Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
неее грешат тие што мислат дека палецот треба да е околу шипката...а ке кажам и зошто: кога е палецот околу шипката тогаш мава на бицепс...
а ти вежбаш гради а не бицепс
Се читаш бе ти шо напиша?????:tapp:

http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.htm

Ова е од најдобриот сајт за вежбање,исхрана,суплементи...
Ќе загините некој ден бе.Аман.

Мавало на бицепс.:pos2:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Мене пак ми е нелогично...како може бенч да има ефект врз бицепс? Трицепсот работи...ама не и бицепсот.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Ова видео ме замисли, но некои викаат дека требало палецот да биде во правец на останатите прсти, сепак сигурно ми е да го навртувам околу шипка.
ako primetite poubavo ,ke vidite deka tegot mu padna poradi toa sto toj pozadi nego ne znae da pomaga,ne se podava taka tegot,i da mu bea palcite okolu sipkata ,pak ke mu padnese,ednostavno ne i e dorasnat na tezinata,a partnerot mu ja pusti mnogu naglo.
koga se pomaga i koga se podava tegot zaradi sigurnost obavezno popoleka i vnimatelno se otpusta tegot,a nikako naglo kako na klipot,vidovte i zasto,neli...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
:pos: Малце шала на темава :)
немам шанси против Чак Норис ..он е ван себи!ахахах :pos:

иначе што се однесува до држењето на шипката според мене лично е болје да се држи палецот во правец на другите прсти (што повекето викаат дека е грешно) и сум чул дека ако држиш така се намалува притисокот на зглобот и дури напротив баш така е поправилно бидејки се тежината скоро целосно удира на градите (како што и треба)
но без разлика дали е точно ова или не мене лично ми е поубаво така да кревам на бенч (сто се однесува тежината е 70-80)

а тоа дека ако го држиш палецот во насока на прстите ке ти паднела шипката ако дигаш голема тежина е чиста ГЛУПОСТ !
баш глеав еден како дигаше 120 кг со палецот во правец на прстите!
грешки и несреќи се дешаваат ако не се знае да се помага и ако си стаил не реална и преголема тежина!!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Аку де.Вежбајте си така.Овие од bodybuilding.com лажат.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Баш читав сабајле од таму ама за храната што пишува ако јадеш така како што пишува ке банкнотира чоек

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Баш читав сабајле од таму ама за храната што пишува ако јадеш така како што пишува ке банкнотира чоек
абе друже види сеа бодибилдинг.ком прават распоред за храна кој изнесува 200евра што е многу за некој на пример,па ако неможеш тоа да си го дозволиш,сам ќе си направиш распоред на исхраната.Ќе можеш и со пилешко,ориз,овес,Веј Протеин,јајца,салата и сл.да направиш форма.
Тка да најбитна е желбата за вежбање резултатите идаат сами по себе, иако велиме дека исхраната е 90% во боди билдингот,сепак имаше во теретаната кај што јас одам луѓе кои не пиеја ни протеини ни пак се придржуваа кон некоја си исхрана протеини,јх,масти..... туку јадеа се...и пак имаа добро градено тело,за на плажа...

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Да, би банкнотирале можеби ние тука во мк, али во америка стандардите се поинакви ^__^

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
абе друже види сеа бодибилдинг.ком прават распоред за храна кој изнесува 200евра што е многу за некој на пример,па ако неможеш тоа да си го дозволиш,сам ќе си направиш распоред на исхраната.Ќе можеш и со пилешко,ориз,овес,Веј Протеин,јајца,салата и сл.да направиш форма.
Тка да најбитна е желбата за вежбање резултатите идаат сами по себе, иако велиме дека исхраната е 90% во боди билдингот,сепак имаше во теретаната кај што јас одам луѓе кои не пиеја ни протеини ни пак се придржуваа кон некоја си исхрана протеини,јх,масти..... туку јадеа се...и пак имаа добро градено тело,за на плажа...
да да знам дека распоредот на храната што ти го прават е доста скап и неможе секој да си дозволи тоа.
Затоа сам си го правам распоредот на храната денеска што ке јадам ама најбитна е желбата за вежбање и да вежбаш...
знам дека без бежбање со здрава исхрана тело не се прави:nesum:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Абе до пред два месеца јас не водев никаква грижа за исхраната, воопшто не ни знаев дека имала толкав голем удел, па пак имав добри резултати, но физички бев постојано активен...јадев благо претерано,салатите од сол ми беа покриени, пиев пиво,јадев мајонез и слично и пак бев добар, но од кога почнав да внимавам на исхраната, од кога почнав да се информирам повеќе за спортов, многу полесно гледам напредок.

И можно е да се постигне добро тело и без суплементи и претерано пазење во исхраната, спиењето и начинот на вежбање но за погоре веќе ако се сака напредок залудно е без споменатово, 80% исхрана,15% вежбање и 5% спиење ( не ме држите точно за процентиве,овие се според мене)

За скап, скап е спортов осеќам по мене иако одам по моја програма и не баш совршена како што треба, но знам дека инвестирам во мене, во здраво тело и имам доста добар имунитет...подобро би давал пари за здрава исхрана и суплементи одколку да давам за лекови од кога ќе се разболам, а не паметам од кога не сум бил болен.

Можеби на другите им е чудно што внимаваме толку во исхраната и вежбањето и си мислат дека сме луди, но тоа се искомплексирани луѓе кои неможат да го постигнат тоа и си лечат комплекси... да беше лесно и да беа само парите клучни сите ќе имаа атлетско градено тело но треба и цврста волја.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
А вака сеа да те прашам што исхрана да земам за да ја зголемам мојата телесна тежина?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ако одиш на маса соодносот на Јх спема протеини треба да ти биде 2:1, значи повеќе овес, ориз,леблебија, варен компир, црн леб, масти- бадеми, кикиритки, жолчки,маслиново масло но и протеините да не ги забораваш, од животинско и раститело потекло и Whey да не ги набројувам и нив сега мислам ги знаеш и вежбај со поголеми тежини да го присилуваш мускулот да расте.

-големи тежини, помалку повторувања = маса
-мали тежини, повеќе повторувања = дефиниција
Суплемент за маса, креатин... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom