема протеини треба да ти биде 2:1, значи повеќе овес, ориз,леблебија, варен компир, црн леб, масти- бадеми, кикиритки, жолчки,маслиново масло но и протеините да не ги забораваш, од животинско и раститело потекло и Whey да не ги набројувам и нив сега мислам ги знаеш и вежбај со поголеми тежини да го присилуваш мускулот да расте.

-големи тежини, помалку повторувања = маса
-мали тежини, повеќе повторувања = дефиниција
Суплемент за маса, креатин... :toe:
сето тоа што го кажа марко е така,само за креатин мислам дека не е баш најдобро да се пие лето? или грешам, не сум сигурен

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Ок фала ке пробам од Август со оваа исхрана и плус некоја хемија да видам до кај ке стигнеме:uvo:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Па да, и јас сум против тоа да се оде лето на маса, бидејќи сигурен сум дека несакаш да го подуеш стомакот сега(напоредно со останатите мускули ќе покаже и на стомак, а ако имаш плочки ќе ги покриеш малку), за маса претежно се оди во есен/зима, летото е претежно најпогодно за чистење, детоксикација и дефинирање.
За креатин и нема баш да те советувам зошто немам искуство од него и несакам да ти давал лажни совети но од дрги што ми имаат кажувано од него добиле брзо пумпање на мускулот, но тој мислам беше таков што мускулот го полне со вода и брзо се подува но потоа и брзо опаѓа, а таков ефект јас несакам, но можеби и да грешам со ова последново но ако грешам значи грешеле и тие што ми кажувале :D

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Ако одиш на маса соодносот на Јх спема протеини треба да ти биде 2:1, значи повеќе овес, ориз,леблебија, варен компир, црн леб, масти- бадеми, кикиритки, жолчки,маслиново масло но и протеините да не ги забораваш, од животинско и раститело потекло и Whey да не ги набројувам и нив сега мислам ги знаеш и вежбај со поголеми тежини да го присилуваш мускулот да расте.

-големи тежини, помалку повторувања = маса
-мали тежини, повеќе повторувања = дефиниција
Суплемент за маса, креатин... :toe:

Се беше добро кажано, али ова за креатинот:tapp: Креатинот е за чалам, само да го напумпаш мускулот со вода, ништо друго.

За маса ти треба да го нахраниш мускулот, ти треба некое протеинче или гајнер.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Се беше добро кажано, али ова за креатинот:tapp: Креатинот е за чалам, само да го напумпаш мускулот со вода, ништо друго.

аааа да те прашам како правилно се конзумира гејнерот?

затоа што земав гејнер го пиев три пати на ден после јадење и еднаш после тренинг 1 месец...
ама резултати немаше...муабетот ми е дали сум го конзумирал правилно?

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
аааа да те прашам како правилно се конзумира гејнерот?

затоа што земав гејнер го пиев три пати на ден после јадење и еднаш после тренинг 1 месец...
ама резултати немаше...муабетот ми е дали сум го конзумирал правилно?
Не сум пиел гејнер, али како што ми кажа другар што конзумираше, го пиел после секое јадење ( значи, 4 пати денес јадеш, 4 пати зимаш од него, (не по цела доза) ). Другаров за 1,5 месец качи 3 кг.

Инаку јас пред 1 недела земав Ultra Whey Pro 3kg, па за 1 месец ќе ви ги кажам резилтатите од него.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Не сум пиел гејнер, али како што ми кажа другар што конзумираше, го пиел после секое јадење ( значи, 4 пати денес јадеш, 4 пати зимаш од него, (не по цела доза) ). Другаров за 1,5 месец качи 3 кг.

Инаку јас пред 1 недела земав Ultra Whey Pro 3kg, па за 1 месец ќе ви ги кажам резилтатите од него.
Ај кога ке зафршиш со пиењето пиши да видиме што си направил и колку си качил :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

како за чалам,ај ти се молам не зборуви вака....Што си мислиш кога си после на дефиниција се испарува??Друго креатинот не е само за волумен тој е за сила и за издржливост.

Сите бодибилдери користат креатин кога се на маса..Тоа е основата Протеин,Креатин,Декстроза....

П.С.Еве една добра реклама за креатин :vozbud::zver::sport1::helou:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Abe sojata sodrzi golemi kolicestva na proteini no dali se koristi vo bodybuildingot?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Abe sojata sodrzi golemi kolicestva na proteini no dali se koristi vo bodybuildingot?
Се користи но тоа е протеин од растително потекло и има помала искористеност за разлика од протеинот од животинско потекло.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
како за чалам,ај ти се молам не зборуви вака....Што си мислиш кога си после на дефиниција се испарува??Друго креатинот не е само за волумен тој е за сила и за издржливост.

Сите бодибилдери користат креатин кога се на маса..Тоа е основата Протеин,Креатин,Декстроза....

П.С.Еве една добра реклама за креатин :vozbud::zver::sport1::helou:

Друже биди само на креатин, па остај не вежбај 1 месец, па ќе видиш како ќе паднеш. Друго е протеинот и гајнерот, тие се само храна, ништо вештачко, тие го хранат мускулот за да порасне, креатионот само го пупма со вода.

пс; тоа на рекламата, да можеби е точно, али што ќе стане од него кога ке престане да вежба за еден месец -.-

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
луѓе хемија не се протеините и гејнерите...хемија е нешто сосем друго, гејнерите и протеините се суплементи(додаток во исхраната), а тоа што некој немал резултати, значи не го конзумирал гејнерот доволно или не јадел доволно.
Кога се иде на маса, најдобро е да гледате да качувате околу половина килограм во една недела, оти мускул нели не се прави за кратко време,најголем дел е маса а не чист мускул

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Друже биди само на креатин, па остај не вежбај 1 месец, па ќе видиш како ќе паднеш. Друго е протеинот и гајнерот, тие се само храна, ништо вештачко, тие го хранат мускулот за да порасне, креатионот само го пупма со вода.

пс; тоа на рекламата, да можеби е точно, али што ќе стане од него кога ке престане да вежба за еден месец -.-
ne se sekiraj pak ke bide mnogu podobar od toj sto ne vezba,ne pazi na ishrana i sto ne zemal kreatin,i toa ke bide mnogu podobar:toe:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

А креатинот мислиш ли дека е вештачка работа?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
А ме интересира дали цигарите влијаат на развојот на телото ?
Затоа што слушам различни муабети едни викаат Да а други викаат Не!

Kajgana Shop

На врв Bottom